Telegram kapanacak mı? Telegram yasaklanacak mı?

Telegram kapanacak mı, Telegram yasaklanacak mı? sorularının yanıtları Telegram Avrupa Birliği soruşturmasıyla karşı karşıya gelmesi ardından gündeme geldi. AB yetkilileri ise şirketin kullanıcı sayısı raporlarına inanmadığını belirtti.

Telegram kapanacak mı? Telegram yasaklanacak mı?
Telegram kapanacak mı? Telegram yasaklanacak mı?
GİRİŞ 03.09.2024 12:05 GÜNCELLEME 03.09.2024 12:05
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Telegram için son haftalar çalkantılı geçiyor. Şirket kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, Fransa'da tutuklanmıştı. Ayrıca Telegram uygulaması için inceleme başlatılacağı Fransız ve Avrupa Birliği yetkilileri tarafından belirtildi. Peki, Telegram kapanacak mı? Telegram yasaklanacak mı?

Telegram kapanıyor mu?

TELEGRAM KAPANACAK MI?

Telegram, sıkı düzenlemelerden kaçınmak için Avrupa Birliği'ndeki kullanıcı sayısını yanlış rapor verdi. Bu doğrultuda Avrupa Birliği, Telegram'ın 27 ülkedeki aylık aktif kullanıcı sayısının doğrulunu öğrenmek için inceleme yapacak. Telegram'ın kapanıp kapanmayacağına dair bir açıklama yoktur.

TELEGRAM YASAKLANACAK MI?

2024 yılının başlarında Telegram 41 milyon AB kullanıcısı olduğunu söylemişti. Fakat yeni verilerin istenmesi durumunda belirli bir sayı verilmemedi ve sadece 45 milyondan daha az olduğu söylendi.

AB yetkilileri ise Avrupa'daki Telegram kullanıcılarının gerçek sayısının 45 milyonu aştığına şüpheyle bakıyor.

Eğer Telegram'ın istatistikleri yanlış bildirdiği kanıtlanırsa şirkete DSA kapsamında ciddi cezalar uygulanabilir. Bu cezalar ise şirket zora sokabilir. Ancak Telegram'ın kapanacağına ya da yasaklanacağına dair bir açıklama bulunmamaktadır.

İbrahim Turna Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - İbrahim Turna

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul'da doğdu. Beykent Üniversitesi Yeni Medya (İngilizce) bölümünden mezun oldu. Kanal 7 Medya Grubu'na bağlı Haber7.com bünyesinde SEO Editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Jjjkjkkkkjjj 1 hafta önce Şikayet Et
    Kapanmasın
    Cevapla
  • Jjjkjkkkkjjj 1 hafta önce Şikayet Et
    Kapanmasın
    Cevapla
  • Fikirsiz fikri 1 hafta önce Şikayet Et
    Sırf Rusya'yı durdurmak için atılan bir adım olduğunu düşünüyorum. Telegram kullanmıyordum ama bugünden itibaren kullanılmaya başlıyorum.
    Cevapla
  • Doktor 1 hafta önce Şikayet Et
    Rusya yenemezsiniz Putin sizi bitirecek
    Cevapla
  • Derzeit 2 hafta önce Şikayet Et
    Sözde demokrasi ülkeleri,haydutlukta canilikte, hainlikte kimse Ellerine Su dokemez,Adamı yalan dolan yemeğe davet ediyorlar sonra tutukluyorlar,bir tanesi bile çıkıp " Siz ne yapıyorsunuz? demiyor..bizdeki hainleri içeri atınca sıraya giriyorlar.. bunlar ile tüm ilişkiler kesilmesi lazım...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'e kimler silah tedarik ediyor?
Baba Arif Güran: 'Nevzat Bahtiyar'ın kızımı 80 bin TL için öldürdüğünü düşünüyorum'