CIA’nın “Kapadokya” projesi yeniden devrede!

  • GİRİŞ02.09.2024 09:21
  • GÜNCELLEME05.09.2024 09:21

İlk insan izlerinin Paleolitik çağa kadar uzandığı Kapadokya, M.S. ikinci yüzyılda Hıristiyanlara ev sahipliği yapmaya başladı.

Roma zulmünden kaçan Hristiyanlar, Kapadokya'da bulunan “Derinkuyu” ve “Kaymaklı Yeraltı Şehri” gibi yerlere sığınarak, burada hayatlarını kuruyordu.

Toprağın altına kazdıkları sığınaklarda ikamet eden Hıristiyanlar, Romalı askerlere yakalanmamak için ise “haç” yerine “balık” işareti kullanıyorlardı.

Bir nevi “uyuyan hücreler” gibi davranan Hıristiyanlar, birbirlerinden bu tür simgelerle ve gizli mesajlarla haberdar oluyorlardı.

19'uncu yüzyılda ise Kapadokya, Anadolu'da faaliyet yürüten Amerikalı misyonerlerin cirit attığı bir bölge haline geldi.

Daha çok din adamı ve öğretmen kılığında gelen Amerikalılar burada “ajan” olarak kullanıldı.

Peder Wilson Amos Farnsworth tarafından 1904 yılında daktiloyla yazılan 230 sayfalık metinde, 1853 sonrası Kapadokya’daki Amerikalı misyonerlerin bilinmeyen tarihinden ve 
“American Board” denilen misyoner teşkilatının nasıl kurulup geliştiğinden bahsedilmektedir. 

Aynı yıllarda modern Siyonizm’in kurucusu olan ve kirli ideallerinin Yahudi toplumları arasında yayılmasını sağlayan Theodor Herzl de Kapadokya için kirli planlar kuruyordu. 

Herzl, muharref Tevrat’a uygun olarak kuracakları devletin sınırını belirlerken; 

“Kuracağımız Yahudi devletinin kuzey sınırları Anadolu’daki Kapadokya dağları olacaktır” diyordu.

Derken…

Hem Hıristiyanlar hem de Siyonist Yahudiler için kritik önem taşıyan Kapadokya, 1985 yılında ABD Savunma Bakanlığı’nın radarına girdi. 

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA, 

“Metafizik istihbarat toplama” gayesiyle “1022 numaralı Sun Streak projesi”ni başlatmak için uygun yer arayan ABD Savunma Bakanlığı’na, gerek tarihi yapısı ve gerekse karmaşık coğrafi şekillerinden dolayı Kapadokya’yı uygun gördü.

Amaç, “insanların zihin gücüyle bir bölgeyi görebilmek ve askeri istihbarat bağlamında jeostratejik beceriler” elde etmekti. 

Amerikalılar bu proje ile dünya üzerinde meydana gelecek olan “her şeyi görmek” ve “bilmek” istiyorlardı.

Örneğin düşen bir “F-16”nın veya bir “meteorun” yerini anında bulabilmeyi umuyorlardı.

İşte bu haldeki Kapadokya tam bir “CIA üssüne” dönüşmüşken…

FETÖ'nün kapatılan dergisi Aksiyon, 14 - 20 Haziran 1997 tarihlerini kapsayan 132. sayısında, CIA’nın simgesi olan kartalın gagasının Kapadokya'ya denk geldiği bir resmi “kapak” yaptı.

Kapakta “Yurtta Sulh” başlığını kullanan dergi, “Askerin içe dönmesi dış düşmanların iştahını kabartıyor” şeklinde bir de gizem dolu ifadeler kullandı. 

2016 yılına gelindiğinde ise ilginç bir gelişme yaşandı…

19 Mart'ta asker kıyafetini andıran “haki” bir kıyafetle kameralar karşısına çıkan FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, verdiği vaazında “Kapadokya sakinlerine” ve Osmanlıca ‘komutan’ anlamına gelen “serkârlar”a seslendi.

Gülen'in;

“Umum adına konuşuyorum, umum İslam toplumu adına, Kapadokya sakinleri, oradaki Serkârlar adına konuşuyorum” sözleri kamuoyunda tartışılırken…

CIA tarafından bir arşiv sitesinden (archieve.org) ilginç bir belge paylaşıldı. 

25 Haziran 2016’da yapılan paylaşımda, CIA’nın Kapadokya'daki “ruhsal istihbarat projesi”nin başarısız olduğu ilan ediliyordu. 

İşin ilginç yanı ise FETÖ kalkışmasından 20 gün önce CIA tarafından paylaşılan belgenin üzerinde yayınlanma tarihi olarak 2 Temmuz 1998 yazıyordu.

Çatısı altında DIA, NSA, FBI, DHS gibi başarılı istihbarat kurumlarını barındıran koskoca CIA’nın, 1998’de hazırlanan bir belgeyi 2016’daki darbeden sadece günler önce paylaşmasının nedeni ise sonradan anlaşıldı.

Çünkü 15 Temmuz darbesinin “ismi” asırlar boyu ajanlara ve uyuyan hücrelere ev sahipliği yapan “Kapadokya” idi. 

Fethullah Gülen vaazında “Kapadokya”  derken TSK’yı, ‘serkârlar’ derken ise cuntacı hainleri kast ediyordu.

Üstelik darbe girişiminden 1 gün önce FETÖ’cü Yarbay Hasan Hüsnü Balıkçı ile Akın Öztürk’ün damadı Hakan Karakuş, “Sniper Pod” takılı bir uçakla birlikte Kapadokya bölgesine uçarak darbe gecesi için hazırlık yapmıştı. 

FETÖ’cü ‘sivil imam’ Kemal Batmaz da CIA arşivinde “Kapadokya” koduyla geçiyordu.

Yıllar önce hazırladığı belgeyi 15 Temmuz’dan önce paylaşan CIA resmen FETÖ ile yürüttükleri “ruhsal istihbarat projesi”nin çöktüğünü ilan ederek geriye tek seçenek olarak darbenin kaldığını işbirlikçilerine söylüyordu. 

Bizler, CIA'nın meşhur “Kapadokya” projesinin çöp olduğunu düşünürken, önceki günkü bir paylaşımla hikâyenin burada bitmediğine bir kez daha şahit olduk. 

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA bu kez tam da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda, resmi Instagram hesabından bir ‘Kapadokya’ fotoğrafı paylaştı.

Mesajda, 

“Türkiye’nin Kapadokya bölgesindeki bu peribacaları 40 metreye kadar ulaşabiliyor ve oluşması yüzyıllar sürebiliyor” ifadesi ise oldukça dikkat çekiciydi.

Belli ki yüzyıllar boyu bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan Hıristiyanlar ile ortakları Siyonist Yahudiler, yeni bir şey deniyordu.

30 Ağustos Zafer Bayramı’ndan sonra yaşananlar bu ihtimalin hiç de yabana atılacak türden olmadığını ispatlıyor. 

Terörle mücadele dahil dışarıda pek çok sorun varken, 7 Ekim’de Gazze’de başlayan Siyonist soykırım devam ederken… 

“Askerin yine içe dönmesi ve 28 Şubat’ın karanlık günlerini hatırlatan mesajlar vermesi bu açıdan bana pek masum gelmiyor. 

Dolayısıyla asırlar boyu şifreleri ‘Kapadokya’ olan bu karanlık odaklara ve onların kirli provokasyonlarına karşı uyanık olalım…

Zira “Kapadokya” fotoğrafı henüz yeni paylaşıldı ama son günlerde yaşananlar birilerinin çoktan harekete geçtiğine işaret ediyor. 

Zekeriya Say / Haber7

 
  

Yorumlar67

  • Bülent 2 hafta önce Şikayet Et
    Amerika 1985 de kapadokyanın radarına girdiğini yazmışsınız onlarda demişki 40 metreye kadar uzayabilir sanki vakit doldu diyolar son zamanlarda olanlar da destekliyor mesela kılıçdaroğlu sahalara döndü 15 temmuzda seçim yokken 15 temmuzda başbakanım denmesi gibi bizde iran bugunmü yarınmı israile saldırcak diye onu izliyoz oyun çok büyük etrafımız komple sarıldı bence iran için değil
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Levent sorgun 2 hafta önce Şikayet Et
    Acıma acınacak hale düşersin. Bu itleri içerde besleme. Bulduğun şüphelendiğim ajanın, kalemini kır. İnfazını gerçekleştir.
    Cevapla Toplam 19 beğeni
  • Mustafa ipek 2 hafta önce Şikayet Et
    Peki hükümet 30 Ağustos törenlerndeki teğmenlerin sıradaşı yaptıkları eyleme hiç tepki göstermedi? Neden acaba? Faller kakkında resmi bir işlem başlatılacak mı? Yoksa sineye mi çekilecek?
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Filozof 2 hafta önce Şikayet Et
    Onlarin planları yüzyıllık olabilir Müslüman Türkün pilani Bin yıllık
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • Levent 15 2 hafta önce Şikayet Et
    Su (asker) uyur, düşman uyumaz! Bir tek vatan evladını kaybetme, ite köpeğe yem etme hakkımız yok! Biz birbirimize sahip çıkmazsak, Filistindekilerden de, Irak ve Suriye 'den de beter oluruz. Şu her konuda hemen siper alma ve karşımızdakilere ateş etme (mecazi) huyundan vazgeçelim.
    Cevapla Toplam 10 beğeni
  • Ufuk canatar 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynen bende tam böyle yazacaktım , çoğu devlet yanlışı olamayana bende anlatıyorum aynı kazanda pisiyoruz diye ve anlamaya basladilar. Mesele kürt meselesi olmadığını....1) abd nin dış borcu 30 trilyon dolar yani deli para. 2) natoyu kendi çiftliği gibi kullaniyor 3) global politikalari çok yanlış ve insancıl değil ... bunları bizdeki haknlerde anladi , birde diger ülkeler anlarsa tama
  • Erkan ünal 1 hafta önce Şikayet Et
    Aynen gardaş ALLAH razı olsun
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat