Yargıtay'dan emsal karar: Eşinden habersiz kredi çeken yandı!

Adana'da bir kadın kendisinden habersiz kredi çekerek borçlanan kocasına boşanma davası açtı. Tazminat da talep eden kadının, konuyu Yargıtay'a taşıması üzerine mahkemeden eşlere kötü haber geldi.

GİRİŞ 02.09.2024 15:29 GÜNCELLEME 02.09.2024 16:16
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Eşinden habersiz kredi çekenlere kötü haberi Yargıtay duyurdu...

Adana'da yaşayan Gülenay L. ile Kutay L. karşılıklı boşanma davası açtı.

Gülenay L. eşinin evlilik sürecinde kendisinden habersiz kredi çekip borca girdiğini, borçlardan haberinin olmadığını belirterek eşinin evlilikten kusurlu olduğunu belirtti.

TAZMİNAT TALEP ETTİ

Kadın aynı zamanda kendisine manevi tazminat da ödenmesini istedi.

Adana Bölge Adliyesi 2. Hukuk Dairesi, kadının manevi tazminat talebini reddetti. Bunun üzerine kadın boşanma davasını Yargıtay'a taşıdı.

ERKEĞİN DAVRANIŞI KİŞİLİK HAKLARINA SALDIRI NİTELİĞİNDE

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi içtihatlara giren bir karar verdi.

Türk Medeni Kanununda boşanmaya sebep olan olaylar nedeniyle kişilik hakkı saldırıya uğrayan tarafın kusurlu olandan manevi tazminat isteyebileceğinin öngörüldüğünün belirtildiği kararda, eşinden habersiz kredi çekip borçlanarak hakkında icra takibi yapılan ve eve haciz gelmesine sebebiyet veren kocanın tamamen kusurlu olduğu kaydedildi.

Kocanın evlilikteki bu davranışlarının aynı zamanda kadının kişilik haklarına saldırı niteliğinde olduğu belirtilerek erkeğin manevi tazminat ödemesi gerektiğine hükmedildi.

Dava dosyası verilen kararın uygulanması için bozularak Bölge Adliye Mahkemesi Hukuk Dairesi’ne gönderildi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Memo 2 hafta önce Şikayet Et
    İyice erkeklerin cilkini cikardilar. O zaman kadinlari ise alin erkekde evde yatsin
    Cevapla
  • düşünyakamızdan 2 hafta önce Şikayet Et
    benim kredimden ona ne ya karım diye tüm hayatımı ona mı sorcam ister kredi çekerim ister borç öderim. o işine baksın onu ilgilendirmez. boşanacaksa bahane aramsın istemiyom desin mahkemede boşasın geçsin iyice erkekleri karıların kölesi yapıyor bu sistem. kardeşim
    Cevapla
  • Q44 2 hafta önce Şikayet Et
    Olur bi bu eksikti
    Cevapla
  • Sosyal Adalet 2 hafta önce Şikayet Et
    Yıllar önce okuduğum bir kitapta ,Toplumların nasıl sömüreleceği ile ilgili bir yazıda, Ataerkil toplumların asimile edilmesinin çok zor olduğu bunun için önce Ataerkil toplum düzeninin ortadan kaldırılması gerektiği yazıyordu. (Amerikanın Afganistandan çekilmek zorunda kaldığı aklıma geldi) Yorum sizin.
    Cevapla
  • vatandaş 2 hafta önce Şikayet Et
    iyice suyunu çıkardılar. erkek belki karısına hissettirmeye çalışıyor içinde bulunduğu sıkıntıyı. asıl kocasından habersiz sosyal medya kullananları suçlu bulun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’