Teğmenlerin korsan yemininde çarpıcı iddialar: Organizasyon 'dışarıda', komutanlar nerede?

Harp Okulu mezuniyet töreninde bir grup teğmenin okuduğu korsan yemin olayıyla çarpıcı bilgilere ulaşıldı. 28 Şubat sürecine ait korsan metnin okunmasının okul dışında organize edildiği bildirildi. Törene ise birçok komutan katılmamış.

GİRİŞ 04.09.2024 18:37 GÜNCELLEME 05.09.2024 09:13
Bu Habere 619 Yorum Yapılmış

Bir grup teğmenin Harp Okulu mezuniyet töreninde ellerinde kılıçla okudukları korsan yemin gündemdeki sıcaklığını koruyor. Vesayetçi odakların “Genç subaylar rahatsız” manşetlerini hatırlatan disiplinsiz olayla ilgili çarpıcı bilgilere ulaşıldı.

960 mezun teğmen arasından küçük bir grubun “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganının ardından kılıçlar çekilerek seslendirilen Subaylık Yemini’ndeki “karşılarında bizi bulacak”, “kılıçlarımız keskin ve hazır olacaktır” şeklindeki sözler, askeri cunta bildirilerini çağrıştırmıştı.


Haber7’nin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, teğmenlerin 28 Şubat ürünü korsan yemini okumak için hazırlıklarını okul dışında yaptığı, mezuniyet töreninde geleneklere aykırı olarak komutanların büyük çoğunluğunun yer almadığı, gazetecilerin ise merasim alanına izinsiz şekilde giriş yaptığı kaydedildi.

28 ŞUBAT DARBESİNİN KALINTISI

Yemin metni ve öncesinde “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganının, 28 Şubat 1997’de Çevik Bir’in talimatıyla eklendiği belirtiliyor. 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından, cunta hevesini körükleyen hayali bir “iç düşman” algısı oluşturan söz konusu yemin ve slogan tamamen kaldırıldı, Fakat 2021 yılında kıtalarda tekrar söylenmeye başlandı. Bu girişimle Atatürkçülük üzerinden “toplumsal karşıtlık” üretilmeye çalışılması ve halkta karışıklığa sebebiyet verip darbeye zemin oluşturacak atmosfer oluşturulmasının hedeflendiği uyarıları yapılıyor.

MEZUNİYET YEMİNİ DİYE BİR ŞEY YOK

TSK’da yemin askerliğe veya Harp Okuluna girerken yapılıyor. Yeminin şekli, nerede ve nasıl olacağı ise yönergelerde yazılı. Mezun olurken yemin metni okunmuyor. Bunun dışında hareket etmek disiplinsizlik olarak değerlendiriliyor. Bu sebeple söz konusu disiplinsizliğin bir “siyasi mesaj” niteliği taşıdığı yorumu yapılıyor.

BAŞKOMUTAN’IN ARKASINDAN...

Kılıçlar havaya kaldırılarak okunan o metin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın okul birincilerine diplomalarını verdikten ve alandan ayrıldıktan sonra gerçekleştirildiği kaydedildi. Yani korsan tören, Başkomutan’ın “arkasından” yapıldı.

KOMUTANLAR NEREDE

Mezuniyet törenlerinde teamül gereği komutanlar da alanda yer alıyor. Fakat son mezuniyet töreninin gerçekleştirildiği gün görevli komutanların büyük bölümü alanda yer almadı. Alay komutanı ve tabur komutanlarının alanda hazır bulunmaması nedeniyle merasimi alay komutan yardımcısının yönettiği öğrenildi.

ORGANİZASYON OKUL DIŞINDA

Korsan yemini okuyan teğmenlerin hazırlık süreci merak konusu. Bu hazırlığın Harp Okulu bünyesinde yapılmadığı iddia edildi. Hazırlıkların dışarıda bir mekanda yapıldığı belirtiliyor. Peki “dışarıda” kimlerle irtibat kuruldu? Kimler organize etti? Bu hususta istihbarat birimlerinin rapor hazırlaması bekleniyor.

GAZETECİLERE KAPALI OLMASINA RAĞMEN...

Mezuniyet töreninin düzenlendiği alana gazetecilerin girmesi yasak. Fakat korsan yeminin gerçekleştirildiği ana ilişkin video görüntülerinde, tören alanına gazetecilerin girdiği görülüyor. Korsan yemini okuyan teğmenlere fokuslanarak profesyonel makinelerle görüntü alan o gazeteciler kim? Tören alanına nasıl girdiler? Onlar da “organizasyonun” parçası mı? Bu soruların da açığa çıkarılması isteniyor.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 619
  • misafir 3 gün önce Şikayet Et
    bu milletin kendilerine emanet ettiği silahları milletin kendine çeviren kim olursa olsun bu milletin ordusunda yeri yok
    Cevapla
  • vatan sever 3 gün önce Şikayet Et
    15 Temmuz sonrası subayların yarısı atıldıktan sonra tarihinin en başarılı operasyonlarını yapan ordumuzda bu teğmenlerin yeri olamaz. Yemin metnini okumak bir yana yüzlerindeki kin ve nefret yerli ve milli olmadıklarına yeterli delildir.
    Cevapla
  • İşçi 6 gün önce Şikayet Et
    Hepsi ordudan atılmalı , ister 300 olsun ister 500
    Cevapla
  • Siirtli 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu ülke 15 Temmuz'dan sonra generallerinin yarısı yokken yurt dışı operasyona çıktı. Değil 300,3000 de olsalar atılsın
    Cevapla
  • Siirtli 1 hafta önce Şikayet Et
    2019 yılında tören sonrasında arkadaşlarının içinde diz çöküp ilanıaşk eden ve evlilik teklif eden teğmen de edilennkadon da ihraç edildi. Bu kadar hassas olunan bir konuda bu yapılanın ne demek olduğunu siz düşünün: Resmen her şeyi göze alıp meydan okuyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Malum ülkede büyük skandal! PKK konseri verip Türkiye'ye lanet sloganları attılar
İmamoğlu'nun diploma gerçeği... Üniversiteyi kazanamayınca Kıbrıs formülü nasıl işletildi?