Türkiye'den Mossad operasyonuyla dünyaya mesaj!

MİT'in son dönemde İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'a yönelik peş peşe gerçekleştirdiği operasyonları değerlendiren uzmanlar, operasyonların diğer uluslararası istihbarat teşkilatlarına da güçlü bir mesaj olduğunu söyledi.

GİRİŞ 04.09.2024 20:49 GÜNCELLEME 04.09.2024 20:59
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

İsrail'in Türkiye'nin de dahil olduğu bazı ülkelerde yaşayan Hamas üyelerine yönelik suikast planları olduğu iddiasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 yılının sonunda Katar dönüşü Mossad''ı “Bedelini ağır öder. Biz dün kurulmuş bir devlet değiliz” sözleriyle açık uyarı yapmasının ardından Türkiye Mossad'a yönelik peş peşe operasyonlar düzenlendi. 

Milli İstihbarat Teşkilatı, İsrail istihbarat servisi MOSSAD’a 8 ayda 6’ncı operasyonu yaptı. MİT'in son operasyonunda ise MOSSAD’ın Türkiye’deki para ağını yöneten Kosova vatandaşı Liridon Rexhepi ele geçirildi. Mossad üyesi Rexhepi’nin aldığı talimatlar doğrultusunda drone çekimi yaptığı, Filistinli siyasiler aleyhinde psikolojik harekât faaliyetleri yürüttüğü ve Suriye sahasına yönelik bilgi derleyen Türkiye’deki saha elemanlarına para aktardığı, Türkiye’deki saha elemanlarının ise Suriye’deki kaynaklarına kripto para yöntemi ile ödeme yaptığını tespit etti.

MİT'in Mossad'a yönelik düzenlediği operasyonları ve operasyonların ne anlama geldiğini uzmanlar Haber7'ye değerlendirdi. Haber7 Yazarı Mehmet Acet ve Güvenlik İstihbarat Terörizm Araştırmaları (GÜVENSAM) Derneği Başkanı Cihad İslam Yılmaz operasyonlarla ilgili çarpıcı tespitlere yer verdi. 

MOSSAD'A BAŞARILI ŞEKİLDE CEVAP VERİLDİ

İsrail'in istihbarat servisi Mossad'ın elinin uzun olduğunu ve dünyanın çok çeşitli bölgelerinde ciddi istihbarat faaliyetleri yürüttüğünü belirten Haber7 Yazarı Mehmet Acet, bu operasyonların kendi egemenliğini koruyabilen ülkeler tarafından engellenebildiğini, bu ülkelerden birinin de Türkiye olduğunu vurguladı. Acet "Sonuç itibariyle Mossad'ın Türkiye'de operasyonlara girişmesi bu ülkenin egemenlik haklarına da ihlal anlamına geliyor ve buna yine istihbarat servisi üzerinde başarılı bir şekilde cevapların verildiğini görüyoruz." dedi.



Özellikle 7 Ekim sonrası Mossad'ın aralarında Türkiye'nin de olduğu olduğu bir takım ülkelerde faaliyetlerini arttırmaya çalıştığına dönük haberlerin gündemde olduğunu söyleyen Acet, "Belli ki Türkiye'ye bu anlamda da nüfuz etmek için bir takım girişimleri oldu ama bunun da tabii yani Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından tespit edildi, müdahale edildi ve bu operasyonların işlevsiz hale getirildiği görünüyor." ifadelerini kullandı. 

"TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE DEĞİL"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2023 yılında Katar dönüşü yaptığı Mossad açıklamasını da hatırlatan Acet, "Türkiye eski Türkiye değil. Bu aynı zamanda diğer pek çok kurumda olduğu gibi istihbarat kapasitesi anlamında da Türkiye'nin güçlendiğine işaret eden haberler bunlar. Ama tabii dikkati elden bırakmadan bu türden sızmalara karşı yine uyanık olmak gerekir." ifadelerini kullandı. 

MOSSAD'IN TÜRKİYE'DEKİ FAALİYETLERİNE CİDDİ DARBE VURULDU

MİT'in Mossad'a yönelik gerçekleşen operasyonlarının Türkiye'nin bölgesel ve küresel güvenlik paradigması içindeki yerini güçlendiren önemli gelişmeler olarak öne çıktığını belirten Güvenlik İstihbarat Terörizm Araştırmaları (GÜVENSAM) Derneği Başkanı Cihad İslam Yılmaz, özellikle 2024 yılında yürütülen operasyonların, Mossad’ın Türkiye'deki istihbarat faaliyetlerine ciddi darbe vurduğunu ve aynı zamanda Türkiye'nin ulusal güvenlik stratejisinin ne kadar etkili olduğunu gözler önüne serdiğini söyledi.



MİT'in 2024 Ocak ayında birçok şehirde düzenlediği eş zamanlı operasyonlarla Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetlerini takip ettiğinin hatırlatıldığını vurgulayan Yılmaz "Gözaltına alınan şahıslar, Filistinliler ve İsrail karşıtı aileleri izlemek gibi görevler üstlenmiş, bu görevler esnasında şifreli iletişim yöntemleri kullanarak MOSSAD ile temas kurmuşlardır. Operasyonlar, MİT’in sahadaki istihbarat toplama ve operasyonel kapasitesinin yüksekliğini ortaya koymaktadır." şeklinde konuştu. 

MİT MOSSAD'I AVRUPA'DA DA ENGELLEDİĞİNİ KANITLADI

Nisan 2024’te yapılan operasyonla MİT'in, Avrupa’da faaliyet gösteren bir Mossad hücresini de çökerttiğini hatırlatan Yılmaz "İstanbul merkezli bu operasyon, MOSSAD’ın Avrupa’da da zayıflamasına neden oldu. Yakalanan grup, kripto para birimleri ve şifreli mesajlaşma uygulamaları aracılığıyla MOSSAD ile iletişim kuruyordu. Bu durum, MİT’in siber istihbarat ve finansal izleme konusundaki yeteneklerini de gözler önüne sermektedir. MİT, bu operasyonla MOSSAD’ın küresel faaliyetlerini engelleme kapasitesine sahip olduğunu kanıtladı." dedi.

DÜNYAYA MESAJ OLDU

Son olarak Mossad'ın kasası olarak nitelendirilen Liridon Rexhepi'nin tutuklanmasının Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetlerine ağır bir darbe vurduğunu ifade eden GÜVENSAM Başkanı "Bu operasyonların ardından, MOSSAD’ın Türkiye'deki etkinliği ciddi şekilde azalmıştır. Özellikle sahadaki ajan kayıpları ve finansal ağlarının çökmesi, MOSSAD’ın Türkiye’deki operasyonel kapasitesini büyük ölçüde zayıflatmıştır. MİT’in bu başarıları, sadece MOSSAD’a değil, diğer uluslararası istihbarat teşkilatlarına da güçlü bir mesaj niteliğindedir: Türkiye, kendi topraklarında yürütülen yabancı istihbarat faaliyetlerine karşı kararlılıkla karşı duracak ve gerekirse bu faaliyetleri sert müdahalelerle sonlandıracaktır." dedi. 

MİT'in bu operasyonlarla Türkiye'nin istihbarat üstünlüğünü hem bölgesel hem de küresel düzeyde pekiştirdiğinin altını çizen Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Sonuç olarak, MİT'in MOSSAD'a yönelik son operasyonları, Türkiye'nin istihbarat sahasında sahip olduğu gücü ve ulusal güvenlik stratejisindeki etkinliğini gözler önüne sermektedir. Bu operasyonlar, Türkiye'nin hem bölgesel hem de küresel güvenlik denklemlerinde artan rolünü daha da güçlendirmiştir. MİT’in bu başarıları, Türkiye'nin istihbarat dünyasındaki yerini sağlamlaştırmakla kalmamış, aynı zamanda uluslararası güvenlik dinamiklerine de önemli katkılarda bulunmuştur.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 37
  • Arif Volkan 1 hafta önce Şikayet Et
    Harika haberler bunlar ,dünyanın en kadim ve muhteşem toprakları üzerinde varlığımızın devamlılığı için özümüzü korumalıyız.Derhal devlet ve Millet aleyhine kirli ve sinsi siyaset yapan parti ,STK dernek ve zararlı cemiyetler yok edilmeli ,haksız ve ihanet içinde bu toprakları sahiplenen ,çöreklenen ve sefasını süren yapılar sürülmelidir.Oğuzun soyu zincirleri kırmalıdır.
    Cevapla
  • Boykot 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu mossad artık terör örgütü olarak ilan edilmelidir, israil ordusun katılanlar da terör suçundan etkisiz hale getirilmelidir.
    Cevapla
  • HİDİR BUDUR 1 hafta önce Şikayet Et
    İşte budur..Tebrikler.. "Rus-ABD esir takası dahil" binlerce başarılı / varyeteli operasyonlar.. Bı boş zamanlarında " emperyalizmin ülke içinde gerçekleştirdiği " ASELSAN MUHENDİS õlùmleri ? Muhsin YAZİCİOGLU súikastini" de aydınlatma zamanı geldi galiba...
    Cevapla
  • Sınır Dışı 1 hafta önce Şikayet Et
    Mossad içimizdeki hem Türk hem de itrail vatandaşı olan, İtrail’de askerliğe giden ve Filistinlilere karşı yürütülen soykırım vahşetine katılan, sonra da bu yaptıklarını sosyal medyada paylaşan insansı canlıları bizim aleyhimize rahatlıkla kullanıyor. Bunu devlet aklı ve istihbaratımız elbette biliyor. MOSSAD’ın doğal işbirlikçisi bu kişilerin derhal sınır dışı edilmesi gerekiyor.
    Cevapla
  • 5255 1 hafta önce Şikayet Et
    kardesim mit magazin yapmaz isini halleder birakir. kelleyi kopar gec,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da panik sürüyor! Askerler şüpheli cihazı patlattı
Kızılelma PT-3'ün teker kesme testi yapıldı