Son dakika: AYM'den 'köpek yasası' kararı! CHP başvurmuştu...

Son dakika haberi... AYM, sahipsiz hayvanlarla ilgili yasal düzenlemenin iptal isteminin ilk incelemesini tamamladı.

GİRİŞ 05.09.2024 11:48 GÜNCELLEME 05.09.2024 12:34
Bu Habere 140 Yorum Yapılmış
 
 

Anayasa Mahkemesi (AYM), sahipsiz hayvanlara yönelik düzenlemeler içeren Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davada ilk incelemesini tamamlayarak, davanın daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine hükmetti.

CHP BAŞVURU YAPMIŞTI

Yüksek Mahkeme, Resmi Gazete'nin 2 Ağustos'taki sayısında yayımlanarak yürürlüğe giren yasaya ilişkin, CHP'nin 15 Ağustos'taki başvurusu üzerine açılan iptal davasının bugünkü Genel Kurul gündeminde ilk incelemesini yaptı.

Başvuruya ilişkin eksiklik tespit etmeyen AYM, davanın, daha sonra belirlenecek bir günde esastan görüşülmesine karar verdi.

17 MADDEDEN 16'SININ İPTALİ İSTENMİŞTİ

Kanunun yürürlüğe girmesinin ardından CHP, yasanın 17 maddesinden 16'sının iptali ve yürürlüğünün durdurulması adına 15 Ağustos'ta AYM'ye başvurmuştu.

Başvuru sonrası Yüksek Mahkeme önünde basın açıklaması yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, iptalini istedikleri maddelerin hayvan haklarına, kamu yararına, devletin temel amaç ve görevlerine, yaşam hakkına, çevre hakkına, tabiat varlıklarının korunması esasına ve uluslararası anlaşmaların iç hukuka etkisine tümüyle aykırı olarak düzenlendiğini savunmuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 140
  • Aysel 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah siz onlari hapsedin veya oldurun diye yaratmadi heryil onbinlerce cocuk tecavuze ugruyo iskence goruyo olduruluyo bunlari hayvanlarmi yoksa insanlarmi yapiyo merhamet yoksa Allah,ta yoktur oturun kuran okuyun seytanlasmayin
    Cevapla
  • Arif 1 hafta önce Şikayet Et
    Hergun binlerce INEK. Koyun kesiliyo onları yerken yazık demiyoruz. Pkk ve terör yandaşlarının köpek oyunuña alet oluyomuş.inek köyün ahırda bekleniyo köpeğin sokakda ne işi var insanları parçalarken insana sahip çıkmadıniz.alin hayvan bahçesine evine besle .sokaklar köpek pisliği itle oldunuz evlâdım aşkın çocuğum diyeni gördüm köpek etimi yedirdiler size Türk kopekci oldu.askerine s
    Cevapla
  • H.u 1 hafta önce Şikayet Et
    Nereye başvursanızda bu alınan kararın halk yanında duruyor köpek ler rahat yaşasın diye insanlar dışarı çıkmaz oldu çok seviyorsanız sahiplenip evde beslersiniz
    Cevapla
  • Recep oto 1 hafta önce Şikayet Et
    Sokakta başıboş çete olmuş köpekleri belediyeler barınaklara alsin istiyene sahiplendirsin Oglumokul çıkışı köpeklerin saldırısına uğradı cep telefonu fırlatmış korkudan bir saat sonra arabayla gittik bulduk ama yaşadığı travma çabası oldu
    Cevapla
  • Hakiki bozkurt 27 1 hafta önce Şikayet Et
    Hayvanları severim evimde de besliyorum ama sokakta köpek olmaz öncelikle bunları alıp döğüştüren kendisi gibi vahşi büyüten bakamayıp sokağa bırakan hayvan bile olamayan mahlukları toplamak lazım insanlarda sokakta parkta ürkmeden korkmadan dolaşa bilmeli köpekler rehabilite edilsin isteyen sahiplensin ama bu bir an önce halledilip bitsin siyasete alet olmasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek yılsonu enflasyon tahminini açıkladı! Öncelikli hedefi duyurdu
Petrol için 3. sondaj vuruluyor! Mahallede heyecanlı bekleyiş