CIA tepki çeken 'Kapadokya' paylaşımını kaldırdı

CIA, sosyal medya hesabı üzerinden 30 Ağustos'ta paylaştığı ve Türk halkı tarafından büyük tepki çeken 'Kapadokya' paylaşımını kaldırdı.

CIA tepki çeken 'Kapadokya' paylaşımını kaldırdı
CIA tepki çeken 'Kapadokya' paylaşımını kaldırdı
GİRİŞ 05.09.2024 18:24 GÜNCELLEME 05.09.2024 18:24
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

 HABER7

Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA, geçtiğimiz hafta Türkiye'den büyük tepki çeken bir paylaşıma imza atmıştı. CIA, 30 Ağustos Zafer Bayramı günü sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı 'Kapadokya' paylaşımını bugün sessiz sedasız kaldırdı. 

TÜRK HALKINDAN TEPKİ TOPLAMIŞTI

CIA'nin paylaşımı FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 15 Temmuz hain darbe girişiminin başlatılması mesajını Kapadokya üzerinden verdiği, "Kapadokya" ifadesinin FETÖ içinde "askerler" için kullanıldığı ve Akıncı Üssü’nde yakalanan mahrem imam Kemal Batmaz’ın da CIA tarafından ‘Kapadokya’ ismiyle kodlandığının ortaya çıkmasının ardından Türk halkı tarafından tepki ile karşılanmıştı. 



UZMANLAR 'DİKKATLİ OLALIM' DEMİŞTİ

CIA'nın dikkat çeken paylaşımına uzmanlar da tepki göstererek bu paylaşımın rastlantı olamayacağını ve önümüzdeki günlerde bir takım girişimlerin olabileceği uyarısında bulunmuştu. Paylaşıma ilişkin Doç. Dr. Cihat Yaycı, 15 Temmuz darbe girişiminin mesajının 'Kapadokya' şifresi ile verildiğini hatırlatarak "Çok iyi düşünmek lazımdır çünkü FETÖ'nün 20 Haziran 1997 tarihli dergisinde bir kartal resmi vardır. Kartalın gagası Kapadokya'ya ulaşmaktadır. Bu kartal resmi CIA'nın logosu olan kartalla birebirdir. Bu hedefin ve aynı organizasyonun içinde olduklarının göstergesidir. Aynı hedefe doğru gidiyorlar ve CIA ile omuz omuzalar." ifadelerini kullanmıştı. 

Haber7'ye konuşan Yeditepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Furkan Kaya CIA'nın Kapadokya  paylaşımının yeni bir senaryonun başlangıcı olabileceğine dikkat çekerek "Bir subliminal bir bilinçaltı, bir satır arası mesajlar gönderilmek isteniyor. Bu noktada Milli İstihbarat Teşkilatımız, devletimizin her kademesi hem yargımız, hem askeri gücümüz ordumuz, siyasi kadromuz ve devlet olarak da  bir çatı altına koyarsak devlet bu konuda bence her türlü istihbarat faaliyetini yürütüyor. Böyle bir şeye aman vermeyecek kadar da tedbirliyiz. Ama bizim de millet olarak hiçbir şekilde onların sosyal medya üzerinden görsel ve görsel medya üzerinden yazılı medya üzerinden bu propagandalarına da tabii aman vermemeliyiz, pabuç bırakmamalıyız. Hala onlar bir şekilde milli iradeye karşı yeni darbe senaryoları yapmaya devam ediyor ve edeceklerde. Yani bunu sonlanmasını beklememek lazım. Her zaman bu anlamda Türk devleti ve milleti olarak da tabii ki hazırlıklı olmalıyız." demişti. 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin ise durduk yere böyle bir paylaşım yapılmasının insanların aklında bazı soru işaretleri oluşturduğunu belirterek CIA ve FETÖ'nün 15 Temmuz ve öncesinde de bu tarz paylaşımlarda bulunduğuna dikkat çekmişti. 

 

Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 58
  • H. Yılmaz 1 hafta önce Şikayet Et
    Abd hiçbir zaman Türkiye'nin lehine tek bir adım atmamıştır. Türkiye zayıf düşsün de ben çörekleneyim rüyasından başka hiç bir emeli de olmamıştır. Türk halkı olarak seksenaltı milyonun içinde hainler hariç herkes farkında. Milletimiz inşallah hainlerin de farkında.
    Cevapla
  • Sivaslı Murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Kapadokyada acilen "İmkansız hayallerinizide Başınıza Yıkarız " tatbikatı düzenlenmeli acilennnnn
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    haddinizi bilin,elimizden alınan toprakları geri alacağız,siz onun derdine yanın
    Cevapla
  • Malazgirt...71 1 hafta önce Şikayet Et
    Dünyanın domuzu
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Çok kolay. Tüm joni mallarını boykot edelim. İphone kullanmıyorum. Android alternatif kullanıyorum. 200 dolar maddi değeri olan şeyi bizlere dudak ucuklatan fiyata satıyorlar. Ah vatandaş ah. Şu gösteriş sevdalısı vatandaş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran cinayeti soruşturmasında son dakika gelişmesi!
Trump'a bir saldırı girişimi daha! Açıklama geldi