Bakan Kurum İBB'yi topa tuttu! İmamoğlu'na tepki: Aymazlık!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İBB'nin ve Ekrem İmamoğlu'nun Vaniköy'deki kaçak villa skandalıyla ilgili açıklamalarını sert sözlerle eleştirdi.

GİRİŞ 06.09.2024 13:38 GÜNCELLEME 07.09.2024 06:25
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da “Basketbol Gelişim Merkezi”nde açıklamalarda bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin göz yumduğu, Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'nde izinsiz inşa faaliyetlerinin gerçekleştirildiği alandaki ruhsatsız, kaçak villayla ilgili eleştirilerde bulunan Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu da yaylım ateşine tuttu. 

İskanlı yapıdaki eklentilerle ilgili yıkım gerçekleştirilirken sanki kendileri göz yummamış gibi İBB ekiplerinin de alana gelmeye çalıştığını belirten Kurum şöyle devam etti: 

'DEFALARCA UYARDIK, YIKIN DEDİK'

"İBB'yi defalarca yazılı ve sözlü uyardık. Kaçak yapıya göz yumuyorsunuz, gerekli tedbirleri alın, yapımı durdurun dememize rağmen duymazlıktan gelerek bu aymazlığı karşısında gidip kaçak yapıların yıkım işlemini başlattık. Bunlara yıkın dememişiz, kaçak yapılara müsaade edenler, çevre katliamı yapılmamış gibi sanki bu işe ortakmış gibi gelmeye çalıştırlar.

'ŞİMDİYE KADAR AKLINIZ NEREDEYDİ?

Akılları neredeydi şimdiye kadar. Türkiye gündemini meşgul eden bu işi görmezden geldiniz, biz gidince yıkım ekibini gönderiyorsunuz.

İBB yemiyor içmiyor yatırımları durdurmak için elinden geleni yapıyor. Ama boğazda yapılan katliama sessiz kalıyorlar. Tek dertleri   şov yapmak. Milletimizi yalanlarla aklını çelmeye çalışıyorlar. Biz İstanbul Boğazı'nı dünyanın incisi olarak görüyoruz, biz onların yaptıklarına gülüp geçiyoruz. İşimizle hizmetlerimizle ön planda olacağız. Onlar polemikle gündemde kalmaya çalışıyorlar. Biz hizmet yapmaya devam edeceğiz."

KAÇAK VİLLA YIKILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın mühürlediği Vaniköy'de bulunan kaçak yapının yıkımı geçtiğimiz günlerde bakanlık tarafından gerçekleşti. Yıkım için harekete geçmeyen İBB, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Vaniköydeki kaçak villayı yıktığını görünce, bölgeye apar topar zabıta ve iş makinesiz yıkım ekibi gönderdi. Kazma kürekle yıkım yapmaya çalışan İBB ekipleri, 'kaçak villaları biz yıktık' algısı oluşturmaya çalışırken çevredeki ağaçlara büyük zarar verdi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 66
  • MaKuS 1 hafta önce Şikayet Et
    "Ancak İstanbul’da yaşıyoruz, bazen sessiz kalamıyoruz." İSTANBUL'DA YAŞIYOR olmakla İSTANBULLU OLAMAZSINIZ ! İstanbul'a yeni damlamış birine mikrofon uzatıyorsun , amma çok söyleyeceği var ,sanırsın İstanbul uzmanı . İBB Başkanıyken Sn. RTE , daha o zaman "bu böyle olmuyor : İstanbul'a VİZE getirilsin demişti de muhalefet çıldırmıştı . Demirel derdi : dün dündür , bugün bugündür ?!
    Cevapla
  • Mrflags 1 hafta önce Şikayet Et
    Çenenizi yormayın İstanbul halkının bir kısmı kendine yakışanı seçti ve devam ediyorlar bu seçenlerin çoğuda 1990 lınyıllardaki çöp dağlarını İski skandallarını bilmezler ama hala gelenekleri olan liyakat'ı çok iyi takip ederler İstanbul'da oturan Ankara'da belediye'de Ankara'da oturan kimbilir hangi ilde belediyede çalışan ATM memuru bunlarda boldur
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Paris gezisini sponsoru hiçbir beklentisi olmayan bu rus oligarşisi olmasın
    Cevapla
  • Reco 1 hafta önce Şikayet Et
    Istanbulu Rum yunan ingiliz israil hayranlari Yonetiyor!!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Sahte kabadayı basit ekrem Adalet bakanına posta koydu aman ha Sayın bakanım sizede posta koyar tehdit eder dikkat edin basit ekreme serbest posta koymak,tehdit etmek ,işlem yapılırsa mağdur edebiyatına sarilirmis gibi saçma düşünce var bir kesimde.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Üniversite öğrencilerinin geldiği ilçede nüfus patlaması yaşandı: Yüzde 100 arttı
Trump'a bir saldırı girişimi daha! Açıklama geldi