Son dakika: Kahramanmaraş'ta peş peşe depremler

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde önce 3,8 daha sonra 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

GİRİŞ 07.09.2024 09:41 GÜNCELLEME 07.09.2024 10:28
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgilere göre, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

PANİĞE NEDEN OLDU

Saat 09.02’da meydana gelen depremin derinliği 6,26 kilometre olarak ölçüldü. İlk bilgilere göre bölgede kısa süreli panik yaşandı. Depremle ilgili herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı.

YARIM SAAT SONRA BİR DEPREM DAHA

Depremden kısa bir süre sonra saat 09.31'de bu kez de aynı yerde 5 şiddetinde bir deprem oldu. Depremin derinliği 7 kilometre olarak açıklandı.

BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili sosyal medyadan şu açıklamalarda bulundu:

Kahramanmaraş’ın  Pazarcık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. 

Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. 

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun. 

VALİ ÜNLÜER'DEN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Vali Mükerrem Ünlüer, “Pazarcık ilçemizde 5,0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun.” dedi.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 37
  • MALATYA 44 1 hafta önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Kahramanmaraş. Geçmiş olsun Türkiye'm
    Cevapla
  • Bayındır 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu zamları hükümet yapmıyor müslüman olduğunu söyleyipte mümin olamamış dindaşını aldatan esnaflar yapıyor gidin hıristiyan dediğimiz ülkelerde bu kadar zam yapmaz lar bunlarınhesabı çok çetin olacak çok ben hakkımı helal etmiyorum
    Cevapla
  • Bayındır 1 hafta önce Şikayet Et
    Kahramanmaraş ve depremden etkilenen diğer illerdeki esnaf ve sanayicinin vergi borçları,prim borçları ertelendi onlarda bu parayı bankaya faize koyup paradan para kazanıyor bu illerdeki memur ve işçi deprem zede değilmi onlardan neden vergi alınıyor hem depremden sonra burda yani kahramanmaraşta adeta Allah cc rahmetiyle bu felaketi az verdi dercesine esnaflar zam üstüne zam yapıyor
    Cevapla
  • Bumerang 1 hafta önce Şikayet Et
    9.31'deki depremi İskenderundan ben de hissettim. Oturduğum koltuğu ben mi salladım diye düşündüm. Tavana bakınca ampul de sallanıyordu.
    Cevapla
  • Aslan 52 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu depremler afetler boşuna gelmiyor
    Cevapla
  • İsimsiz 1 hafta önce Şikayet Et
    Depremi dine bağlayan da ne bileyim..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin'den sonra ABD'ye bağımlı olmayan tek ülke Türkiye olacak!
Zonguldak'ta kan donduran görüntü! 'Diri diri yakılmış olabilir'