Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz Ayasofya'yı bu imanla zincirlerinden kurtardık

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kocaeli'de düzenlenen "21. İmam Hatipliler Kurultayı"nda konuştu. Erdoğan konuşmasında; 'en büyük eserim' diyerek; İmam-Hatip mücadelesine atıfta bulundu.

GİRİŞ 07.09.2024 16:48 GÜNCELLEME 07.09.2024 16:55
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin ev sahipliğinde Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen kurultayda, Kur'an-ı Kerim okundu, daha sonra kurultayın tarihini anlatan "Bizim Hikayemiz" isimli belgesel izlendi. Belgesel gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu.

Geçmişteki İmam-Hatip mücadelesine değinen Erdoğan, "İmam Hatip mücadelesi bir vatan savunmasıdır. Bir avuçtuk, okyanus olduk." ifadelerini kullandı.  

Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuzBaşkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Bir İmam Hatip mezunu olarak Kurultayın bahtiyarlığını yaşıyorum. İmam Hatiplerin kuruluşunda emeği geçenleri rahmetle anıyorum.

Bu büyük çınarın meydana gelmesi için nice gönül insanımız oldu. İmam Hatip davasının çilesini sırtlamış nice kahramanlar var. Bu davaya kendini adamış öğretmenlerimiz var. 

"MİLLETİMİZE İLKLERİ YAŞATTIK"

Türkiye'yi bölgemizin parlayan yıldızı haline getirdik. Son 22 yılda Türkiye'yi ilklerle tanıştırdık. 22 yılda milletimiz için eser ve hizmette ilkleri yaşattık. 

Biz İmam Hatipliler olarak İstiklal Marşı'mızın muhteşem ruhunu yaşattık, onun kılavuzluğuyla bu yolda yürüdük, Hakk'a tapan milletin istiklali için çok çalıştık.

"EN BÜYÜK ESERİM..."

Bana ömrüm boyunca yaptığın tek bir şeyi söyle deseler, tereddüt etmeden vereceğim cevap; İmam Hatip okullarının önündeki engelleri kaldırmak, İmam Hatiplerin eğitim seviyesini arttırmak olacaktır. Sevgili İmam Hatipli kardeşim sen eskisinden daha çoksun, eskisinden daha güçlüsün. Sen varsan şehadetleri dinin temeli olan ezan yurdumun üstünde ebedi olacak. Sen varsan Allah-u Ekber sesleri hiç eksilmeyecek. Sen varsan bu millet mazlumların umut kaynağı olmaya devam edecek. İşte biz İmam Hatipliler olarak en başta bunu kazandık. 

"AYASOFYA'YI ZİNCİRLERİNDEN BU İMANLA KURTARDIK"

Ayasofya'yı zincirlerinden biz bu imanla kurtardık. Fatih'in emanetine sahip çıktık. Tüm İslam aleminin kalbindeki sızıyı biz dindirdik. 

"İMAM HATİP MÜCADELESİ VARLIK YOKLUK MÜCADELESİDİR"

Allah ömür verdikçe yarın da istikametimiz bu olacaktır. Bu ülkenin her bir vatandaşı bizim için değerlidir. Biz okullar arasında ayrım yapmıyoruz. Ülkenin her bir okulu da bizim için önemlidir. İmam Hatipler varlık sebeplerini hakkıyla ifa etmiş eğitim kurumlarıdır. Direnişin ve dirilişin sembolüdür.

Kardeşlerim biz İmam Hatipliler olarak işte bunun için varız. Minareler ezansız kalmasın diye varız. Cihat meydanı pehlivansız kalmasın diye varız. Kahraman ordumuz kahramansız kalmasın diye varız. Bir vatanımız var bir vatanımız hep var olsun diye varız. Müslümanlıkla yoğrulan yurdumuz Müslümansız kalmasın diye varız. En başından itibaren mücadelemiz bunun içindir. Şunu asla unutmayın sevgili gençler; Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, eğer bu topraklardan ezanı, minareyi, camiyi, Kur'an'ı çekip alırsanız inanın geriye hiçbir şey kalmaz. Eğer bu topraklardan Müslümanlığı, camiyi, Kur'an'ı çekip alırsanız geride millet de kalmaz, memleket de kalmaz. 

İmam Hatip mücadelesi bir vatan savunmasıdır. Varlık yokluk mücadelesidir.

Bir avuçtuk şimdi okyanus olduk. 

Hatırlayın yüz yıl önce toplarıyla, tüfekleriyle, tanklarıyla, uçaklarıyla geldiler ama bu aziz toprakları işgal edemediler. Milletin iman dolu göğsünü serhadini aşamadılar. Bu milleti imanından koparmadan işgal edemeyeceklerini anladılar. Bu milleti ruh köküyle bağını kesmeden asla esir alamayacaklarını anladılar. Onun için içeriden ve dışarıdan iman kalemizi kuşatmaya çalışıyorlar. Hainlikle, ajanlarıyla, paralı askerleriyle her türlü yalanla, iftirayla, kışkırtmayla, aileye ahlaka geleneklerimize yönelik ellerindeki her türlü aparatla özellikle imanımızı hedef alıyorlar.

Dün topraklarımızı nasıl işgal edemediyseler bugün de Allah'ın inayetiyle iman kalemizi kuşatamayacaklar. Bu memleketin her bir evladı vatanı için canını ortaya koyacaktır. Ama İmam Hatipliler hem canlarını, hem mallarını, hem akıllarını ortaya koyacak vatan ve iman savunmasında yine en ön saflarda yerlerini alacaklar.

Gençliğin ahlakı, aile kurumu çok tehlikeli bir saldırı altındadır.

GENÇLERE SOSYAL MEDYA ÇAĞRISI 

Masum gibi görünün bütün sosyal medya içerikleri milletimizin imanını hedef almaktadır. Bununla baş edecek olanlar sizler olacaksınız.

Gazze'de soykırım devam ediyor. Filistinliler daracık toprak parçalarına sıkıştırıldı. Dün çok gencecik bir evladımızı katlettiler. Bugüne kadar 17 bini çocuk, 40 bin masum sivili öldürdüler.

Ayşenur'un İsrail kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandıAyşenur'un İsrail kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı

Hamas'tan İsrail askerlerinin şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için flaş açıklama!Hamas'tan İsrail askerlerinin şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için flaş açıklama!

"İSRAİL DURMAYACAK, VATAN TOPRAKLARIMIZA GÖZ KOYACAK"

İsrail durmayacak, sıra Lübnan'a gelecek; vatan topraklarımıza göz koyacak. İsrail eğer bu şekilde devam ederse Ramallah'ı da işgal ettikten sonra gözünü başka yerlere dikecek. Sıra bölgedeki diğer ülkelere gelecek. İsrail devlet terörünü durduracak yegane adım İslam ülkelerinin ittifakıdır. İsrail soykırımına karşı atılacak yegane adım İslam ittifakıdır. 

"HAMAS SADECE GAZZE'Yİ DEĞİL TÜRKİYE'Yİ SAVUNUYOR"

Önünde poz verdikleri her haritayla bunu açık açık söylüyorlar. Sadece Gazze'yi işgalle yetinmeyeceklerini şimdiden ilan ediyorlar. Biz işte onun için Hamas Müslümanlar adına direniyor diyoruz. Biz işte onun için Hamas sadece Gazze'yi değil İslam topraklarını, Türkiye'yi savunuyor diyoruz. İsrail'in devlet terörünün karşısında durmak bizim için İslami bir vazifedir. İmani bir vazifedir. Vatani bir meseledir. Tabii ki milli bir meseledir.

Türk askerini, Türk ordusunu muhteşem zaferlere götüren hiç şüphesiz göğsündeki imandır. 15 Temmuz'da ordumuzu ölümcül bir urdan kurtardık." 

Bayrağı sizler teslim alacaksınız. Sizler İmam Hatiplisiniz. Büyüklerimiz kurdular biz yaşattık ve büyüttük. Sizler ileriye taşıyacaksınız. Allah sizlerle beraberdir. 

Sizlere merhum Ali Ulvi Kurucu hocamızın İmam Hatip nesli için yazdığı şu muhteşem mısralarla veda etmek istiyorum, "Ey ömrünü bir gayeye vakfeyleyen insan. Göğsündeki imanına mazi bile hayran. Tebrik ediyor bak seni mabetler ezanlar. Ey Hak yolunun yolcusu kurban sana canlar. Oldukça o yüksek idealler sana hakim. Sarsılmayan imanına zincir vuracak kim? Alkışlıyor icdalini göklerde melekler. Ati'de nesiller senin irşadını bekler. Ey şanlı emel kaynağı nur çehreli yıldız. Ruhumdan kopan fırtınalar senden alır hız."

Rabbim her birinizin yar ve yardımcısı olsun diyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Önder'in 21'inci İmam Hatipliler Kurultayı inşallah hayırlara vesile olsun.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • Yadigar 1 hafta önce Şikayet Et
    Okyanus olamasak dahaiyidik
    Cevapla
  • Önce Vatan 1 hafta önce Şikayet Et
    Yeterince imim hatip okulu var, ülkemizin üretimine destek ve katkı verecek meslek okullarını açın, kaliteli bir eğitim için imam hatip veya fen lisesi arasında ne fark var, önemli olan kaliteli bir eğitim verilmesidir.
    Cevapla
  • Haber var 1 hafta önce Şikayet Et
    Sağlıkda çalışan Hizmetli memurluk kadrosu bekliyor bir müjde sayın cumhurbaşkanım.
    Cevapla
  • Bymanx 1 hafta önce Şikayet Et
    Her yer imam hatip.ne ise yarar derseniz hiccc.
    Cevapla
  • keamu 1 hafta önce Şikayet Et
    Allah imam hatip okullarının kurucusu Celalattin Ökten hoca ya rahmet eylesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'nin MYK toplantısı sona erdi! Ömer Çelik'ten sivil anayasa açıklaması
Yakayı ele verdiler! 327 milyon TL'lik ceza yediler