İstanbul'da Filistinliler için dua edildi

Gazze Dayanışma Platformunun Fatih'teki Saraçhane Parkı'nda düzenlediği programda, İsrail saldırıları altındaki Filistinliler için dua edildi.

İstanbul'da Filistinliler için dua edildi
İstanbul'da Filistinliler için dua edildi
GİRİŞ 07.09.2024 22:56 GÜNCELLEME 07.09.2024 22:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Platformun "Gazze için kıyamdayız, kunuttayız. Seccadeni al gel" isimli organizasyonunda Kur'an-ı Kerim okundu, tekbir getirildi.

İsrail aleyhine slogan atan katılımcılar, yatsı namazının ardından Filistinliler için Kunut duasını okudu.

Filistinli Alimler Heyeti Başkanı Dr. Nevvaf Tekruri, burada yaptığı konuşmada, Aksa Tufanı'nın zalimin karşısında ve mazlumun yanında durmak olduğunu söyledi.

Tekruri, diyalogların ve görüşmelerin de bir şekilde devam etmesi gerektiğini belirterek, "Ama işgal altındaki Mescid-i Aksa'yı kurtaracak olan, bu diyaloglar ve siyasi görüşmeler değil. Ancak ve ancak Allah yolunda yapılacak cihattır." dedi.

Allah yolunda cihadın kolay olmadığını, Müslümanların galip çıkacağını dile getiren Tekruri, "Çoluk çocuk demeden, genç yaşlı demeden, kadın erkek demeden kardeşlerimiz, canlarını, kanlarını bu kutlu davada feda ediyorlar. Ama öbür taraftan siyonist İsrail tarafından gizlemeye çalışsalar da çok büyük kayıplar vermeye devam ediyorlar. Bu meydanları boş bırakmayın." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 3
  • mta 1 hafta önce Şikayet Et
    Her hafta "seccadeni al gel" sloganıyla tüm müslüman kardeşlerimizi bekliyoruz inş. Basın açıklaması ardından Saat 19.30 akşam namazı ve kunut duasıyla bitiyor.
    Cevapla
  • İsimsiz 1 hafta önce Şikayet Et
    MaşaAllah
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    maşallah Allah razı olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
Avrupa Ligi'ni simüle ettiler: Çeyrek finale tek Türk takımı kaldı