Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet törenindeki korsan yemin olayıyla ilgili ilk istifa verildi. Bölük Komutanının görevinden ayrıldığı ifade edildi. Haber7, törende komutanların yer almadıklarını gündeme taşımıştı.

GİRİŞ 08.09.2024 13:25 GÜNCELLEME 08.09.2024 14:50
Bu Habere 378 Yorum Yapılmış

Kara Harp Okulu’nda 30 Ağustos günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 28 Şubat sürecine ait korsan metin okunmuştu. 960 mezun teğmenden yaklaşık 350'sinin kılıç çekerek okuduğu korsan yemin ile siyasi ve milli iradeye hiza verilmek istendiği yorumları yapılmıştı.

Başkan Erdoğan'ın "o kılıçları kime çekiyorsunuz" diyerek sert tepki gösterdiği olayla ilgili kritik bir gelişme yaşandı.

Teğmenlerin olaylı töreninin gerçekleştiği Kara Harp Okulu'nda ilk istifa geldi.

Kara Harp Okulu Bölük Komutanının istifa ettiği belirtildi.

Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki köşesinde teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiğini yazdı. Şener şunları dile getirdi:

 "Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. İstifasını çevresine 'Zaten istifa edecektim' diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi."

Teğmenlerin korsan yemininde çarpıcı iddialar: Organizasyon 'dışarıda', komutanlar nerede?Teğmenlerin korsan yemininde çarpıcı iddialar: Organizasyon 'dışarıda', komutanlar nerede?

TÖRENDE YOKTU

Mezuniyet törenlerinde teamül gereği komutanların da yer almasına rağmen kılıçlı korsan yeminin okunduğu mezuniyet töreninde görevli komutanların büyük bölümü alanda yer almamıştı.

Alay komutanı ve tabur komutanlarının alanda hazır bulunmaması nedeniyle merasimi alay komutan yardımcısı yönetmişti. 

Skandalı, Haber7 "Teğmenlerin korsan yemininde çarpıcı iddialar: Organizasyon 'dışarıda', komutanlar nerede?" başlıklı özel haberiyle gündeme taşımıştı.

Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuzBaşkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 378
  • Hsan 4 gün önce Şikayet Et
    Bu Türk milletini bitiren içindeki hain Osmanlı'da Yeniçeri Kazan kaldır T.C' de ise bunlar yok teğmenler yok ismini açıklamayan üst düzey komutan başa bela Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Buda ne kardeşim ayın 7'sinde Erdek'te bir otelde evlenen birisinin düğününde aynı hareketi yaptılar bu artık askeriyenin değil bir kalkışma
    Cevapla
  • Ülkeci 4 gün önce Şikayet Et
    Bu bir ihbar kabul edilmeli
    Cevapla
  • Mersinli 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu baş kaldiris Osmanlı'da yeni çeri baş kaldirisina benziyor.
    Cevapla
  • Kığılı 1 hafta önce Şikayet Et
    Tamamını etkisiz hale getirmek lazım
    Cevapla
  • Süleyman 1 hafta önce Şikayet Et
    Bunlar darbeci zihniyetin tohumları. Ülkeyi Yunan'a Yahudiye satanların tohumları hepsi atılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan boykot konulu paylaşım: Filistinli kardeşlerimizin yanındayız
Scooter sürücüsünü kural ihlalleri kazaya neden oldu! Korkunç anlar böyle görüntülendi