Cinayetin sırrı çözülecek: Başsavcılık WhatsApp mesajlarını istedi

Narin'den 19 gün sonra acı haber geldi. Cansız bedeni bir çuval içinde dere kenarında bulundu. Savcılık, Whatsapp merkezinden tutuklu amca Salim Güran'ın sildiği yazışmaları talep etti.

GİRİŞ 09.09.2024 08:45 GÜNCELLEME 09.09.2024 11:59
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye umutla beklerken, dün Narin'den acı haber geldi. Bugün okula başlaması gereken Narin Güran'ın cesedine, Tavşantepe köyüne 1,5 kilometre uzaklıktaki dere kenarında ulaşıldı. İlk bulgulara göre boğularak öldürülen, vücudu deforme olan Narin'in cansız bedeni bir çuvala konularak dere kenarına atıldı. Çuvalın taş ve dallarla kapatıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili tutuklanan amca Salim Güran'ın telefonunda yapılan ilk incelemede telefonundaki tüm WhatsApp mesaj ve arama kayıtlarını silmek için özel bir uygulama kullandığı tespit edildi. Anne Yüksel Güran'ın da mesajları sildiği iddia edildi. 

BAŞSAVCILIK WHATSAPP KAYITLARINI İSTEDİ

Soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, silinen mesajların peşine düştü.

Sabah gazetesinin haberine göre; Başsavcılık, WhatsApp'ın merkezine yazı yazarak aile üyelerinin silinen yazışmalarını istedi. Bu mesajlar amcanın Narin ortadan kaybolmadan ve kaybolduktan sonra kimlerle ne yazıştığını ortaya koyacak.

Salim Güran'ın tutuklanma gerekçelerinden birisi de olaydan sonra arama kayıtları ve WhatsApp yazışmalarını silmesi olmuştu. Güran, telefonunu temizlemesiyle ilgili ifadesinde, "Olaydan 10-15 gün önce telefonuma ses kaydı programı indirdim. Konuştuğum şeyleri daha sonra hatırlamak için bu programı indirmiştim. Ben ses kayıtlarını silmedim ancak olay günü arama kayıtlarını sildim. Olay akşamı kardeşim Arif'in ahırında 380 adet mermi yakalandı. Bana bunun haber verdiler. 'Tanıdık yok mu' diye sordum. Bu sebeple tüm kayıtlarını sildim" demişti. 

DİKKAT ÇEKEN WHATSAPP DETAYI: HEPSİ MESAJLARI SİLMİŞ

CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, aile üyeleri hakkında konuşulan bir iddiayı dile getirdi. Uludağ şunları söyledi: 

"Narin'in amcası arama kayıtlarını ve Whatsapp mesajlarını sildiğini söylemiştik. Aile üyelerinden bazılarının da Whatsapp mesajlarını ve arama kayıtlarını sildiği yönünde bilgi var. Whatsapp ve arama kayıtlarını silmeyen tek kişi baba. Bütün aile ilginç bir şekilde arama kayıtlarını ve Whatsapp mesajlarını silmiş. Sadece amca silse bir mantığa oturtursunuz. Aile bireylerinden annenin, kardeşinin bazı aile bireylerinin Whatsapp kayıtlarını silmiş olması akla büyük kuşku getiriyor. Bu kadar aileyi, Narin'i ölüme götüren nasıl bir mesajlaşma var ki hepsi birden Whatsapp mesajlarını ve arama kayıtlarını sildi? Tutuklu olan amcanın avukatıyla bir görüşme yaptım. Benim de dedi evlatlarım var bu işe çok hassasım dedi. Kimler günahını Narin'e ödetti?"

"NARİN'İN ÖLÜMÜYLE PANDORA'NIN KUTUSU AÇILACAK"

Diyarbakır'dan yapılan yayında Narin'in ölümü ve köydeki durumu değerlendiren gazeteciler Çetiner Çetin, Veysi İpek ve Emrullah Erdinç, daha önceki ölümlere dikkat çekti. HaberTürk yayınında Çetiner Çetin şöyle bir değerlendirmede bulundu:

"Narin'in hayatını kaybetmesiyle Pandora'nın kutusu açılacak. Son 10 yılda köyde ölenlerle ilgili jandarmanın, cumhuriyet savcılığının mutlaka inceleme yapması lazım. Jandarmanın bu köydeki herkesin kimliğini kontrol ederek yaşıyor mu, yaşamıyor mu incelemesi lazım. Ölenlerle ilgili de bakılması lazım. Böylesine komplike bir şey yaşanıyorsa o köyün mercek altına almak lazım."

ESKİ MUHTAR İNTİHAR ETMİŞ

Veysi İpek de aynı köyde iki yıl önce eski muhtarın intihar ettiği bilgisini aktardı. İpek, "İki yıl önce eski muhtarın intihar ettiği bilgisi geldi. İntihar nedeninin de aile içindeki hiyerarşik yapıdan kaynaklandığı iddiası var. Aileyi tanıyan hatta bir kurumda yetkili yönetici olan biri paylaştı bunu" diye konuştu.

Bunun üzerine Emrullah Erdinç de yakın civardaki köylerde kayıp çocuklar varsa onların da araştırılması gerektiğini belirtti.

"DEVLETTEN, KOLLUK KUVVETLERİNDEN KORKMAYAN AMA AİLE İÇİNDEKİ YAPILARDAN KORKAN KİŞİLER"

Dün sosyal medyada gündem olan, Adli Tıp önündeki olayı anımsatan Emrullah Erdinç, ailenin yapısına ve Narin'in ablasının ölümüne dikkat çekti:

"Aile kendi içlerinde özellikle erkek yapısı anlamında birbirlerine çok bağlı ve hiyerarşik bir yapı söz konusu. Devletten, kolluk kuvvetlerinden korkmayan ama aile içindeki yapılardan korkan kişilerden bahsediyoruz.

KAYNAK: SABAH, CNN TÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 62
  • Adalet 1 hafta önce Şikayet Et
    Devlet 90 lardaki gibi devlet olsa bu kahbenin çocuklatı bu işleri yapamaz... hiç bir suçlu devletten kırkmuyırki ... kanunlar tamamen zalimden yana ...
    Cevapla
  • Durziler sizi 1 hafta önce Şikayet Et
    Baş Savcılık el attı ise Kesin hepsi çıkar Dışarı olayın üstünü örter
    Cevapla
  • Osmaniye 80 1 hafta önce Şikayet Et
    Hani WhatsApp daki yazışmaları WhatsApp bile göremiyordu Silinen mesajları bile çıkartıyorlar
    Cevapla
  • Vatandaş 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu soğuk kanlı cani katillere idam gelsin. Ve bu kişileri meydanlarda assınlar. Bunu herkes görmeli.
    Cevapla
  • Misafir 1 hafta önce Şikayet Et
    Şimdi devlet acı yüzünü göstermeli idam geri gelmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
NASA'nın Ege'de uzay üssü kurduğu ortaya çıktı! Lazer iletişim köprüsü geliştirecek...
Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var