Bakan Tunç'tan Narin Güran açıklaması: Çapraz sorgulama sürüyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin bilgi verdi. Tunç, soruşturma kapsamında bir kişinin daha gözaltına alındığını belirterek; "Narin'i katledenler en ağır cezayı alacaklardır." dedi.

GİRİŞ 09.09.2024 15:40 GÜNCELLEME 09.09.2024 16:19
Bu Habere 180 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Türkiye bugün 19 gündür aranan ve cansız bedeni köyüne 1 kilometre uzaklıkta bulunan Narin Güran'ı son yolculuğuna uğurladı. 8 yaşındaki Narin, cenaze töreninin ardından köyünde defnedildi. Cinayete kurban giden Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturmaya ilişkin son durumu paylaştı. Bakan Tunç açıklamasında 1 kişinin daha gözaltına alındığını böylelikle gözaltındakilerin sayısının 24'e yükseldiğini duyurdu. 

Bakan Tunç'un açıklaması şu şekilde;

Minik Narin Güran'ın cenazesinde yürek parçalayan anlar! Arkadaşları böyle uğurladıMinik Narin Güran'ın cenazesinde yürek parçalayan anlar! Arkadaşları böyle uğurladı

Narin'in cenaze namazını kıldıran imam: Allah'a nasıl hesap vereceğiz?Narin'in cenaze namazını kıldıran imam: Allah'a nasıl hesap vereceğiz?

"Hepimizi derinden yaraladı. Maalesef cansız bedenine ulaşıldı. 21 Ağustos'ta Narin kızımız kayboldu. 19 gün boyunca kendisinden haber alınamadı. Devletimizin tüm kurumları, bütün köylüler, komşular Narin'i günlerce aradı.

Diğer yandan da adli soruşturma yürütüldü. Köye giriş çıkanlar köylüler de dahil olmak üzere 269 kişinin ifadesine başvuruldu.

Amcasının arabasındaki DNA'nın Narin'e ait olduğu tespit edildi. Narin'in cansız bedeni derenin sığ bir kısmında Jandarma tarafından tespit edildi. Çok üzüldük, keşke canlı olarak bulunabilseydi. Ülke olarak derinden yaralandık.

"24 KİŞİ GÖZALTINDA"

Köyde şüpheli olan 24 kişi gözaltına alındı. İfadeleri henüz devam ediyor. Tüm detaylarıyla soruşturma devam ediyor. Narin'i katledenler bulunacak ve en ağır cezayı alacaklar.

Narin'in köyünde Pandora'nın kutusu açılıyor! ‘Son 10 yılda ölenler mutlaka incelenmeli’Narin'in köyünde Pandora'nın kutusu açılıyor! ‘Son 10 yılda ölenler mutlaka incelenmeli’

Çapraz sorgular devam ediyor. Sonunda bir sonuç alacağız. Sayın Cumhurbaşkanımız da verdiği talimatlarla, kimler Narin'in katline sebep olduysa en ağır cezayı alması yönünde taleplerini ilgili bakanlara iletti.

Devlet kurumları olarak hep birlikte soruşturmanın tamamlanmasını sağlayacağız. Çocukların korunması için önce aile sonra devlet sorumludur.

"KATİLLERİ EN AĞIR CEZAYI ALACAK"

Çocukların istismara maruz kalmaması için tüm tedbirleri almaya devam edeceğiz.

Narin soruşturmasında maddi gerçek ortaya çıkınca katilleri ceza kanundaki en ağır cezayı alacak. Şimdi bize düşen onun katline sebep olanları bulup yargı karşısına çıkarmak.

Milletimiz müsterih olsun, devletimiz yoğun bir şekilde bu soruşturmayı takip ediyor."

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 180
  • turan ordusu 6 gün önce Şikayet Et
    bu olayı sürekli gündemde tutup polat ailesinin olayı gündemden düşmüştür Filistin konuşulmuyor güzel ülkem yine gündem değişti hakkımızda hayırlısı olsun
    Cevapla
  • 6 gün önce Şikayet Et
    Bu olay küçük bir şey mi?
    Cevapla
  • Hakikat 1 hafta önce Şikayet Et
    Millet 10 yıldan fazla bir süredir idam yasasının çıkması için her şeyi yaptığı halde, ve Sn Cumhurbaşkanı da isteksizce ;İdam yasası için meclis kararı alınırsa "Onaylarım" dediği halde bir türlü meclis gündemine gelmiyor. Çünkü 10 bilemedin 20 yılda bir darbe yapılan ülkede hiç bir siyasi irade İdamına sebebiyet verebilecek yasayı kendi eliyle çıkarıp darbecilere sunmaz.
    Cevapla
  • B.K 1 hafta önce Şikayet Et
    Bir küçük çocuk için 24 kişi gözaltında bulunuyor sa yansın bu Dünya
    Cevapla
  • İrfan 1 hafta önce Şikayet Et
    Son 10 yıldır siyasilerin baskısı sonucu yargı mensupları mağdurları değil suçuyla empati kuruyor
    Cevapla
  • Murat murat 1 hafta önce Şikayet Et
    Bakan efendi ne diyor en ağır cezayı vereceğiz diyor senin vereceğin en ağır ceza köpek beslemek olur ancak şehir meydanında halkın önünde asmadiktan sonra halkın yüreğini acısını dindiremez sin bakan efendi idam idam idam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: Bizim için tarihi bir fırsat
Bakan Tekin detayları açıkladı! 20 bin öğretmen ne zaman atanacak?