Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Narin cinayeti hakkında açıklama

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Narin kızımızın canını alanlardan hesabını soracağız. Masum yavruyu öldüren canilerin en ağır cezaya çarptırılması için konunun bizzat takipçisi olacağım.' ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 09.09.2024 19:19 GÜNCELLEME 09.09.2024 22:07
Bu Habere 116 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 saat süren kritik toplantıda ekonomi başta olmak üzere önemli konular ele alındı. Kritik toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

TSK'ya 'kimyasal silah kullandı' iftirası atanlara kol kanat gerenlerin bugün söylediği hiçbir sözün kıymeti yoktur. Dün Tunceli Ovacık'ta şehit olan jandarmalarımızla bugün Gara bölgesinde şehit düşen üsteğmenimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

"TURİZM SEZONUMUZ İYİ GEÇİYOR"

Aziz milletim 1 Eylül'de hizmete verdiğimiz Rixos Tersane İstanbul Otelinin İstanbul'un turizmine ve tanıtımına önemli katkılar yapacağına inanıyorum .Geçen sene İstanbul'umuzu 17 milyon 370 bin turist ziyaret etti. Ülke olarak dünyanın her köşesinden 56 milyon 700 bin kişiyi misafir ettik. Bu sene hedefimiz 60 milyon turist, 60 milyar dolarlık Turizm geliridir. Yılın ilk 7 ayında 35 milyon turisti ülkemizde ağırladık. Bölgemizdeki çatışmalara rağmen turizm sezonumuz iyi geçiyor. Turizmde 2024 hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz.

"SİVİL ANAYASA İHTİYAÇTAN ÖTE BİR ZORUNLULUKTUR"

Eylül ayının ilk mesai günü adli yıl açılış törenimizi gerçekleştirdik. Yeni yasama yılı ile birlikte inşallah yeni ve sivil anayasa meselesine biraz daha ağırlık vereceğiz. Türk demokrasinin darbelerle ve darbeci zihniyetle hesaplaşmasını tamamlayabilmesi için sivil anayasa ihtiyaçtan öte bir zorunluluktur. Şunu çok da söylemek durumundayım. 15 Temmuz Milli İrade Destanı'na imza atan bir milletin darbecilerin yaptığı anayasaya mecbur bırakılmasını doğru da adil de bulmuyoruz. Son yılların temsil zemini en geniş Meclisi olan 28 dönemin yeni ve sivil anayasa yapması millete karşı ödevidir. Meclisin bu vazifesini yerine getirebilmesi için elimizden geleni yapacağız.

"HER FIRSATTA KUDÜS KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR DİYORUZ"

İsrail hükümeti işgal ve istila politikasını ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'yı da içine alacak şekilde genişletme arayışındadır. Harem-i Şerife yönelik Siyonistlerin tacizleri ve baskınları artmaktadır. Bunların hepsini yakından takip ediyoruz.



Daha önce de söyledim bugün tekrar vurgulamak istiyorum. Merhum Nuri Pakdil'in ifadesi ile “Yüreğimizin yarısı Mekke’dir geri kalanı da Medine'dir. Üstünde de bir tül gibi Kudüs vardır.Bunun için her fırsatta Kudüs kırmızı çizgimizdir diyoruz. Görevi Kudüs davasına sahip çıkmak olan İslam İşbirliği Teşkilatı’nı günden güne pervasızlaşan bu saldırılara bilgehane kalması düşünülemez. Teşkilatın daha fazla vakit kaybetmeden liderler seviyesinde toplanması ve İslam Dünyasının kararlı tutumunu ortaya koyması aciliyet arz ediyor. Bununla ilgili temaslarımızı yoğunlaştırarak sürdüreceğiz.

"NARİN'İN CANINI ALANLARDAN ADALET ÖNÜNDE HESABINI SORACAĞIZ"

Bugün ilk ders zili çalan 2024-2025 eğitim öğretim yılının öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğretmenlerimize hizmetleri emekleri ve engin sabırları için en kalbi şükranlarımı sunuyor, görevlerinde başarılar temenni ediyorum. İlk defa okula başlamanın heyecanını yaşayan evlatlarımızın her birinin tek tek gözlerinden öpüyorum.

Okulların çocuklarımızın neşesiyle dolduğu bugünü dün Diyarbakır Bağlar’dan gelen acı haber sebebiyle buruk karşıladık. Narin yavrumuzun hunharca katledilmesi hepimizin yüreğine kor bir ateş düşürdü. Narin kızımızın alanlardan bunun hesabına adalet önünde mutlaka soracağız. Masum bir yavruyu öldüren canileri en ağır cezaya çarpıtılması için konunun bizzat takipçisiyim, takipçisi olacağım.

Şunun da bilinmesini isterim, sadece Narin evladımızın değil tüm çocuklarımızın gözlerindeki ışıltıyı söndüren ister bölücü teröristler olsun, ister zehir tacirleri ve çeteler olsun, ister yanındaki yöresindeki vicdan fukaraları olsun bütün canilerle mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.

Bugünkü İlk dersin “Çanakkale'den Gazze’ye Bağımsızlık Ruhu ve Vatan Sevgisi” olması Şüphesiz çok önemli mesajlar içeriyordu. Milli mücadelede dönemin emperyalist güçlerine karşı direniş destanını yazmış bir millet olarak Filistinli kardeşlerimizin yanındayız.

"AYŞENUR KIZIMIZIN KANININ YERDE KALMAMASI İÇİN HER TÜRLÜ HUKUKİ ADIMI ATACAĞIZ"

Protesto eylemi sırasında İsrail Güvenlik güçleri tarafından kalleşçe öldürülen Ayşenur evladımızı rahmetle yad ediyor, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyorum.



Ayşenur kızımızın kanının yerde kalmaması için her türlü hukuki adımı atacak ve İsrail Devleti ile mücadelemizi şüphesiz en üst düzeyde Adalet Divanı’na da müracaat etmek suretiyle devam ettireceğiz.

ENFLASYON DÜŞÜYOR

Muhalefetin kendi bünyesinde süren meydan muharebesini perdelemek amacıyla ortaya attığı tuzak gündemlerin peşine takılmıyoruz. Tüm Kabine toplantılarımızın değişmez gündemi ekonomidir. Hayat pahalılığının sebep olduğu sıkıntıları ortadan kaldırmak için yoğun çaba içindeyiz. Enflasyonda haziranda başlayan düşüş ağustosta da devam etti. Son 3 ayda yıllık enflasyon 23,5 puan geriledi. Ekonominin kırılganlığını azalttık. Risk primimizi 700 baz puandan 270 baz puana geriledi. Konut piyasasını yakın takip ediyoruz. Geçen yıl uygulamaya başladığımız OVP'yi daha da güçlendirdik. Para maliye ve gelir politikalarını uyum içinde yürüterek tek haneli enflasyona ulaşacağız. Tüm bu kazanımlar, ülkemizi ilk defa orta üst gelir grubundan üst gelir grubuna çıkaracaktır. Geçen yıl yüzde 5,1 büyüdük, milli gelirimiz 1 trilyon doları aştı. Bu yılı yüzde 3,5'luk büyümeyle kapatmayı öngörüyoruz. Biz gücünü genç dinamik ve kaliteli insan kaynağından alan bir ülkeyiz. İkinci çeyrekte istihdamı 32,7 milyon kişiye çıkardık. İhracatta çok iyi bir ritim yakaladık. 2023'te 256 milyar dolarla rekor kırdı. Güçlü performansı 2024'te de sürdürüyoruz. Ağustos ayı ihracat 22,1 milyar dolar oldu. Dış ticaret açığımız 2024'ün 8 ayında yüzde 33,6 oranında azaldı. Cari açık haziranda 25 milyar doların altına indi. Yüksek katma değerli üretim yatırımlarıyla cari açıkta kalıcı iyileşmeyi sağlayacağız. Türkiye ekonomisi bu süreçte daha da güçlenerek çıkacak. Vatandaşlarımdan daha kendi meselelerini çözemeyen kifayetsizlere kulak asmamalarını rica ediyorum.



"850 YURDUMUZDA 989 BİN YATAK KAPASİTESİNE SAHİBİZ"

22 yılda ciddi yatırımlar yaptığımız alanların başında Gençlik ve Spor geliyor. Spor tesisi sayımızı 4 bin 421'e çıkardık. Lisanslı sporcu sayımız 16 milyona yükseldi. Tüm spor dallarında aldığımız madalya sayısı 8 bin 449 rakamına ulaştı. Öğrenci yurtları muhalefetin en çok kışkırttığı meseleydi. 81 ilimiz ve 266 ilçemizdeki yurtlarımızla öğrencilerimizin hizmetindeyiz. 2002'de 190 yurt vardı şimdi 850 yurdumuzda 989 bin yatak kapasitesine sahibiz. Paris 2024 Paralimpik Oyunları attığımız adımların karşılığını görme bakımında önemli bir referans teşkil etti. Kazandıkları 6'sı altın 10'u gümüş 12'si bronz toplam 28 madalyayla sporcularımız milletimize büyük bir gurur yaşattılar. Kendilerini tebrik ediyorum. Olimpiyatlardan toplam 36 madalyayla döndük. Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 116
  • Ali BİLİR 6 gün önce Şikayet Et
    AYŞENUR Kızımıza Evvela ABD'de bir TÖREN DÜZENLENMELİDİR Akabinde Türkiyede DEFNEDİLEBİLİR
    Cevapla
  • misafir 6 gün önce Şikayet Et
    Suçlara gerçek cezalar verilsin takip etmenize gerek yok. Ülkenin 83 milyon nüfusu ve binlerce dava dosyası var. Hangini takip edeceksiniz. Suçlara caydırıcı cezalar verilsin.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    Adalet adil olmalıdır. Kara para aklayıp milyonların içinde yüzenler serbest kalıyor. Devlet doğrudan piyasaya müdahale etmek zorunda, yoksa bu enflasyon yüzünden muhalefetin iktidara gelme ihtimali çok yüksek. Çeyrek asırlık tüm emekler heba edilmesin. Yazık olur bu millete.
    Cevapla
  • Vatandaş 6 gün önce Şikayet Et
    Ülkemiz maalesef her yönden talan ediliyor. Ne ahlak kaldı, ne haya, ne utanma, insanlar arsızlaştı. Bu kadar sınırsız özgürlük olamaz. Eğitim içler acısı, öğretmenin öğrenciye bir hükmü yok, enflasyon milletin aklını başından almış durumda. Artık bazı şeyler bir yerde durdurulmalı. Vergisini kıt kanaat ödemeye çalışan cezalandırılıyor. Diğer yandan milyonlarca vergi borcu silinenler.
    Cevapla
  • çorumlu 6 gün önce Şikayet Et
    enflasyon neye göre kimin cebine göre düşüyor marketlerde fiyatlar sürekli hareket halinde tl nin değeri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var
İsrail'de siyasi deprem: Netanyahu Gallant'ı görevden almayı düşünüyor