Şahan Gökbakar'ın kaçak villası için yıkım kararı

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın Marmaris'te yapı kayıt belgesinin iptal edildiği villasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmaris Belediyesi'ne yazı göndererek villanın yıkılmasını istedi.

GİRİŞ 09.09.2024 22:19 GÜNCELLEME 10.09.2024 00:17
Bu Habere 286 Yorum Yapılmış

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kaçak yapılarla mücadeleyi sürdürüyor. Sit alanları, nitelikli doğal koruma alanları bir bir inceleniyor. Kaçak yapılar tespit edilip işlem yapılıyor.

Ünlü oyuncu Şahan Gökbakar'ın Muğla'nın Marmaris ilçesindeki kaçak villası da bu kapsamda tekrar gündeme geldi.

Süreç neredeyse 2 yıl önce başladı. Bakanlık bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve ardından yapı kayıt belgesi iptal edildi. Son olarak 6 Eylül'de hem Marmaris Belediyesine hem de Muğla Büyükşehir Belediyesi'ne bildirimler yapıldı ve gereğinin yapılması istendi.

MARMARİS BELEDİYESİ'NE YAZI YAZILDI

Nitelikli Doğal Alanların Korunması Kanunu kapsamında Şahan Gökbakar'ın sahip olduğu yapım şirketine ait kaçak villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi. 2022 Kasım ayında hukuki süreç başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmaris Belediye Başkanlığı'na yıkımın gerçekleştirilmesi için uyarı yazısı gönderdi.

Belediye ise Gökbakar'ın Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma kararının beklenildiği yanıtını verip yıkımı gerçekleştirmedi. Ancak Bakanlık mahkemenin böyle bir karar vermediği bilgisine ulaştı.

SON UYARI 6 EYLÜL'DE YAPILDI

Bakanlık 6 Eylül'de yeni bir bildirim gönderdi. Yıkım işleminin yapılması için Marmaris Belediyesi uyarıldı.

Yıkımın yasada belirlenen süreler içinde gerçekleştirilmemesi durumunda ise nedenine dair bilgi istendi. Ancak belediyeden herhangi bir adım atılmadı.

Yasal süresi içerisinde yıkımın gerçekleştirilmemesi halinde bakanlık devreye girecek. 

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 286
  • Muhammed okumus 5 gün önce Şikayet Et
    Şahan hemen bir kaz alıp dolaş hani anlarsın ya kaz dağlarında kaçak villa yapmakmis senin derdin yoksa çevrecilik yalan
    Cevapla
  • Jooo 5 gün önce Şikayet Et
    Şaşırttı bizi. Kaçaksa yıkılma lı.
    Cevapla
  • misafir 6 gün önce Şikayet Et
    bakarkör fillasına son defa bi baka
    Cevapla
  • Ömer Selim 6 gün önce Şikayet Et
    Dikkat edilirse yapı kayıt belgesi iptal edildi diyor. Yani Türkçesi kaçak değilmiş var olan yapı kayıt belgesi iptal edilmiş. Devlet önceden verdiği yapı kayıt belgesini iptal etmiş ve burayı artık yıkın demiş. Haber başlığını okuyup yorum yapmayalım.
    Cevapla
  • cimeli 5 gün önce Şikayet Et
    Sen devlete yalan beyanda bulunup yapı kayıt belgesi alırsan elbette iptal edilir.cevremde bu şekilde çok kişi yalan beyanda bulunup yapı kayıt belgesi aldı ama sonradan hepsi iptal edildi
    Cevapla
  • Hakan 6 gün önce Şikayet Et
    Gerçeğe aykırı ve imara uygun olmayan yapı kayıt belgeleri iptal edilebiliyor her ilde böyle saklabanıda savunmaya kalkma
    Cevapla
  • çok komik 6 gün önce Şikayet Et
    bu sefer güldürmedi.. memleketimizin hiç bir nokrasında kaçağa ,imar dışı yapılaşmaya izin verilmiyor, sana niye verilsin.. burası kurallar ülkesi ,kurallar olmazsa çakallar sarar her yeri.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten eleştirilere yanıt: Ciddi bir karalama var
Bakan Tekin detayları açıkladı! 20 bin öğretmen ne zaman atanacak?