Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler istifa mı edecek? Haber7 o bilgilere ulaştı

Bir grup teğmenin kılıçlı korsan yemininin tepki çekmesi üzerine görevinden ayrılacağı öne sürülen Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in istifa etmeyeceği, vazifesinin başında olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 11.09.2024 14:47 GÜNCELLEME 12.09.2024 14:45
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Gündemdeki her olayda ilgili bakanın istifasını gündeme taşıyan odaklar yine devrede. Daha önce Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in görevinden ayrılacağını öne sürüp manipülasyona girişen çevreler son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in istifa edeceğini iddia etti. T24 yazarı Tolga Şardan tarafından ortaya atılan iddia, sosyal medya üzerinden yayıldı.

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde bir grup teğmenin korsan yemini üzerine yaşanan gerilim nedeniyle Bakanı Güler’in görevinden affını isteyeceği öne sürüldü.

Fakat söylentilerin baştan sonra yalan olduğu öğrenildi.

Haber7’nin Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından edindiği bilgilere göre Bakan Güler’in istifası gündeme dahi gelmedi. İstifaya dair Milli Savunma Bakanlığında hiçbir gelişme yaşanmadı.

İddiaları “dedikodu” olarak nitelendiren Bakanlık kaynakları, istifaya dair hiçbir konuşma gerçekleşmediği ve Yaşar Güler’in görevinin başında olduğunu kaydetti

Başkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuzBaşkan Erdoğan'dan yasaklı yemin metni okuyan teğmenlere: Bu kılıçları kime çekiyorsunuz

İLK MANİPÜLASYON DEĞİL

Hükümette çatlak olduğu algısını oluşturan mihraklar daha önce de bakanların istifa edeceği yalanını ortaya atmıştı.

İsrail'e ticari kısıtlamaların devreye alındığı süreçte Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın istifa ettiği öne sürüldü. Bolat'ın "özel işlerini aksattığı için görevinden ayrılmak istediği" yönündeki söylentiler resmi olarak yalanlandı.

'Bakan Bolat'ın görevden ayrılmak istediği' iddialarına yalanlama'Bakan Bolat'ın görevden ayrılmak istediği' iddialarına yalanlama

Ardından Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek hedefe konuldu. Şimşek hakkında çeşitli tarihlerde 3 kez "istifa" iddiası gündeme taşındı. İddiaların tamamının asılsız olduğu açıklandı.

Bakan Şimşek üzerinden dezenformasyon dalgasıBakan Şimşek üzerinden dezenformasyon dalgası

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 48
  • Vtndş 5 gün önce Şikayet Et
    O teğmenler o şekilde yemin edip kendilerini ifşa etmeselerdi ne olacaktı? Bunun yanında yine aynı düşüncede olup kılıçlı yemine katılmayanlar var mı varsa kaç kişiler? Şu anda harbiyede hala öğrenci olup da ya da daha önceleri mezun olanlar nasıl tespit edilecek? Burada büyük bir güvenlik zaafiyeti var. Biz 15 temmuzdan sonra ordu milletin ordusu oldu demiştik.
    Cevapla
  • Eğrisi doğrusu 5 gün önce Şikayet Et
    Yani bu ülke 15 temmuz gibi bir darbeden çıktı hala tedbir alınmıyorsa yazıklar olsun MSB na ve eğitim veren en üst komutanından en altına kadar.Ne biçim bir ülkeysek bir dinsiz imansız yapamadınız onun için mücadele ediyor bu paşalar.Aslolan İslam'a hizmettir atalarımız seferler yapmış islam sancağı dalgalansın diye.Şimdikiler amerikanın güdümünde Atatürk'ü kullanarak ateistlik yapıyor
    Cevapla
  • Ülker 5 gün önce Şikayet Et
    Bizim siyasetimizde öyle bir erdemlik yok, yapanın ya da sorumlunun yaptığı hep yanına kalır.
    Cevapla
  • Belgin 5 gün önce Şikayet Et
    Bir grup teğmen kılıçlı kutlama yapmış ne olacak yani ne olmuş Sanki sanki teröristler dağdan inmiş halay çekiyorlar kutlama yapıyorlar gidin güneydoğudaki şehirlerde yapıla düğün merasimlerinde sürekli Terör örgütü lehine Terör elebaşısı lehine şarkılar eşliğinde halay çekiliyor onlar neden tutuklanmıyor veya onlar hakkında soruşturma açılmıyor neden öküzün altında buzağı aramak nedir
    Cevapla
  • Başkan 5 gün önce Şikayet Et
    Verdiğin örneğe bak.Birisi başıbozuk terör örgütü, bir diğer en temel özelliği disiplin olan ülkemizin gözbebeğiTürk ordusu.Bunu görmezden gelirsen yarın bir başkası çıkar başka bir şeye yemin eder.O zaman ne olacak ?Belgin hanım.Adınıza bakarsak bayansınız herhalde.
    Cevapla
  • Levent 15 5 gün önce Şikayet Et
    Savunma Bakanımızı seviyoruz! Fitne merkezlerinin devreye girdiği bir zamanda daha da çok sahip çıkacağız!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den yeni emeklilik sistemi ve 'Memur Yasası' açıklaması
Küfürbaz Kayserilioğlu aynı kafada devam! 'Kimseden özür dilemiyorum'