Haliç çöp gölüne dönüyor

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 'temel atmama töreni' sonrası ihmal edilen Haliç, kirliliğin merkezi haline geldi. Kıyıları çöplerle dolan Haliç'in su yüzeyini plastik atıklar kapladı.

GİRİŞ 11.09.2024 21:17 GÜNCELLEME 11.09.2024 21:29
Bu Habere 248 Yorum Yapılmış

İstanbul'un simgelerinden Haliç’te kirlilik alarmı...

Şehrin geçmişinde önemli bir yere sahip olan Haliç, mazideki kabusunu bir kez daha yaşıyor. Ehil olmayan ellerde yıllarca kirlilikle boğuşan, bir türlü temizlenememesi dolayısıyla “üzerine beton dökülerek kapatılması” dahi gündeme gelen Haliç, Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB başkanlığı döneminde gerçekleştirilen ıslah projeleriyle tertemiz olmuştu. Suyunın berraklaştığı, kötü kokunun giderildiği, balıkların tekrar yaşadığı, üzerinde su sporlarının yapıldığı renkli bir alan olan Haliç, 2019 yılında İBB’nin yönetiminin CHP’ye geçmesiyle birlikte geçmiş günlerini yeniden yaşamaya başladı.

Mevcut İBB yönetiminin Haliç'e yönelik projelerle ilgili "temel atmama töreni" düzenleyerek icraat yerine şov yapmasının sonuçları bir bir ortaya çıkıyor. Yeterli temizlik çalışması yapılmayıp ihmal edilen Haliç hızla kirleniyor.

Rengi koyulaşan, kötü kokular yayan Haliç’te şimdi de çöplerle kirlilik baş gösterdi.

Haliç, su yüzeyini kaplayan plastik atıklarla doldu. Sahil şeridi adeta çöplüğe dönüştü.

Havadan çekilen görüntüler, Haliç’in durumunu gözler önüne serdi. Görüntülerde, sahil şeridinde bulunan çöpler dikkat çekti.

 

KAYNAK: İHA - HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 248
  • memleket 4 gün önce Şikayet Et
    sığır gibi körü körüne oy verirlerse o da kanırtır böyle işte
    Cevapla
  • Türk 5 gün önce Şikayet Et
    Oy verenler zaten memleket batsın diye buna oy veriyor.birşey beceremeyeceğini onlarda biliyorlar.gençlerin yüzde sekseni yurtdışında hayat olduğunu düşünüyor bu yüzdende herşeye muhalefet ederek kendilerini aydın gösterme derdindeler.dilerim hepsi gider ve oranın suriyelileri olurlar.kindar bakışları görünce vatanın ne olduğunu anlarlar belki
    Cevapla
  • aaa 5 gün önce Şikayet Et
    istanbullu dometes birber istiyor haliç istemiyor...
    Cevapla
  • devriye 5 gün önce Şikayet Et
    Olacağı buydu .istanbula yazık oldu.. Ama acımıyoruz ne ekerseniz onu biçersiniz..
    Cevapla
  • osman 5 gün önce Şikayet Et
    ne güzel işte. İstanbullular koklamayı özlemişler. bol bol koklasınlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da ikinci saldırı alarmı! Yetkililerden uyarı
İsyan ettiren tarife! 45 bin lira isteyen var