İsrail'in şehit ettiği Ayşenur Ezgi için harekete geçildi

Soykırımcı İsrail askerlerince şehit edilen Amerikalı Türk Ayşenur Ezgi Eygi hakkında açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Türkiye tarafından soruşturma açıldı.' dedi. Ayşenur'un naaşı da yarın Türkiye'ye getirilecek.

GİRİŞ 12.09.2024 11:07 GÜNCELLEME 12.09.2024 12:10
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Batı Şeria’da işgale karşı katıldığı protestoda İsrail askerleri tarafından öldürülmesine ilişkin konuştu.

Bakan Tunç, Eygi’nin ölümüne ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı. Tunç, “Ayşenur Ezgi Eygi'nin ölümüyle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız, bir soruşturma başlatmış durumda.” diye konuştu.

BM Yargı Dışı ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü’nün derhal harekete geçmesi gerektiğini ifade eden Bakan Tunç, “Bağımsız bir soruşturma komisyonu oluşturulup rapor hazırlanması için çalışmalar yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakan Tunç bu raporun BM İnsan Hakları Konseyi’nde ve devam eden soykırım davasında kullanılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını anlattı.

CENAZE DETAYLARI

Batı Şeria’da İsrail askerleri tarafından kasıtlı biçimde hedef alınarak öldürülen vatandaşımız Ayşenur Ezgi Eygi’nin naaşının Türkiye’ye nakledilmesiyle ilgili işlemler bugün (12 Eylül) Tel Aviv Büyükelçiliğimiz ve Kudüs Başkonsolosluğumuz tarafından tamamlanmıştır. Merhumenin naaşının yarın ülkemize varması öngörülmektedir.

Ayşenur'un naaşı yarın öncelikle İstanbul, daha sonra İzmir ve son olarak Didim'e götürülerek defnedilecek.

AİLESİ AMERİKA'DAN TÜRKİYE'YE GELDİ

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi'nin ABD'de yaşayan babası Mehmet Suat Eygi, Aydın'ın Didim ilçesindeki evine geldi. ABD'den gelen Mehmet Suat Eygi, kızı Özden, torunları ve damadıyla Didim Altınkum Mahallesi'ndeki evine ulaştı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile sağlık ekipleri de aileye eşlik etti. Ayakta durmakta güçlük çeken ve gözyaşı döken Eygi'yi kardeşi Yılmaz Eygi ve yakınları sakinleştirdi. Didim Kaymakamı Can Kazım Kuruca da eve gelerek aileye başsağlığı diledi.

NE OLMUŞTU?

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açtı. Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralandı. Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi. 2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eygi'nin öldürülmesini lanetleyerek İsrail'in işlediği insanlığa karşı suçların hesabını hukuk önünde vermesi için her platformda çaba göstermeye devam edeceklerini belirtmişti.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Şamil türkoğlu 5 gün önce Şikayet Et
    Türkiyedeki yahudilerden hesap sorulmalı kana kan .
    Cevapla
  • hhüseyin 5 gün önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin güzel bacımıza. Ve onu bize şefaatçi eylesin.
    Cevapla
  • Hüseyin- 5 gün önce Şikayet Et
    Anlamaya basladinizmi ne Millet oldugunuzu .Batir bakalim "yanlislikla" gemisini sikiyorsa.Cevabini geciktirmez ,bundan emin olabilirsin,birkac milyon yahudinin cevabindan.60 senedir mallarini almayin,insan olun dedik duymadiniz.........
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    desenenize İsrail şimdi yandı. Ya Allah aşkına güldürmeyin insanı. hiçbirşey yapmayın sessiz kalın bundan daha iyidir
    Cevapla
  • Hakan Günver 5 gün önce Şikayet Et
    Bu asla kabul edilemez, İsrail'e savaş açılmalı. Türk vatandaşının öldürülmesi ne demek bunun bedeli mutlaka ödetilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den Lübnan'daki cihazların patlatılmasıyla ilgili açıklama
Bakan Kurum, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı kabul etti