MSB kanyakları duyurdu: Somali'de kritik görev!

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Sismik araştırma gemisine refakat için Deniz Kuvvetlerimize ait gemiler de görevlendirilecektir” dedi.

GİRİŞ 12.09.2024 12:03 GÜNCELLEME 12.09.2024 13:35
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Somali’ye gidecek araştırma gemisine Deniz Kuvvetleri’ne ait savaş gemilerinin refakat edeceğine dair sorular üzerine “Bilindiği üzere Somali ile bir dizi anlaşmalar yapmıştık. Bunlardan biri de enerji konusunu kapsamaktaydı. Enerji ile ilgili yapılacak çalışmalar Enerji Bakanlığımızın koordinesinde devam ediyor ve sismik araştırma gemisinin de gelecek ay bölgeye gitmesini beklemekteyiz. Sismik araştırma gemisine refakat için Deniz Kuvvetlerimize ait gemiler de görevlendirilecektir” dedi. 

ABD-GKRY ARASINDAKİ ASKERİ ANLAŞMA

ABD ile GKRY arasında yapılan ‘Savunma İş Birliğine İlişkin Yol Haritası’ anlaşmasını şiddetle kınıyoruz.

Dışişleri Bakanlığımızın da ifade ettiği gibi; Kıbrıs Türk tarafının güvenliği hilafına atılan bu adımlar, ABD’nin Kıbrıs Adası’na yönelik tarafsız tutumuna zarar vermektedir.

MSB resmen duyurdu: Alper Gezeravcı'ya kritik görev!MSB resmen duyurdu: Alper Gezeravcı'ya kritik görev!

Bu kapsamda KKTC’yi yok sayan ve GKRY’yi adanın tek temsilcisi olarak gören yaklaşım gözden geçirilmelidir. Ayrıca her fırsatta Ada’da adil ve kalıcı barıştan söz eden ABD’nin bu tutumunu, sergileyeceği tarafsız yaklaşım ile de ortaya koymasını bekliyoruz.

Ada’da sürdürülebilir bir çözüm için tek gerçekçi yol “EGEMEN EŞİTLİK VE EŞİT ULUSLARARASI STATÜ” temelinde işbirliğine dayalı bir ilişkiyle mümkündür. 

Türkiye’nin; geçmişte olduğu gibi bugün ve yarın da “GARANTİ VE İTTİFAK ANLAŞMALARI” çerçevesinde her ne pahasına olursa olsun Kıbrıs Türklerinin güvenliğini, huzurunu ve refahını korumak için kararlılığı tamdır. 

TÜRKİYE-AZERBAYCAN-GÜRCİSTAN ARASINDAKİ ÜÇLÜ MUTABAKAT ANLAŞMASI

Bakanlık kaynakları, Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Arasında imzalanan Üçlü Mutabakat Metni’ne ilişkin sorulara şu cevabı verdi:

“10 Eylül 2024 tarihinde Türkiye-Azerbaycan-Gürcistan Arasında Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı gerçekleştirilmiştir. Her üç Bakan’ın başkanlığında gerçekleştirilen görüşme sonrası Üçlü Mutabakat Metni imzalanmıştır.

Mutabakat;

  • Savunma alanında işbirliğini,
  • Her tür ve biçimden terör örgütlerine karşı ortak mücadeleyi,
  • Ortak askeri eğitim ve tatbikatlar ile,
  • Bir sonraki Savunma Bakanları toplantısının 2025 yılında Türkiye’de gerçekleştirilmesini içermekedir.”
KAYNAK: HABER7
Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Duyarlı 1 hafta önce Şikayet Et
    ABD her yerde şeytanlık oynuyor. Gayeleri Türkiye' yi sıkıntıya sokmak. Ancak Lider, cesur, güçlü, merhametli, mazlumların ümidi ve gerektiğinde acımasız durumunu unutuyorlar. Bilinmelidir ki; dünyanın neresinde olursa olsun, hiç bir sorun Türkiye' siz çözüm bulamaz. z Halk olarak uyanık olalım. ABD patenti ile üretilen başta sigara olmak üzere kullanmayalım. Boykot edelim.
    Cevapla
  • Ali tayfun 1 hafta önce Şikayet Et
    E bizede kıbrısda yeni üsler kurmak düşer!
    Cevapla
  • Hasan 1 hafta önce Şikayet Et
    Füze atışları deneme yeri. Sismik araştırma derken önemli bir deniz yolu artık bizim kontrolimizde ;;)
    Cevapla
  • MiSaFiR 1 hafta önce Şikayet Et
    Sürekli, bu yapılanlar için "ABD'nin tarafsız tutumuna zarar veriyor" ya da "ABD'nin tarafsızlığına gölge düşürüyor" şeklinde konuşulmaması gerekiyor ARTIK... Çünkü ABD, çok uzun bir süredir T A R A F L I .
    Cevapla
  • Mehmet 1 hafta önce Şikayet Et
    Somali'de balistik füze test merkezini biran önce faaliyete geçirmek gerekir. Dünya'da savaş tamtamları çalıyor. Gezgin füzesini, kıtalar arası balistk füzeyi, denizaltı balistik füzesini, gökhan görüş ötesi hava hava füzesi ile nihayetinde nükleer başlıkları yaptığımızda ABD dahil hiçbir ülke bize parmak sallayamaz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li senatörden tarihi itiraf: İsrail'e silah satışları durdurulacak mı?
Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması