Son dakika: Narin Güran cinayetinde gözaltından ilk fotoğraf geldi, kimlikleri belli oldu!

Diyarbakır Bağlar'daki Narin Güran cinayetine ilişkin gözaltına alınan 22 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadesi alınıyor.

GİRİŞ 12.09.2024 14:57 GÜNCELLEME 12.09.2024 15:06
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış
 
 

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolduktan 19 gün sonra çuval içerisinde dere kenarında ölü olarak bulunan Narin Güran ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin ifadelerinin alındığı belirtildi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli adliyeye sevk edildi.  Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 8 Eylül'de Eğertutmaz Deresi'nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran'ın ölümüne ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma sürüyor. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Narin Güran'ın annesi, babası, iki ağabeyi, dört amcası ve tutuklanan amcası Salim Güran'ın eşinin de bulunduğu 22 şüphelinin jandarmadaki işlemleri tamamlandı. Şüpheliler daha sonra adliyeye sevk edildi. 

22 ŞÜPHELİNİN ALTISI AMCA

Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltındaki 22 şüphelinin kimlikleri belli oldu. Şüphelilerin, Narin’in babası Arif Güran (44), annesi Yüksel Güran (44), daha önce kolunda bulunan ısırık izi nedeniyle gözaltına alınıp serbest bırakılan ağabeyi E.G. (18), amcaları Ö.F.G. (29), B.G. (37), F.G. (42), K.G. (31), M.G. (40), H.İ.G., amca oğulları U.G. (24) ve O.G. (23), amca kızları M.G. (15) ve B.G. (19), kuzeninin oğlu D.G. (22), yengeleri M.G. (46) ve M.G. (39), halası A.K. (40), eniştesi M.Ş., Salim Güran'ın işçileri Ö.Y. ve M.S. (40) ile işçinin 15 yaşındaki oğlu ile M.K. (23) olduğu öğrenildi. 

MUHTAR AMCA TUTUKLU 

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. 

NAAŞI DÖRT GÜN ÖNCE BULUNDU 

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı. 

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti. 

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm" şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Gözaltına alınan şüphelilerden mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de dün jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

"BULGULAR KATİLLER İÇİN ÖNEMLİ VERİLER İÇERİYOR"

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayetine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Bakan Tunç, şunları kaydetti:

Narin cinayetinde bulgular, deliller hepsi değerlendirilecek. Elde bulgular katillerin kim ya da kimler olabileceğine dair önemli veriler içeriyor. Adli Tıp'ta inceleme iki hafta sürecek. Narin'in katillerini yargı huzuruna çıkarmak, boynumuzun borcu. Teknik çalışma devam ediyor.

Hak ettikleri cezaları almaları için soruşturma etkin şekilde yürütülmeli. Narin'i katledenleri bizim yargı önüne çıkarmamız lazım. En ağır cezaya çarptırılmaları lazım. Çocuklarımızın korunması konusunda çok hassasız. Çocuklarımızın korunması ile ilgili kanunu getirdik.

KAYNAK: DHA, AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 35
  • iskender1a* 4 gün önce Şikayet Et
    2000 yilından beri türkiyede Batılı eğitimli ajanlar çok sinsi çalışma yapıyor aile yapısını ve nüfusun çoğalmasını yoketme çalışması bunu bilenler çok.Devletin altından kalkamadım Batılı baskının çok yönlü tahribatı,halâ Almanya başta ambargonun ile akkuyu durduruldu.Ülkemize yecuc ve mecuc hareketi yunanınöncülünde başlatılacak,zaferbizim dikkatli olmalıyız, Reisive ekibini çok iyi kor
    Cevapla
  • Narin cennet kuşu 4 gün önce Şikayet Et
    .. Gazze de binlerce masum çocuk bombalarla öldürülüyor.. duyarlı vatandaşlarimiza duyurulur..
    Cevapla
  • Alper 5 gün önce Şikayet Et
    Bunlar DEM li çay içen tayfalar.
    Cevapla
  • Misafir 5 gün önce Şikayet Et
    bana kalirsa kolluk kuvvetlerimiz tüm olayi çözdü. fakat basina yansimiyor. yoksa bu ladar.kisiyi tutuklamazlardi. var bisey ki tutuklandılar
    Cevapla
  • Badeci şeyh 5 gün önce Şikayet Et
    Esas soru işareti şu ,bu sözde itirafçı denilen cani mahlukat jandarma köyde ordu seviyesinde her tarafı arar iken 50 dakika boyunca aracı ile çocuğun cesedini dere kenarında suya gömmek cinayeti gizlemek için mezar kazmakla uğraşmış fakat kimse sen burada ne yapıyorsun dememiş ! Daha sonra Askeri üssün güvenlik kamerasından bu olay ispatlanmış!! Cani bunun neticesinde yakalanmış!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'nin yeni silahı! Lockheed Martin tanıttı: AGM-158 XR seyir füzesi
Naci Görür canlı yayında uyardı! ‘6-7 büyüklüğünde deprem bekliyoruz’