Teğmenlerin korsan yemininin provası 'dışarıda' mı? Soruşturma derinleşiyor

Korsan yemin skandalının perde arkasına dair inceleme derinleşirken, emekli subaylar ve dış bağlantıların soruşturmanın odağında yer aldığı bildirildi.

GİRİŞ 12.09.2024 15:33 GÜNCELLEME 12.09.2024 15:33
Bu Habere 141 Yorum Yapılmış

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde bazı disiplinsiz teğmenlerin okuduğu korsan yemin olayıyla ilgili soruşturma derinleşiyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın “her yönüyle irdelendiğini” duyurduğu korsan yemin vakasıyla ilgili 4 madde üzerinde yoğunlaşıldığı öğrenildi. Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin aktardığı bilgilere göre, olayda dış bağlantılar ve girift ilişkiler inceleniyor.

'ORGANİZASYON' TABUR KIDEMLİSİNDEN

Mezuniyet töreninde korsan yemini okuyup diğer teğmenlere tekrarlattıran kişi, dönem birincisi Ebru Eroğlu olarak öne çıkıyor. Teğmen Ebru Eroğlu ön planda görülüyor.

Soruşturmanın diğer önemli ismi ise tabur kıdemlisi olarak görev yapan başka bir teğmen. Bu kişinin, bir grup teğmeni organize ettiği ve “dışarıyla” bağlantılı olduğu düşünülüyor. İncelemede dış bağlantılar üzerinde duruluyor.

Korsan yemin eden teğmenler ile ilgili çarpıcı açıklama: Arka planında bakın ne var! Korsan yemin eden teğmenler ile ilgili çarpıcı açıklama: Arka planında bakın ne var!

EMEKLİ SUBAYLAR OLAYIN NERESİNDE?

Soruşturma çerçevesinde dikkat çeken bir diğer nokta, bu teğmenlerin emekli subaylarla olan ilişkilerinin boyutu. Emekli subaylar üzerinden çeşitli provokasyonlar planlandığına dair bulguların araştırıldığı belirtiliyor.

Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...Teğmenlerin korsan yemini skandalında ilk istifa iddiası: Bölük komutanı...

PROVALAR DIŞARIDA

2016 yılından beri resmi olarak yapılmayan yemin töreninin nasıl ezberlendiği ve provasının yapıldığı da mercek altında. Teğmenlerin izinli oldukları günlerde dışarıda korsan yemin provası yapmış olmaları ihtimaline odaklanılıyor.

Teğmenler organize mi edildi? Kılıçlı slogana tepkiTeğmenler organize mi edildi? Kılıçlı slogana tepki

HABER7 GÜNDEME TAŞIDI

Teğmenlerin Harp Okulu dışında örgütlenerek korsan yemini okuma konusunda çalışma yaptığını ilk olarak Haber7 gündeme taşımıştı.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre, teğmenlerin 28 Şubat ürünü korsan yemini okumak için hazırlıklarını okul dışında yaptığı, mezuniyet töreninde geleneklere aykırı olarak komutanların büyük çoğunluğunun yer almadığı, gazetecilerin ise merasim alanına izinsiz şekilde giriş yaptığı kaydedilmişti.

 

Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet merasiminde 960 mezun teğmen arasından küçük bir grup “Mustafa Kemal’in askerleriyiz!” sloganının ardından kılıç çekilerek 28 Şubat ürü korsan yemini seslendirmişti. "Subaylık Yemini" olarak bilinen ve 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra kaldırılan korsan yemindeki “karşılarında bizi bulacak”, “kılıçlarımız keskin ve hazır olacaktır” şeklindeki sözler, askeri cunta bildirilerini çağrıştırmıştı.

 

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 141
  • Misafir 4 gün önce Şikayet Et
    bizler millet olarak kemalist darbeci millete tehdit savuran asker ordu istemiyoruz bizler millet olarak bubu milletin kutsalına örfüne ananelerine dinine bağlı milletine parmak sallamayan vatan. perver milletin ordusunu istiyoruz CHP ve onun ideolijisinin kölesi olanları istemiyoruz kemalistleri hiç istemiyoruz bu milletin başına felaketler kemalist ı'm diyenler tarafından gelmiştir
    Cevapla
  • Remzi arık 4 gün önce Şikayet Et
    Bunlarin yaptigi hareket ÌSYANDIR Derhal turk ordusundan tard edirmelidir Her TC vatantasi kanunlara uymak zorunda
    Cevapla
  • Ersin 4 gün önce Şikayet Et
    Abi Türk Milletinin askeri olmayanları şimdiden baş kaldıranları Ordu'da hiiiç durdurmayacaksınız hemen atacaksınız merhamet ederseniz Allah muhafaza nice 15 temmuz Lara zemin hazırlamış olur sonra bu milletin ahının bedduasının altında kalırsınız.
    Cevapla
  • Ömer 4 gün önce Şikayet Et
    Askerlik mesleğinin ilk kuralı disiplin değil mi? Disiplinsiz, başına buyruk şahısların orda işi ne? Bunlar eskinin genç teğmenler rahatsız günlerine dönmek istiyor anlaşılan.
    Cevapla
  • Zafer 5 gün önce Şikayet Et
    Iktidar destekler gibi tv kanallarında terör ve strateji uzmanı ve tarafsız gibi boy gösteren gazeteci ve akademisyen açığa çıkartır. İktidar KHO yapılan yasa-dışı yemini üzerinden yapılan eleştirileri ve tarafları inceler ise hala bu ülkede iktidarın nimetlerinden faydalanarak iktidara kılıç sallıyorlar. Iktidar bunlari iyi analiz etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!
CHP'li başkanın köpekleri toplamama inadı faciaya yol açtı! Köpek saldırısında acı son