Narin'in babası Arif Güran'la Salim Güran'ın eşinin ifadesinden çarpıcı detaylar

Narin'in annesi ve ağabeyi tutuklanırken, babası Arif Güran ile amcası Salim Güran'ın eşi Melek Güran serbest bırakıkldı. Arif ile Melek Güran'ın ifadesinde çarpıcı detaylar yer aldı.

GİRİŞ 13.09.2024 09:34 GÜNCELLEME 13.09.2024 09:43
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış
  • Narin'in babası ve amcası Salim Güran'ın eşi serbest bırakıldı. İki ismin ifadesinde çarpıcı detaylar yer aldı. 
  • Arif Güran: Salim'in kullandığı araca ben veya çocuklarım kesinlikle binmedik. (İlişki iddiası) Ben eşime güveniyorum, böyle bir şey kesinlikle yoktur. 
  • Melek Güran (Salim Güran'ın eşi): Narin'in kullandığı gün aracı Salim kullandı. Eşim Salim Güran'dan şüphelendim. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur.

Diyarbakır'da canice öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran soruşturmasında çarpıcı detaylara ulaşıldı. 21 Ağustos'ta kaybolduktan tam 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran gözyaşları ile toprağa verilirken amcası Salim Güran kasten öldürme suçundan tutuklandı.

Narin'in cesedini Salim Güran'dan teslim aldığını ve 200 bin TL karşılığında Eğritutmaz Deresi'ne gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar'ın tutuklanmasının ardından cinayet soruşturmasında çember daraldı. Bu kapsamda Narin'in annesi Yüksel Güran, babası Arif Güran ile ağabeyi Enes Güran'ın da aralarında olduğu 22 şüpheli gözaltına alındı.

Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!

ANNE VE AĞABEYİN TUTUKLANMASI TALEP EDİLDİ

Narin'in kaybolduğu günden bu yana çelişkili açıklamalarıyla şüphe çeken anne Yüksel Güran savcılıktaki ifadesinde iddiaların aksine Salim Güran ile aşk yaşamadığını, herhangi şüphelendiği birinin de olmadığını açıkladı. Anneyle birlikte tutuklanması talep edilen ağabey Enes Güran ise "Narin'i eğer belirtilen şekilde Nevzat bulunan yere bıraktıysa bunu ancak Nevzat'a tehditle, para teklif ederek yapılabileceğini düşünüyorum çünkü Nevzat ekonomik durum itibariyle de güçsüz ve sönük bir kişiliktir" ifadelerini kullandı. Anne ile ağabey Enes'in kasten öldürme suçundan tutuklanan Salim Güran'ı suçlamayışı ise dikkatlerden kaçmadı.

İŞTE SERBEST KALAN BABA ARİF GÜRAN'IN İFADESİ

Narin cinayeti soruşturması kapsamında gözaltına alınan baba Arif Güran, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest kaldı. Baba Arif Güran, ifadesinde Narin'in kaybolduğu günle ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

NARİN'İN KAYBOLDUĞU BANA CEVAT KAYA SÖYLEDİ

Baba Arif Güran olay günü davetiye dağıtmak için Batman'a gittiğini ve Narin'in kaybolduğu haberini eşinden değil komşusu Cevat Kaya'dan aldığını anlattı.

Narin'in kaybolduğu günü saat 08:30'da evden çıkıp düğün davetiyesi dağıtmak için Batman'a gittiğini belirterek akşam 19.00 sıralarında telefonunun çaldığını, komşusu Cevat'ın kendisini aradığını, "Narin'i bulamıyoruz, galiba buralardadır, onu arayıp bulamıyoruz" dediğini daha sonra da yine bir başka komşu tarafından arandığını anlatan baba Arif Güran, aracının dörtlülerini yakıp hızlı bir şekilde köye doğru hareket ettiğini, köyde de kızını aramaya başladığını anlattı.

NARİN AMCA SALİM GÜRAN'IN ARABASINA BİNDİ Mİ?

Kardeşi Salim ile aralarında hiçbir problem olmadığını, bir dönem yaşanan alacak-verecek meselesini de hallettiklerini söyleyen baba Arif Güran kardeşi Salim'e ait aracın sol ön koltuğunda Narin'e ait DNA örnekleri çıkmasıyla ilgili "Biz Salim'in arabasını hiç kullanmıyoruz. Salim'in kullandığı araç zaten Fuat'a aittir. Bu araca ben veyahut çocuklarım kesinlikle binmedik. Narin ve kardeşi Eren ben burada olmadığımdan dolayı sadece bir kez kınaya giderken bindiler. Arka koltuğa oturduklarını annesi bana söyledi. Bu nedenle çıkan DNA'ya ilişkin bir şey diyemiyorum. Bu hususun araştırılmasını, suçlu kardeşimse cezalandırılmasını istiyorum. Nevzat ve Salim'in arası çok iyidir. Arkadaşlardır, dostlardır. Beraber takılırlar. Aralarında su sızmazdı. Restoranlara, yemek yemelere dahi beraber giderler. Ayrıca Nevzat'a haftada 3-4 gün benim hortumumdan su vermekteyim" dedi.

AĞABEYİ SALİM İLE EŞİ YÜKSEL AŞK MI YAŞIYOR?

Baba Arif Güran, eşi Yüksel Güran ile ağabeyi Salim Güran'ın yasak aşk iddiaları da soruldu. İddiaları kabul etmeyen baba Arif Güran, "Ben eşime güveniyorum. Böyle bir ilişki yoktur. Burada Salim'e güvendiğimden değil eşime güvendiğimden. Ben kızıma bunu yapanın araştırılıp bulunmasını istiyorum. İsterse kardeşim olsun isterse eşim olsun her türlü cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

"SALİM GÜRAN YALAN İFADE VERMEMİZİ İSTEDİ"

Narin kuzeni Birsen Kaya ise jandarmaya yalan ifade vermesini amca Salim Güran'ın istediğini söyledi. Birsen Kaya ifadesinde "Salim Güran, Narin kaybolduktan sonra yanımıza geldi. Bize 'Narin 17.40'da bize geldi diyeceksiniz' dedi. Narin kaybolduğu gün saat 14'te gelmişti" dedi.

BAŞ ŞÜPHELİ SALİM GÜRAN'IN EŞİNİN İFADESİ

Melek Güran, dün götürüldüğü adliyede savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest kalan isimlerden biri oldu. Savcılığın sorularını yanıtlayan Melek Güran’ın ifadesi dikkat çekti.

"EŞİM TARLAYA GİDECEĞİNİ SÖYLEDİ"

Habertürk'te yer alan habere göre, olay sabahı eşi Salim Güran’ın tarlaya gideceğini belirten Melek Güran, “Eşim Salim Güran tarlaya gideceğini söyledi. Hüseyin Güran'ın evine gideceğini söylemedi. Ancak bizim iki tarladan biri olan mezarlık civarındaki tarla Hüseyin Güran'ın evine yakın gitmiş olabilir. Ama gittiğini bilmiyorum, gideceğini söylemedi” dedi.

"ARAÇTAKİ DNA SORULDU"

İfadesi alınan Melek Güran’a savcılık birçok soru yöneltti. Melek Güran da savcılığın sorduğu soruları tek tek cevapladı. İşte sorulan sorular ve Salim Güran’ın eşi Melek Güran’ın verdiği cevaplar:

SORULDU: Narin Güran'ın kaybolduktan sonra şu an tutuklu olan eşiniz Salim Güran'ın kullanmış olduğu araç içerisinde Narin Güran'a ait olan DNA örneklerinin çıkması hakkında bilginiz nedir?

CEVAPLADI: Eşim Salim Güran, kardeşi olan Fuat Güran'a ait 47 ... plakalı aracı kullanıyordu. Bu aracı oğlum Devran da ara ara kullanıyordu. Narin'in araç içerisinde DNA'sının bulunması ile ilgili bilgim ve görgüm yoktur.

"GİZLİ ŞEYLER VARSA SİLMİŞLER"

SORULDU: Eşiniz olan Salim Güran, Narin Güran'ın kaybolduğu gün telefon kayıtlarını, WhatsApp görüşme ve mesaj kayıtlarını silmiş. Bununla ilgili bilginiz ve görgünüz nedir?

CEVAPLADI: Eşimin neden böyle bir şey yaptığını bilmiyorum. Bu konuyu 08.09.2024 günü öğrendim. Neden sildiğini bilmiyorum.

SORULDU: Eşiniz Salim Güran ile birlikte Kurtuluş Güran, Devran Güran, Fuat Güran, Muhammed Kaya ve Şevket Kaya olay gününe ait telefon kayıtlarını ve Whatsapp görüşmelerini silmiş. Bununla ilgili bilgi ve görgünüz nedir? Sizce bu normal midir? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

CEVAPLADI: Bunu 08.09.2024 günü öğrendim. Normal bir şey değil. Neden sildikleri hakkında bir fikrim yoktur. Ama gizli bir şeyler varsa; onun için silmiş olabilirler. Ancak bunun ne olduğunu bilmiyorum.

"AİLE TOPLANTI YAPTI MI?"

SORULDU: Narin Güran'ın kaybolduğu 21.08.2024 tarihinden, 08.09.2024'e yani Narin Güran'ın ölü olarak bulunduğu güne kadar Güran Ailesi olarak bir toplantı yapıldı mı? Yapıldıysa nerede yapıldı, neler konuşuldu, kimler vardı?

CEVAPLADI: Olay olduğu günden itibaren ben kendi evimdeydim. Özel olarak toplandıklarını görmedim bizim evde. Başka bir yerde toplanmışlarsa onu bilmiyorum. Bizim evin önünde oturduklarında da normal konuşmalar yapılıyordu.

"EŞİM SALİM’DEN ŞÜPHELENDİM"

Savcılığın her soruya cevap veren Melek Güran, kendisine kimden şüpheleniyorsunuz diye sorulan bir soruya da çarpıcı bir cevap veriyor.

SORULDU: Narin Güran’ın kaybolup akabinde öldürülmesi olayı ile ilgili şüphelendiğiniz bir kimse var mıdır?

CEVAPLADI: Eşim Salim Güran'ın kullanmış olduğu 47 ... plakalı araç aslında kardeşi olan Fuat Güran'ın. Ancak kendisi Van ilinde olduğu için aracı eşim Salim Güran kullanıyordu. Bu araç içerisinde yapılan incelemede Nadir Güran'a ait DNA profili tespit edilmiş. Bu aracı Eşim Salim Güran ve oğlum Devran Güran kullanmaktaydı. Ancak Eşim daha sıklıkla kullanırdı.

Narin'in kaybolduğu gün de aracı eşim Salim Güran kullandı. Gün boyu araç eşim Salim Güran'daydı. Devran da olay günü davetiye dağıtmaya gitmişti. Narin'de 8 yaşında olduğundan ve araba süremeyeceğinden dolayı eşim Salim Güran'dan şüphelendim. Zaten eşim Salim Güran bu sebeple tutuklandı. Başkaca şüphelendiğim kimse yoktur.

KAYNAK: SABAH, HABERTÜRK
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 92
  • BİNGÖL ZAZA 4 gün önce Şikayet Et
    Zerdüşt ayini için öldürdüklerini düşünüyorum. PKK yandaşlarınin tek bildiği kadın çocuk katletmek. Diyarbakır denildiğinde şüpheleniyorum zaten. O bölgenin ciğerini iyi bilirim
    Cevapla
  • İdam idam idam 4 gün önce Şikayet Et
    Sekiz yaşında bir çocuk katlediliyor üstüne bir de ayağı kopuyor kesiliyor?,iki yaşında bir melek cinsel tacize uğruyor bu nasıl bir vahşet insan görünümlü bu yaratıklar nasıl bir canavar anlayamıyorum. Yazıklar olsun hepsi idam edilsin. Bunlar gibi suçlular,VATAN HAİNLERİ İÇİN KESİNLİKLE İDAM CEZASI OLMALI.
    Cevapla
  • Abdullah 4 gün önce Şikayet Et
    Tekirdağ daki narinin durumu ne neden kimse orayı konusmuyorda hep bu doğudaki narini konuşuyor. Oda can degilmi. Yoksa başka mevzumu
    Cevapla
  • Fatih 4 gün önce Şikayet Et
    Eyyy eski devlet büyüğü sözde vekil; aması çok olanın maması da çoktur. Bu Devleti bu amalar bu durumlara soktu ya ahhhh
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 4 gün önce Şikayet Et
    O salim güran ve nevzat denen caniler güzel bir sopa dan geçirilseydi şimdi bu cinayet daha rahat çözülürdü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den Lübnan'a siber saldırı! Dikkat çeken 'ABD uçağı' detayı
Lübnan'daki saldırının perde arkası! Askeri uzman 3. ülkeye işaret etti