Son dakika: Narin cinayetinde anne ve ağabey dahil 8 kişi tutuklandı!

Son dakika haberi: Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

GİRİŞ 13.09.2024 07:55 GÜNCELLEME 13.09.2024 13:59
Bu Habere 86 Yorum Yapılmış
  • Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada anne ve ağabey tutuklandı. 
     
  • Soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi. 
     
  • Adliyedeki soruşturma süreci yaklaşık 22,5 saat sürdü.

Son dakika haberi: Diyarbakır'da Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada aralarında anne, ağabey ve amcanın da bulunduğu 8 zanlı tutuklandı, 4 kişi adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Narin'in annesi Yüksel ile ağabeyi Enes Güran, "Kasten öldürme suçuna iştirak etme" suçundan dolayı tutuklandı. 

TUTUKLU SAYISI 10'A YÜKSELDİ

Narin Güran’ın katledilmesi olayıyla ilgili sürdürülen soruşturmada 2 Eylül'de gözaltına alınan amca Salim Güran ile Narin'in cansız bedeninin bulunmasının ardından gözaltına alınan komşusu Nevzat Bahtiyar, 11 Eylül'de tutuklanmıştı. Böylece olayla ilgili tutuklu sayısı 10’a yükseldi.

SORUŞTURMANIN ADLİYE AŞAMASI 22,5 SAAT SÜRDÜ

Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19'uncu gününde cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 22 kişinin adliyedeki sorgulama ve yargılama işlemleri 22,5 saat sürdü. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 22 şüpheli, dün sabah saat 07.00'de adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifade işlemleri akşam saat 19.00'da sona erdi. 3’ü adli kontrol şartı konularak 13 kişi serbest kaldı, 9 şüpheli ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

NARİN'İN ÜZERİNDE BAŞKA BİRİNİN DNA'SINA RASTLANMADI

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'nun Narin'in cansız bedeni üzerinde yaptığı incelemelere dair ön raporu yayımladı.

Rapora göre, Narin Güran'ın vücudunda herhangi birinin DNA'sına rastlanmadı.

TUTUKLANAN DİĞER ŞÜPHELİLER

Narin'in annesi ve ağabeyi dışında amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve tutuklu amcası Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı. 

Şüphelilerden, Narin'in amcası Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran ile kuzeni Melike Güran ve Salim Güran'ın işçisi olduğu öğrenilen R.A. (15), adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

"SALİM'İ YANLIŞLIKLA ARADIM"

Anne Yüksel Güran, savcılığa verdiği ifadede, tutuklu amca Salim Güran ile ilişkisi olmadığını, kendi telefonundan Salim Güran’ı bir kez yanlışlıkla aradığını, başka arama yapılmışsa bunu çocuklarının yapmış olabileceğini öne sürdü.

Narin Güran'ın babasının ifadesinde çarpıcı detaylarNarin Güran'ın babasının ifadesinde çarpıcı detaylar

Narin Güran cinayetinde DNA gelişmesi! 9 isme tutuklama talebi! Baba, anne, ağabey...Narin Güran cinayetinde DNA gelişmesi! 9 isme tutuklama talebi! Baba, anne, ağabey...

Amca Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Narin cinayetinde dedektif böcekler devredeAmca Güran'ın 5 defa kimi aradığı belli oldu: Narin cinayetinde dedektif böcekler devrede

Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran için arama çalışması başlatılmış, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve aynı zamanda Narin Güran'ın amcası Salim Güran, 2 Eylül'de çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, kaybolan Narin Güran'ın 8 Eylül'de kıyafetleriyle Eğertutmaz Deresi kenarında çuval içinde üzeri taşla gizlenmiş vaziyette saat 08.45 sıralarında ölü bulunduğunu açıklamıştı. Zorluoğlu, "İlk bulgulara göre kayıp Narin Güran'ın öldürüldükten sonra bir çuvalın içerisine konulup dere kenarına getirildiği, çuvalla birlikte derenin kenarında suyun içerisine yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla şüphe uyandırmayacak şekilde ve doğal bir görüntü verilerek kapatıldığı anlaşılmıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden Nevzat Bahtiyar (48) jandarmadaki ifadesinde amca Salim Güran'ın kendisinden, küçük çocuğun cansız bedenini 200 bin lira karşılığında dereye bırakmasını istediğini öne sürmüş adliyeye sevk edilmişti.

Çıkarıldığı sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." şeklinde kendisini tehdit ettiğini iddia eden Bahtiyar, "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan 10 Eylül'de tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Mahallede imamlık yaptığı öğrenilen bir şüpheli de 11 Eylül'de jandarmadaki işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı.

22 şüpheli jandarmadaki işlemlerin ardından dün adliyeye getirilmiş, savcılıktaki sorgularının ardından annesi Yüksel, ağabeyi Enes ve amcası Fuat Güran ile 2 kuzeni ve yengesinin de bulunduğu 9'u tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

Şüphelilerden 3'ü adli kontrol istemiyle mahkemeye sevk edilirken, aralarında baba Arif Güran'ın da bulunduğu 10 kişi serbest bırakılmıştı.

KAYNAK: HABER7, AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 86
  • Adil 3 gün önce Şikayet Et
    Annesin ağlaması teneke çalmaya benziyo Hepsi bir organize olduğu belli sürekli saat vurgusu derslerine iyi çalışmış bunlar ama Allah herşeyi bilen ve görendir... Allah sizi beter etsin katiller
    Cevapla
  • tunca 4 gün önce Şikayet Et
    annenin ağlama senaryoları duzmece,ne varsa düğüm bu yalancı kadında
    Cevapla
  • Cemil 4 gün önce Şikayet Et
    Narin için Kuşlarla değişik yem aldım dün mevlut üzerinde okuyacaktım ama gözlerim günlerdir ağlamaktan açılmıyordu ama dün fena ağlamıştım Allah’ın izniyle bu gun işten eve gidinçe kuş yemlerin üzerinde mevlut okuyacem 4 köşeye su ile birlikte bırakıp kuşlar yesin narine üzüldüğüm kadar hiç kimseme böyle üzülmedim için alev gibi yandı kavruldu .
    Cevapla
  • Cemil 4 gün önce Şikayet Et
    Zavalı Narin annesini hz Muhamet hatırına Kerim için bırakın bir annenin yüreği yanmışsa bari siz yapmayın allahu Muhamet için serbes bırakın bir anneye böyle davranmak viçdansızlıktır
    Cevapla
  • hamza 4 gün önce Şikayet Et
    Dostum iyi niyetlisin de öldüren ya anneyse ? kötü düşünce ama peki ya öyleyse ? o yüzden bırak adalet yerini bulsun.
    Cevapla
  • ????? 4 gün önce Şikayet Et
    yazışmalarını neden silmiş o zaman? Bir masumun ölümünün üzerine organize karartma yapılmış. Narin konuşamıyor şimdi, onun Yerine konuşacak kanıtları da yok etmişler.
    Cevapla
  • BOZOK 4 gün önce Şikayet Et
    Abisi,amcası,annesi.Ne olduysa üçünün arasında olmuştur.Çocuğun canına kıydıktan sonra,babaları da gelmeden ortadan kaldırmak istemiş olabilirler.Annenin bilgisi muhakkak vardır diye düşünüyorum. Abi si olayı gerçekleştirmiş olabilir,bu bir anlık sinirlede olabilir.amcaya bilgi verdikten sonra o da gizleyelim kayıp olarak bildirelim demiştir.Anne ise oğlunuda kaybetmemek için susuyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Narin Güran cinayeti! Nevzat Bahtiyar'ın evinde arama yapıldı
İsrail aylardır inşa ediyor! Gazze'de sinsi plan!