MİT'ten Irak'ta operasyon: PKK'nın sözde Mahmur kampı sorumlusu etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK/KCK Mahmur kampı sözde genel sorumlusu Adıl Mardin kod adlı Azad Akıncı’yı Irak/Mahmur’da düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirdi.

GİRİŞ 13.09.2024 08:39 GÜNCELLEME 13.09.2024 09:38
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK'nın Mahmur Kampı sözde sorumlusu "Adıl Mardin" kod adlı Azad Akıncı'yı Irak'ın kuzeyindeki Mahmur'da düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre MİT, terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan PKK/KCK'lı Azad Akıncı'nın konumunu tespit etti.

Akıncı, Türkiye sınırına 160 kilometre uzaktaki Mahmur'da nokta operasyonla etkisiz hale getirildi.

Terör örgütü adına faaliyette bulunmak ve propagandasını yapmak suçundan bir süre Türkiye'de tutuklu kalan Akıncı, terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki bazı faaliyetlerini de yürüttü.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Vatandaş05 4 gün önce Şikayet Et
    Darısı sözde diğer üst yönetimde olanlara
    Cevapla
  • M.Ali 4 gün önce Şikayet Et
    Elleriniz dert görmesin...
    Cevapla
  • BOZOK 4 gün önce Şikayet Et
    Bu it genel sorumlu olmaz,olsa olsa kendini önemli zanneden karışık genli olur.
    Cevapla
  • Alparslan 4 gün önce Şikayet Et
    En kral hain, dağlarda en fazla 5 yıl yaşarmış.
    Cevapla
  • mmoli 4 gün önce Şikayet Et
    Şehit Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi katleden İsrailli keskin nişancı it için de MİT'ten benzer bir operasyon bekliyoruz.Ya ölü ya da diri o iti Türkiye'ye getirmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Zirveye aslan pençesi! Galatasaray derbiye moralli gidiyor
İsrail aylardır inşa ediyor! Gazze'de sinsi plan!