Narin cinayetine dair bir uyarı

  • GİRİŞ13.09.2024 09:19
  • GÜNCELLEME15.09.2024 09:34

Narin Güran… 

Yaşadığı vahşet ile bize dehşeti yaşattı… 

Tüm Türkiye bu olayın psikolojik travmasını yaşıyor. 

Üstelik bu travmanın öyle kolay atlatılması da mümkün görünmüyor.

Ancak adli süreçte kafaları karıştıran çelişkiler ve gariplikler görülüyor.

Çünkü gözaltına alınanların verdiği ifadelere bakıldığında ifadeler çelişkilerle dolu. 

Hatta öyle ki şüphelilerin ifadeleri birbiri ile çelişkili olmakla kalmayıp, şüphelilerin soruşturma safahatında birden fazla alınan ek ifadeleri de kendi içerisinde birçok çelişki barındırıyor. 

Bunun en açık örneği her ne kadar itirafçı olarak yanlış adlandırılsa da aslen şüpheli olan N.B. nin ifadeleridir….

Örneğin ilk ifadede amca Salim Güran hakkında azmettirici olduğunu hissettiren cümleler varken ikinci ifadede direkt katilin amca olduğuna yönelik sözleri dikkat çekti.

Aile üyeleri ise birbirini koruma derdine düştü.

Son zamanlarda aile üyelerinin medyaya röportajlar verdiğini görüyoruz. Sanki dertleri Narin değil de amcayı kurtarmak gibi bir tablo var.

Olayın nasıl ve neden olduğu adli sürecin sonunda aydınlatılır.

Ama ortada birden fazla sisli alan var. 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, ”Elde edilen bulgular var. Tüm bunlar değerlendirilecek. Şu aşamada katillerin kim ya da kimler olduğuna dair önemli veriler içeriyor. Adli tıpta teknolojinin tüm imkanları sağlanıyor. Teknik çalışma devam ediyor.” dedi.

Yani karanlık noktaların aydınlanması an meselesi.

Burada bir önemli hususa dikkat çekmemiz gerekiyor.

Medyada “işte ifade tutanakları” denilerek çarşaf çarşaf ifadeler dolaşıyor.

Burada 2 husus gözden kaçırılıyor.

1- Narin kızımızın aziz hatırasının incitilmesi söz konusu. Her detayın kamuoyuyla paylaşılması 8 yaşındaki bir çocuğun kemiklerini sızlatır bir hale gelirse bu durum doğru olmaz.

2- İfadeleri sanıkların avukatları ve sanık yakınları da takip ediyor. Gizlilik kararı verilen bir dosyada bu şekilde herşeyin ulu orta anlatılması bazı sanıkların ifadelerini de ona göre şekillendirmesine zemin hazırlayabilir.

Bu tür davaları çok iyi bilen isimlerden olan Avukat Kamil Ekinci'ye sorduğumda ifadelerin ortaya saçılmasının şüpheli ve avukatlarının arayıp bulamayacağı bir fırsat olduğu yanıtını aldım. 

Kamil Ekinci, "Diğer şüpheliler bu ifadelere ulaşmak isterler normalde. İfadelerinde çelişkiye düşmemek ya da bunları çürütmek için... Gizlilik kararı da tam olarak bu nedenle alınır. İfadeler bu kadar ortada iken nasıl sağlıklı bir çapraz sorgu yapılsın? Bazı Tv kanallarının ifadeleri irdelemesi hukuk açısından tam bir rezalet." yanıtını verdi. 

Sürecin sağlıklı bir şekilde ilerlemesi lazım. 

Biz uyaralım da sonrasını sonra görürüz.

Mustafa Yıldız / Haber7

Yorumlar19

  • Nazlı 5 gün önce Şikayet Et
    Çok yerinde bir yazı olay çözülsün ondan sonra kim o söylensin ne amcaya ne abiye ne anne babaya güven kalmadı insan ailesine güvenemedikten sonra kime sırtını dayayacak
    Cevapla Toplam 1 beğeni
  • Dertli dede 5 gün önce Şikayet Et
    Dem ve pkk doğuda, müthiş bir tahribat yapmış, küçük bir olay ortaya neler neler çıkardı. Kürt kardeşlerin bunları görüp değerlendireceğini umuyorum. Yalan artık yaşamlarının merkezine oturmuş, bir toplumda yalan varsa kolay kolay iflah olmaz.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • Gerçekçi 5 gün önce Şikayet Et
    Yörenin insanı aşirete bağlıdır.Muhtarlar aşiret lideri ailesindendir.Bundan dolayı cesaret edip muhtarı ele veremezler,aleyhine konuşamazlar.Aşiret lideri emriyle tüm köylü susmuş durumda kimse konuşmuyor.Ama devletimiz büyüktür,güçlüdür,herşeye rağmen katilleri ortaya çıkaracaktır.
    Cevapla Toplam 12 beğeni
  • haber okuru. 5 gün önce Şikayet Et
    İfadeye ulaşsa ne ulaşmasa ne. Zaten hepsi baştan ağız birliği yapmış. Bütün süreçler en ince ayrıntı hesap edilmiş. Sıradan biri nereden bilir mesajı programla yok etmeyi silmeyi, suyun içinde ceset saklayıp kokuyu delili silmeyi. Herşey organize maşallah. İçlerindeki kötünün en güçdüzüne yıkılacak bu iş. Yayın yasağına kimse uymadı sabah haber7 dahil. Ama halk TV now ceza alır o kadar
    Cevapla Toplam 5 beğeni
  • amca 5 gün önce Şikayet Et
    Bazen bu tarz dedikoduları soruşturmacılar kasten sızdırır ki suçlular panikleyip hata yapsın ve itirafta bulunsun. Onun için çok da şey etmemek lazım. Bırakalım yetkililer işlerini yapsın. Sonuçlanınca nasılsa öğreniriz. Ek olarak gidişata ve yeni çıkan söylentilere göre amca katil değil örtbas edici gibi duruyor. BAKICAZZ.
    Cevapla Toplam 3 beğeni
Daha fazla yorum görüntüle
Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat