Şahan Gökbakar'ın kaçak villası mühürlendi!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Şahan Gökbakar’a ait ruhsatsız yapı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından mühürlendi.

GİRİŞ 13.09.2024 20:03 GÜNCELLEME 14.09.2024 06:43
Bu Habere 118 Yorum Yapılmış

Marmaris’te tekneyle ulaşım olan bir koyda bulunan Şahan Gökbakar’a ait kaçak yapıda, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekiplerince inceleme yapıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Marmaris Belediyesi ekiplerince, Çamaşırhane Film Yapım Anonim Şirketi’ne ait olan ve ‘Nitelikli Doğal Koruma Alanı’nda yer alan ruhsatsız yapıda inceleme yapılarak, yapı tatil zaptı düzenlendi. İncelemelerin ardından mesken ile eklentilerinin mühürlendiği öğrenildi.

MARMARİS BELEDİYESİNDEN AÇIKLAMA

Söz konusu yapının mühürlenmesine ilişkin Marmaris Belediyesinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunda sanatçı Şahan Gökbakar'ın evi olarak bilinen, Turgut Mahallesi'nde mülkiyeti Çamaşırhane Film Yapım AŞ'ye ait taşınmazla ilgili olarak Marmaris Belediyesi İmar Müdürlüğü ekiplerince bugün gerekli teknik inceleme ve tespit çalışması gerçekleştirmiştir. Yapılan incelemede yapı tatil zaptı tutularak mühürleme işlemi tesis edilmiştir. Bundan sonraki süreç, ilgili mevzuat hükümleri ve mevzuat hükümlerinin belirlediği süreler doğrultusunda tesis edilecek işlemlere göre devam edecektir."

Söz konusu yapı ile ilgili Marmaris Belediyesi 9 Eylül'de yazılı bir açıklama yapmış, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce yapı kayıt belgesi iptal edilen yapının incelenmesinin ardından gerekli yasal işlemin yapılacağı duyurulmuştu.

NE OLMUŞTU?

Nitelikli Doğal Alanların Korunması Kanunu kapsamında Şahan Gökbakar'ın sahip olduğu yapım şirketine ait kaçak villanın yapı kayıt belgesi iptal edildi. 2022 Kasım ayında hukuki süreç başlatıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Marmaris Belediye Başkanlığı'na yıkımın gerçekleştirilmesi için uyarı yazısı gönderdi.

Belediye ise Gökbakar'ın Muğla 1. İdare Mahkemesi’ne açtığı yürütmeyi durdurma kararının beklenildiği yanıtını verip yıkımı gerçekleştirmedi. Ancak Bakanlık mahkemenin böyle bir karar vermediği bilgisine ulaştı.

Bakanlık 6 Eylül'de yeni bir bildirim gönderdi. Yıkım işleminin yapılması için Marmaris Belediyesi uyarıldı.

Yıkımın yasada belirlenen süreler içinde gerçekleştirilmemesi durumunda ise nedenine dair bilgi istendi. Ancak belediyeden herhangi bir adım atılmadı.

Yasal süresi içerisinde yıkımın gerçekleştirilmemesi halinde bakanlık devreye girecek. 

KAYNAK: İHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 118
  • fatih 2 gün önce Şikayet Et
    bütün belediyeler ülkeyemize ihanet içerisindeler
    Cevapla
  • Fatih 2 gün önce Şikayet Et
    Ne oldu gezi parkı olaylarında iki ağaç için kıyamet kopardınız. Orman yangınlarında algı yaptınız. Peki ağaçları kesip kaçak villa yapmak nasıl bir yol acaba. Kimler göz yumdu Şahan Gökbakara. Bunların ülkemize faydası yok.
    Cevapla
  • Emre 3 gün önce Şikayet Et
    Het fırsatta millete akıl veren bu şahıs biraz da kendine akıl versin. Ahlak dersi versin. Kanunsuz işler yapmasın
    Cevapla
  • ArapKadri 3 gün önce Şikayet Et
    O meşhur hakyemez kamyoncular derneğine haber verin, gelip kaçak yapıyı balyozlarla yıksınlar.
    Cevapla
  • Siyah/Beyaz 3 gün önce Şikayet Et
    Mühür aşamasını geçin ve yıkımı tamamlayın. adaletin herkes için olabileceğini gören Milletin gönlü rahatlasın. Devletine ve adalete olan güven artsın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
FETÖ'cü Enes Kanter'den çirkin iddialar! Fenerbahçe ve Beşiktaş ateş püskürdü
ABD'den Lübnan'daki cihazların patlatılmasıyla ilgili açıklama