İletişim Başkanlığı'ndan son dakika Narin Güran açıklaması! Peş peşe uyarı yapıldı

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyarbakır'da kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran ile ilgili medya kuruluşlarını, "Narin soruşturmasına halel getirecek yayınlardan uzak durulmalı" diyerek uyardı.

GİRİŞ 13.09.2024 18:46 GÜNCELLEME 13.09.2024 19:50
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

Tüm Türkiye'yi acı ve öfke sarmalına sürükleyen 8 yaşındaki Narin Güran cinayeti soruşturmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan önemli bir uyarı geldi.

'OKUYUCUSUNUN, DİNLEYİCİSİNİN YAŞINA BAKILMAKSIZIN BU YAYINLARI EN YAKIN TAKİPTEYİZ'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda soruşturma üzerinden reyting odaklı yayınları takip ettiklerini belirtti.

Uyarıda bulunan Başkan Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Ülke olarak ciğerimizi yakan Narin kızımızın katledilmesiyle ilgili adli soruşturmanın, Ceza Muhakemesi Kanunu’nun ilgili maddeleri uyarınca gizliliğinin devam etmesine rağmen maalesef birçok ulusal medya organında konuya ilişkin son derece manipülatif, soruşturmaya zarar veren ve “reyting” odaklı olduğu anlaşılan sorumsuz yayınlar yapılmaktadır.

Bu yayınlarla alakalı sağduyulu vatandaşlarımız da ilgili kurumlarımıza çokça şikayette bulunmaktadır.

TÜM MEDYA KURULUŞLARINA UYARI VE ÇAĞRI

Vatandaşımızın aklıyla adeta alay edilen, konunun uzmanları olmamasına rağmen birtakım kişiler tarafından saatlerce olur olmaz mülahazalarda bulunulan, Narin kızımızın hatırasına saygının ve soruşturmanın selametinin tamamen göz ardı edildiği; izleyicisinin, okuyucusunun, dinleyicisinin yaşına bakılmaksızın yapılan bu yayınlarla ilgili en yakın takibi yapmakta olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız.

İletişim Başkanlığı'ndan son dakika Narin Güran açıklaması! Peş peşe uyarı yapıldı

Yazılı, görsel, işitsel, dijiital ulusal ve yerel tüm medya kuruluşlarına, vatandaşlarımızı rahatsız eden ve titizlikle sürdürülen soruşturmaya halel getiren bu tür yayınlardan uzak durmaları çağrımızı yineliyor, her bir kuruluşun sorumlu ve etik yayıncılık ilkelerine azami ölçüde riayet etmelerini bekliyoruz."

KAYNAK: HABER7
Muhammet Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 60
  • RAMAZAN KARAKAYA 3 gün önce Şikayet Et
    Günümüzde hırsız hem katil hemde savcı,filistinde olduğu gb. Sapkın eli kanlı katil yahudi cemaatinin beslemesi müridi kamalist kriptolarda sahte bir kurtarış üzerinden olmasaydı olmazdık kurucu partiyiz deyip büyük israil projesinin taşeronluğunu yapmakta en güzel savunma hücum etmek deyip pkk,ypg,chp ile işbirliği içinde filistindeki masum insanların katliamının üstünü örtmeye çalışmak
    Cevapla
  • Vedat 3 gün önce Şikayet Et
    Yayın kuruluşlarına saldıracaklar eli kanlı katil şebekesine neden saldırımyorsunuz , canice işlenen bir cinayetin hem de 8 yaşındaki günahsız bir sabi yi katleden katilleri yakalamak yerine ortaya çıkmış sabitlenmiş bir suç u araştıran her tür yayın kurum kuruluşlarına saldırmayı görev edindiler kendilerine o eli kanlı katiller o kadar saygıyı hak ediyormu da gizlilik öldürülen e saygı
    Cevapla
  • Gültepeli BJK 3 gün önce Şikayet Et
    Vatan Millet Bayrak Kuran Kitap hainlerine İDAM cezası gelsin istiyoruz başka yolu yokkk REİSS veDEVLET bahçeli İDAM sözünüz vardı unutmayıın cumhur ittifakı sözünüzü yerine getirin Oo kadar ölen öldürülen çoluk çocuk ve kadınların hesabını veremiyceksiniz İDAM sözünüzü yerine getirin
    Cevapla
  • misafir 3 gün önce Şikayet Et
    Telefon konuşma ve yazışmalarını vermeyen platformlar suçu karartmış, delilleri saklamış ve suç işlemiş olmuyorlarmı. Bunlar hakkında neden suç duyurusu yapılmıyor, temsilcileri savcılığa çağrılmıyor, gözaltına alınmıyorlar ve Meta'nın fişi neden çekilmiyor. Çokmu zayıfız.
    Cevapla
  • suleyman 3 gün önce Şikayet Et
    malesef bizim medya diye tabir ettigimiz o rating avcilari meydani bos bulmuscasina utanmadan arlanmadan kafalarina gore yayoinlar yapiyorlar kimsede bunlara bisey demiyor aksam bir haber kanalinda narinin babasini canlii yayina cikartip orda rating ugruna ona sorular sordular boylebisey olabilrmi nerde bu ulkenin savcilari hakimleriii
    Cevapla
  • Müminler 3 gün önce Şikayet Et
    Narin kızımızın katillerini ALLAH CELLE CELALUHU kahr eylesin . RABBİMİZ CELLE CELALUHU onu CENNETİNE aldı.RABBİMİZ CELLE CELALUHU biz müminleride CEMALİNE CENNETİNE KAVUŞTURSUN AMİN.Dualar ediniz duayı tavsiye ediniz ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'e Lübnan tepkisi!
Ukrayna-Rusya savaşında beş askeri üs yerle bir: 50'den fazla asker öldürüldü