Son dakika: Türkiye Filistin şehidini uğurladı! Ayşenur Eygi için cenaze töreni

Son dakika: İşgalci İsrail'in Batı Şeria'da şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye çok sayıda vatandaş katıldı.

GİRİŞ 14.09.2024 14:40 GÜNCELLEME 14.09.2024 18:41
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERLERİ: İşgalci İsrail'in Bat Şeria'da şehit ettiği Ayşenur Ezgi Eygi için Aydın'ın Didim ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Eygi kılınan cenaze namazının ardından defnedilecek. 

Törene Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, annesi Rabia Birden, eşi Hamid Ali Mazhar, dedesi Şeref Eygi ve yakınları ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Aydın Valisi Yakup Canbolat, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ile bazı milletvekilleri de katıldı.

Aydın'ın Didim ilçesinde, işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi için baba evinde helallik alınıp dua edildi. Eygi'nin Didim Devlet Hastanesinden alınan naaşı, Altınkum Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

İsrail'in katlettiği Ayşenur'un ata evi Türk bayraklarıyla donatıldıİsrail'in katlettiği Ayşenur'un ata evi Türk bayraklarıyla donatıldı

Bu sırada evde bulunan Eygi'nin babası Mehmet Suat Eygi, eşi Pakistan asıllı Hamid Mazhar Ali ve akrabalarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da eşlik etti.

Burada dua edilmesinin ardından cenaze, Didim Merkez Camisine götürüldü. Camide hazırlıklar 2 gün önceden başladı. Caminin her yeri cenaze namazı için yıkandı ve birçok noktasına bayraklar asıldı. 

Helallik alınması sonrası evin önünde toplanan vatandaşlar "Kahrolsun İsrail" sloganları attı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin cenaze namazı Didim Merkez Camisinde kılındı. Cenaze törenine çok sayıda vatandaş katıldı. 

NUMAN KURTULMUŞ: "AYŞENUR EVLADIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

Cenaze namazının ardından konuşma yapan Numan Kurtulmuş, "Bugün burada bir taraftan hüzün, büyük bir öfkenin içerisindeyiz. Türkiye'nin tamamının, kalbinin, halkının burada olduğunu biliyoruz. Hatta bütün İslam ümmetinin ve yeryüzünde insanlıktan nasibini almış milyarlarca insanın kalbinin ve zihninin burada Didim'de attığını biliyoruz. Ayşenur evladımız bundan sonra bütün milletimizin evladıdır. Bütün insanlık aleminin mahşeri vicdanının temsilcisidir. Mekanı cennet olsun. Allah nur içinde yatırsın. Şehitlerle, nebilerle, Sıddıklarla birlikte kendisini cenneti alada karşılasın, ağırlasın. Hüznümüz büyük, hüznümüzü ifade edecek söz bulamıyoruz. Bütün siyasi partilerimizin, farklı kanaat gruplarının temsilcilerinin burada olduğunu biliyoruz. Hep beraber, 85 milyon şehidimize sahip çıktık ve bunu bir milli şehit olarak Türkiye'nin milli davası olan Filistin davasının önemli bir alevi, işareti, sembolü olarak Ayşenur evladımıza sahip çıkıyoruz. Bugün inşallah onu burada güzel, temiz vatan toprağında şehit bedenini toprağa tebliğ edeceğiz" açıklamalarında bulundu.

'AYŞENUR EVLADIMIZIN KANI YERDE KALMAYACAK'

Kurtulmuş, şöyle devam etti: "Dünya modern tarih boyunca ibretlik en büyük vahşeti izliyor. Bütün dünya Gazze'deki soykırıma dikkat çekerken İsrail'in işgalci güçleri el altından Batı Şeria'daki toprakların işgaline devam ediyor.

Ayşenur evladımız tam da böylesine hassas bir görevi, Batı Şeria'daki bu kanunsuz işgale dikkat çekmek için oradayken şehit oldu, şehit edildi. Bu sadece birkaç tane cani İsrailli askerin suçu değildir, bu suça göz yuman terör devletinin suçudur. Terör devletine arka çıkan birtakım iş birlikçi devletlerin de suçudur. Dünyanın büyük devletlerinden birisinin başkanı olduğunu zannettiğimiz bir zat 'Yerden seken bir kurşundur' diyecek kadar insanlıktan sapmıştır. Halbuki otopsi raporu çok net ortaya koymuştur, Ayşenur yakın mesafeden doğrudan ateşle sol kulağının arkasından giren kurşunla şehit edilmiştir.

Bunun hesabı sorulacaktır. Zalimler, bunun hesabını bütün uluslararası mahkemelerde verecektir. Allah rahmet eylesin. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Filistin davası eninde, sonunda mutlaka zafere ulaşacaktır. O davanın bayraktarlarından birisi, Ayşegül evladımızdır."

Ayşenur Ezgi Eygi'nin Türk bayrağına sarılı tabutu, törene katılanlar tarafından omuzlarda cenaze aracına kadar taşındı. Cenaze, Dikili Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

BAKAN FİDAN: "HESAP VERMELERİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail askerlerince katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Aydın'ın Didim ilçesinde düzenlenen cenaze törenine katılanlar arasındaydı.

Eygi'ye Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve başsağlığı dileyen Fidan, "Bu insanlık dışı saldırının faillerinin adalet önünde hesap vermesi için var gücümüzle çalışacağız." ifadesini kullandı.

NUMAN KURTULMUŞ AİLE EVİNİ ZİYARET ETTİ

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İsrail askerleri tarafından Batı Şeria'da katledilen Ayşenur Ezgi Eygi'nin Didim'deki baba evine taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyarette, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da yer aldı. 

Ayşenur'un İsrail kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandıAyşenur'un İsrail kurşunuyla öldürüldüğü kanıtlandı

"FİTİL FİTİL BURUNLARINDAN GETİRECEĞİZ"

Numan Kurtulmuş, ziyaretin ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde;

"Şehit edilen her bir Filistinlinin kanı ne kadar mukaddesse Ayşenur Eygi'nin kanı o kadar mukaddestir, sonuna kadar takipçisi olacağız. Türk milleti olarak, devlet olarak bu işin sonuna kadar takipçisiyiz. Ayşenur kızımızın ruhaniyetin aramızda olduğunu ve onun maneviyatının bize güç verdiğini hatırlatmak isterim. Ayşenur hepimizin evladı. Filistin davasına sahip çıkan bütün insanlık cephesinin onurlu fertlerine saygılarımızı sunuyoruz. Başımız sağ olsun. Acımız büyüktür. Ayşenur kızımızın kanının hesabını sonuna kadar soracağız. Bunlar uluslararası mahkemelerde yaptıklarının hesabını verecek. Fitil fitil burunlarından getireceğiz. 

İsrail askerlerinin aktivist Eygi'yi katletmesi

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da barışçıl bir gösteri sırasında katılımcıların üzerine ateş açmış, Filistinlilere destek amacıyla gösteriye katılan ve ABD vatandaşlığı da bulunan Eygi, başından vurularak ağır yaralanmıştı.

Filistinlilere ait bir hastaneye kaldırılan Eygi, 6 Eylül'de hayatını kaybetmişti.

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçiliği ve Kudüs Başkonsolosluğu tarafından yürütülen işlemlerin ardından Eygi'nin naaşı, Tel Aviv'den Bakü'ye getirilmiş, dün yurtta törenlerle karşılanmıştı.

Eygi'nin cenazesi, İzmir'deki adli tıp işlemlerinin ardından memleketi Aydın'ın Didim ilçesine getirilmişti.

Eygi, Filistin topraklarının İsrail tarafından işgaline karşı barışçıl ve sivil yöntemlerle Filistinlilere destek veren Uluslararası Dayanışma Hareketi gönüllüsü bir insan hakları aktivistiydi.

2003'te İsrail buldozeri tarafından ezilerek öldürülen ABD vatandaşı Rachel Corrie de aynı harekete mensuptu.

KAYNAK: AJANSLAR
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 40
  • Didier deschamps 3 gün önce Şikayet Et
    Banane osimhennnnn
    Cevapla
  • Aciz 3 gün önce Şikayet Et
    İsmi gibi nur yüzlü kızım milyarlarca müslümanım diyen bende dahil müslümanın yapamadığını karınca misali Allah için yaptın mekanın cennet ,evin bu mübarek gecede peygamber efendimize komşu olsun.rabbim bizleri acizligimizden dolayı affetsin...
    Cevapla
  • O k u r 3 gün önce Şikayet Et
    Garip işler. Kafirin empetyalistten başka kimseye ihsanı yok...
    Cevapla
  • misafir 3 gün önce Şikayet Et
    siyasete bulaşmış dinci tafya nerde, Türk kızının arkasında filistin için dik duramadı omurgasızlar. bir tanesi mevlüt okutabildimi.
    Cevapla
  • Ahmet 3 gün önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çağrı cihazlarının neden salı günü patlatıldı? İşte zamanlamanın şifresi
500 raporlu suç makinesi görevde! Bakan Şimşek sistemi anlattı