Narin Güran cinayeti soruşturmasında son dakika gelişmesi!

Son dakika haberi... Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde, sahte ihbarlarla soruşturmanın seyrini değiştirdikleri gerekçesiyle akrabaları İ.K. ve Ş.K. gözaltına alındı.

GİRİŞ 15.09.2024 19:44 GÜNCELLEME 16.09.2024 15:38
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış
 
 

Son dakika haberi... Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde 21 Ağustos'ta kaybolan, 19 gün sonra dere yatağında, çuval içerisinde ve üzeri taş ve çalılıklarla kapatılmış cesedi bulunan Narin Güran cinayetine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.

Soruşturma kapsamında, otomobilinde Narin'e ait DNA izleri bulunan amcası Salim Güran, cesedi taşıdığını itiraf eden Nevzat Bahtiyar, Narin’in annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran’ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı. Yürütülen soruşturmada tutuklu bulunan amca Fuat Güran’ın eşi H.G. de gözaltına alınmıştı.

H.G.’nin işlemleri sürerken, bugün Güran ailesinin akrabaları İ.K. ve Ş.K. de gözaltına alındı. Şüphelilerin arama çalışmaları devam ederken, soruşturmanın seyrini değiştirmek için sahte ihbarlarla, görevlileri farklı yerlere yönlendirdikleri ve verdikleri ifadelerinin çeliştiği belirtildi.

‘JANDARMA, EĞERTUTMAZ DERESİ'NDEN UZAKLAŞTIRILMAYA ÇALIŞILMIŞ’

Soruşturma dosyasındaki JASAT tutanağına göre, "Suriyelilerin kaldığı çadıra yakın bir konumda terlik bulunduğu' iddia edilerek jandarma personelinin bu kısma yönlendirilmeye çalışıldığı, köyde yangın çıkarıldığı, arama kurtarma çalışmaları esnasında olağan dışı elektrik kesintilerinin yaşandığı, iki şahsın bir kız çocuğunu köyün üst tarafına götürdüğü şeklindeki ihbarda bulunulduğu, yanlış ifadelerle güvenlik birimlerinin yanlış yönlendirildiği, bu gibi eylemlerle jandarma personelinin Eğertutmaz Deresi'nden uzaklaştırılmaya çalışıldığı" ifadeleri yer aldı.

H.G. ve diğer 2 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

KAYNAK: DHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • alis 2 gün önce Şikayet Et
    yeter artık bırakın çocuk mezarında rahat uyusun, her gün aynı haberle moralimiz bozuluyor kahroluyoruz,
    Cevapla
  • Hakan Gardaş 1 gün önce Şikayet Et
    Çoğumuz kahroluyoruz. Bunun sebebi idamın olmamasından kaynaklanmış olabilir bence.
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 gün önce Şikayet Et
    ben bilmem suçlu annedir rezaletin ta kendisi.
    Cevapla
  • Maho 2 gün önce Şikayet Et
    Ve bu köydeki olan olayla ilgili hastane sonrası koydekilere akıl veren bir üst akıl var yoksa bu koydekilere o kafa yok ve koyun yüzde doksanı kızın olduruldugu günü bile biliyor.bir gün öncesinde evin kapısının önünde yaşın okuyanlar keyfinden okumuyordu kızın wnneside dahil hepsi ne olduğunu çok iyi biliyor mutlaka incelenmelidir.ulan küçük çocuktan ne istediniz
    Cevapla
  • Maho 2 gün önce Şikayet Et
    Çocuk yoğun bakımdan nasıl cikiyorda bunların eline düşüyor tek tek araştırılması lazım.bunun ucu çok yere dokunuyor hastane de o gün çalışan personeller den tut çok kişiye dokunuyor mutlaka araştırılması gerekir
    Cevapla
  • garib 2 gün önce Şikayet Et
    sabi çocuklar öldüklerinde anne babası ve yakınlarına cennet için şefaatçi olurlarmış. Şimdi bu çocuk nasıl şefaatçi olacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'da telsizlerin patlatılması sonrası ASELSAN'dan bomba paylaşım!
İkinci siber saldırıda ABD uçağı detayı! Abdullah Ağar açıkladı