İBB'nin boykot hazımsızlığı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri, Pendik'te bir esnafa İsrail'e destek veren firmaların yer aldığı boykot ürünlerinin afişini binasına astığı gerekçesiyle ceza kesti.

GİRİŞ 18.09.2024 21:31 GÜNCELLEME 18.09.2024 21:53
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

İlçede kafe olarak hizmet veren işletme, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak iki ay önce binasına "Bu iş yerinde boykot ürünleri satılmamaktadır. Özgür Filistin" yazılı pankart astı.

İBB zabıta ekipleri dün iş yerine gelerek tutanak tutup Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince 2 bin 52 lira ceza kesti.

İş yeri ortağı Ferhat Sevgi, AA muhabirine, binaya daha önce de afiş astıklarını ve bunlarla ilgili herhangi bir uyarı ya da ceza ile karşılaşmadıklarını söyledi.

"HER ŞEYDEN ÖNCE MÜSLÜMAN VE İNSANIZ"

Boykot ürünlerinin yer aldığı afişi iki ay önce astıklarını belirten Sevgi, "Bunu asmamızın sebebi her şeyden önce Müslüman ve insanız. Filistin’de yaşanan bir zulüm var. Biz 7 Ekim’den bu yana boykotu kendi ailemizde, hayatımızda uyguluyor ve yerli ürünleri tercih ediyoruz. Ortağım Mesut Çelik'le birlikte 'Biz bu boykotu neden kendi işletmemizde yapmayalım?' dedik." ifadelerini kullandı.

Afişi astıkları günden bugüne müşteri sayılarının arttığı bilgisini paylaşan Sevgi, insanların boykot farkındalığının yüksek olduğunu söyledi.

"İNSAN SİYONİZM'İ DESTEKLEMİYORSA BÖYLE BİR AFİŞTEN NASIL RAHATSIZ OLUR"

İBB zabıta ekiplerinin dün sabah iş yerine gelerek ceza tutanağı tuttuklarını ifade eden Sevgi, şöyle konuştu:

"Zabıta ekipleri kendilerine bir şikayet geldiğini belirtmiş. İnsan böyle bir afişten nasıl rahatsız olabilir ki, Siyonizm'i desteklemiyorsa eğer. İş yerindeki arkadaşlarımıza Kabahatler Kanunu’nun 42/1. Maddesine göre ceza kestiler. Zabıta ekipleri önce 64 bin lira ceza keseceklerini söylemiş. Durumu görüp gelen komşu esnaf arkadaşlar da itiraz edince önce 15 bin liraya en son da 2 bin 52 lira ceza kesmişler."

"FOTOĞRAF DEĞİL AFİŞ"

Zabıta ekiplerinin ceza tutanağının açıklama kısmına "fotoğraf" yazdığını bildiren Sevgi, afişte insanları rahatsız edecek herhangi bir unsurun bulunmadığını vurguladı.

Bir kabahat işlemediklerine inandıklarını belirten Sevgi, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Fotoğraf denilen afişte 'Bu iş yerinde boykot ürünleri satılmamaktadır. Özgür Filistin' ifadeleri yer alıyor. Altında da Filistin bayrağı renkleriyle bir yumruk var. Hangi gerekçeyle ceza kestiklerini anlayabilmiş değiliz. Tabela vergisi ve işgaliye ödüyoruz. Bu bina da kamuya ya da başkasına ait değil, bize ait."

"BUNU BİR ŞEREF MADALYASI GİBİ GÖRÜYORUZ"

Ceza olayının duyulmasının ardından Türkiye'nin birçok yerinden destek mesajı ve telefonlar aldıklarını dile getiren Sevgi, insanların kesilen cezayı ödemeyi teklif ettiklerini ifade etti.

Gördükleri desteğin kendilerini çok mutlu ettiğini aktaran Sevgi, şunları kaydetti:

"Tokat'tan, Şanlıurfa'dan, birçok yerden arayan, IBAN numarası isteyip cezayı ödemeyi teklif edenler oldu. Bizi duygulandıran çok güzel konuşmalar oldu, tüylerimizi diken diken eden. Yani iyi ki böyle bir şey yapmışız diyoruz. Cezaya da itiraz etmeyip, ödeyeceğiz. Bunu bir şeref madalyası gibi görüyoruz."

AK PARTİ'DEN TEPKİ!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, Pendik'te faaliyet gösteren bir esnafa İBB zabıta ekiplerinin "İsrail'i boykot afişi" astığı gerekçesiyle ceza kestiğini belirtti.

Türkyılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Pendik'imizin güzel ve yürekli esnaflarından birine İBB zabıta tarafından Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesilmiş. Kabahati neymiş? Boykot afişi asmak… İBB'nin tüm tesislerinde boykot ürünleri satılıyor, kendilerine yakışanı yapmışlar." ifadesini kullandı.

Türkyılmaz, paylaşımında cezaya ilişkin zabıta tutanağına ve Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesine de yer verdi.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 123
  • Ertuğrul 11 saat önce Şikayet Et
    Müslüman olmayan rahatsız olur. İstanbul artık ruma ermeniye Yahudiye emanet. İslam'a düşman bir İBB. Oy veren Müslümancıklar alkışşş İslam böylelerine münafık der
    Cevapla
  • misafir 16 saat önce Şikayet Et
    her kes tarafını belli etmiş
    Cevapla
  • Misafir 17 saat önce Şikayet Et
    ıçimizdeki netanyahu lar.
    Cevapla
  • Misafir 18 saat önce Şikayet Et
    insanin fikri neyse ,zikride o dur. ibb fikrini ortaya koymus, tarafini secmistir. bundan sonra onlara oy verenlerin dusunmesi lazim. bizi hangi zihniyet yonetiyor? biz bunun hesabini Allah a nasil verecegiz diye?
    Cevapla
  • İRFAN 19 saat önce Şikayet Et
    Puşt puştluğunu yapscak sebep gerekmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?
Dünyanın en güçlü pasaportu açıklandı! Türkiye sıra atladı...