Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorulacak sorular açıklandı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na katılacak. AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, Bakan Fidan'a yöneltilecek soruları açıkladı. Karagöz, küresel meselelere ışık tutacak bir yayın gerçekleşeceğini belirtti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorulacak sorular açıklandı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'a sorulacak sorular açıklandı
GİRİŞ 19.09.2024 00:53 GÜNCELLEME 19.09.2024 00:55

Bakan Fidan, yarın saat 11.00'de başlayacak AA Editör Masası'nda Türk dış politikasına ilişkin soruları yanıtlayacak, değerlendirmelerde bulunacak.

Fidan'a Gazze'de ateşkes için yapılan görüşmelerdeki son durum, Lübnan'da çağrı cihazları ve telsizlerin patlatılmasıyla düzenlenen saldırılar, Suriye rejimiyle normalleşme gündemindeki gelişmeler, BRICS üyeliği tartışmaları, AB ve ABD ile ilişkiler, Orta Asya ülkeleriyle işbirliği süreçleri, Balkanlar'da gerilimin azaltılmasında Türkiye'nin rolü ve Türkiye'nin arabuluculuğunda Somali ile Etiyopya arasında yürütülen "Ankara Süreci" gibi dış politikadaki önemli gündem maddelerine ilişkin sorular yöneltilecek.

DIŞİŞLERİ BAKANI HAKAN FİDAN'A YÖNELTİLECEK SORULAR

AA Genel Müdürü Serdar Karagöz, Bakan Fidan'a yöneltilecek soruları sosyal medya hesabından duyurdu.

Ülkemiz için çok önemli olan bölgesel ve küresel meselelerde Türkiye'nin stratejisiyle ilgili bilgilendirici bir yayın olacağını belirten Karagöz şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Fidan’a gündemin sıcak başlıkları ile ilgili önemli sorular yönelteceğiz.

- Lübnan'da çağrı cihazlarıyla düzenlenen saldırıları nasıl değerlendiriyor?

- Suriye rejimiyle diyalog sürecinde neler yaşanıyor?

- BRICS+ üyeliği konusunda Türkiye'nin öncelikleri neler?

- Türkiye'nin F-35 programına yeniden dahil olma ihtimali var mı?"

Bakan Fidan'ın açıklamaları, AA'nın internet sitesinden (www.aa.com.tr) yayımlanacak, X hesaplarından da (@anadoluajansi, @AACanli) anlık takip edilebilecek.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 Hizbullah lideri Nasrallah'ın konuşması öncesi Lübnan'a hava saldırıları düzenledi
Bahçeli'den yeni anayasa açıklaması