İsrail'in 10 saniye oyunu! Gözleri çıktı elleri koptu

İsrail'in Lübnan'da düzenlediği telsiz saldırısı öncesinde telsizlerden 10 saniyelik bip sesi geldiği, telsiz kullanıcılarının ne olduğunu anlamaya çalıştığı esnada patlamanın yaşanması sonucu onlarca kişi gözlerinden ve ellerinden oldu.

GİRİŞ 19.09.2024 13:18 GÜNCELLEME 19.09.2024 13:34
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

  HABER7

İsrail, Lübnan'da Hizbullah üyelerini hedef aldığı çağrı cihazı saldırısının ardından dün ikinci saldırıyı da düzenledi. İsrail, 2. siber saldırıyı bu kez telsiz cihazlarını bombaya dönüştürerek gerçekleştirdi. Japonya üretimi ICOM markalı telsizlerin infilak ettirildiği saldırıda çok sayıda Hizbullah üyesi öldü veya yaralandı. 

10 SANİYELİK BİP SESİ GÖNDERİLDİ

7 Ekim'den bu yana Filistin'de katliam gerçekleştiren İsrail'in Lübnan'da sivil ayrımı gözetmeksizin gerçekleştirdiği katliamda şok eden detaylar ortaya çıktı. Edinilen bilgiye göre, İsrail Hizbullah üyelerindeki telsizleri infilak ettirmeden önce telsizlere bir sinyal gönderdi. 10 saniyelik bip sesiyle birlikte gelen sinyali anlamak için kullanıcıların telsizleri ellerine alarak yüzlerine yaklaştırmalarının ardından patlamalar gerçekleştirildi.

İNSANLARIN GÖZLERİ ÇIKTI 

Telsizler Hizbullah üyelerinin ellerinde ve yüzlerine yakın mesafede patlamasının ardından çok sayıda kişi gözlerinden oldu. Patlamanın etkisiyle 8 ve 11 yaşında iki çocuk da dahil olmak üzere 12 kişi hayatını kaybederken, yaralıların bir çoğunun gözleri zarar gördü. Hastaneye kaldırılan çok sayıda kişinin gözleri operasyonla çıkarılmak zorunda kalındı. 

Yaralıların bir kısmının ise telsiz elinde bulunmasından dolayı elleri zarar gördü. Bazı yaralıların elleri veya parmakları ampute edildi.

LÜBNANLI DOKTOR: BİR GECEDE KARİYERİMDE YAPTIĞIMDA FAZLA GÖZ ÇIKARDIM 

Mount Lebanon Üniversitesi Hastanesi Tıp Merkezi’nde Göz Doktoru Profesör Elias Warrak, patlamanın ardından yaşananları dehşet olarak tanımlayarak “Hayatımın en kötü günüydü” dedi. Doktor Warrak “Maalesef dün gece 25 yıllık doktorluk kariyerim boyunca yaptığımdan daha fazla ameliyat yapmak zorunda kaldım. Yaralıların en azından bir gözünü kurtarmak istedim ve bazı durumlarda bunu başaramadım; mühimmat doğrudan gözlerin derinliklerine saplandığı için her iki gözü de almak zorunda kaldım. Bazı yaralıların elleri ya da parmakları ampute edildi.” dedi.

YARALILAR İRAN'A GÖNDERİLDİ

Son iki günde peş peşe gerçekleşen çağrı ve telsiz cihazlarının patlaması sebebiyle görme yetisini kaybeden Lübnan vatandaşları İran'a götürülüyor. İran'a giden uçaktan paylaşılan görüntülerde çok sayıda yaralının olduğu ve birçoğunun gözlerinin sarılı olduğu görüldü. 

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 41
  • Önce Vatan 4 saat önce Şikayet Et
    çok zorda olsa % 100 yerlilik oranı sağlamak lazım, arka planda şirketlerin kimlerle çalıştığı, kimden ne alıp verdiği takip edilmeli, her elektronik parça güvenlik kontrolünden geçirilmeli vb. herşey ince elenip sık dokunmalı, Türkiyede bulunan her türlü cihazın her modelin örneklerinden alınarak tehlike araştırması labaratuvarlarda yapılmalı risk haritası çıkarılmalıdır.
    Cevapla
  • Faruk 4 saat önce Şikayet Et
    Allahın sopası yok. Bı hizbuşşeytancılar suriyede sünni çoluk çocuk katletmişti Esad ile beraber. aldınız mazlumun ahını çıkar aheste aheste
    Cevapla
  • Ali dayı 5 saat önce Şikayet Et
    Olanlar ürkütücü; ellerini, yüzlerini, gözlerini kaybedenlerin durumu üzücü. Katil evanjelist, siyonist çeteler kıyamet savaşını başlatmak için her yolu deneyecekler. Hizbullah, Suriye'de yüzbinlerce masum insanın canına kıydı, bu olanlarda ilahi adalet... Sonuçta ise bütün bu olanlardan hayırlı neticeler çıkacaktır. İthal elektronik cihaz bağımlıları belki biraz durup, düşünürler.
    Cevapla
  • Savaş Canpolat 6 saat önce Şikayet Et
    Neden araba üretebiliyoruz da tam yerli ve milli çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, elektrikli süpürge, cep telefonu, saç kurutma, vantilatör, klima, buzdolabı vs. vs. üretemiyoruz!? BAYKAR gibi firmalara büyük is düsüyor. Al sana inovasyon! Yeni model şık görünümlü elektronik bu ürünleri üretmek şu zamanda BAYKAR gibi firmalar için çocuk oyuncağı olsa gerek.
    Cevapla
  • Ulubatlı 6 saat önce Şikayet Et
    Kim bu yahudiyle amerikayla yanlılarıyla iş yaparsa Allah belasını versin. Onların mallarınıda almasın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onu bile isyan ettirdiler: Aysever'den Murat Ongun ve Ekrem İmamoğlu'na sert sözler
Çuval dolusu para harcadılar! 2024'te en çok para harcayan takım belli oldu!