Anne- Bebek Kütüphanesi 1 yaşında!

Esenlerli anne ve bebeklerin birlikte keyifli anlar yaşadığı ve kitap ödünç alabildiği Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, bir yıl içinde aylık 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak anne ve bebeklerin gözde mekânlarından biri oldu.

Anne- Bebek Kütüphanesi 1 yaşında!
Anne- Bebek Kütüphanesi 1 yaşında!
GİRİŞ 19.09.2024 18:08 GÜNCELLEME 19.09.2024 18:08

Esenler Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün bir yıl önce 0-3 yaş aralığındaki çocuklar için açtığı Esma Biltaci Anne Bebek Kütüphanesi, haftalık ortalama 623, aylık 2 bin 500 kullanıcıya ulaşarak anne ve bebeklerin uğrak mekânı haline geldi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği içinde hizmet veren 25 bin 692 kitap ve bebeklerin gelişimini desteklemek için çeşitli materyaller barındıran kütüphane, anne ve bebekleri için zengin bir kaynak sunuyor. Haftada beş gün ücretsiz kitap veren kolay erişilebilir olan kütüphaneden aylık ortalama 530 kitap ödünç alınıyor.

REZERVASYON YAPTIRMAYI UNUTMAYIN!

Anne ve bebeklerin haftanın üç günü oyun gruplarından faydalanabildiği kütüphane randevu sistemiyle çalışıyor.

Esenlerli anneler, çocuk gelişimi öğretmenleri eşliğinde gerçekleşen keyifli etkinliklere katılmak için ‘Esenler Belediyesi Online İşlemler’ kısmından rezervasyon yapmaları gerekiyor. Anneler ve çocukları için her şeyin ayrıntılı olarak düşünüldüğü kütüphanede ‘Montessori Oyuncaklar’, ‘Eğitici Kitaplar’, ‘Masal Saati’, ‘Dil Gelişimini Destekleyen Aktiviteler’ gibi çeşitli seçenekler bulunuyor.

Anneler ise güvenli ve yüksek donanımlı bu merkezde, uzman eğitmenler eşliğindeki aktivitelerle sağlıklı, özgüvenli, yaratıcı ve problem çözebilen bireyler yetiştirme fırsatı yakalıyor.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Lübnan'daki çağrı cihazlı terör saldırısının arkasında Mossad'ın 'Kızıl Serçe'si mi var?
Protokol tartışması! Kılıçdaroğlu ‘yok’ dedi Özdağ ‘inanılır gibi değil’