Aleviler özelinde Türkiye'nin eski yüzü- 24

  • GİRİŞ22.09.2024 09:31
  • GÜNCELLEME22.09.2024 09:31

Seccade ve Bilinçaltı

1950 Menderes yenilgisini hazmedemeyip, onu 1960’da darağacına gönderdikten sonra sol, bu ülkede seçim yoluyla tek başına iktidar olamayacağını gördü.

Bunun üzerine, cumhuriyetin kuruluşundan itibaren oluşturduğu derin yargıyı ve askeri gücü kullanarak iktidar olmayı denedi.

Seksen yıl boyunca yargının askeri darbeleri desteklemesinin sebebi budur.

Bu iki kurumda çalışırken Müslümanlara irtica bahanesiyle zulmeden ve emekli olunca da koşa koşa gidip CHP’den milletvekili veya senatör olan birçok subay, general ve yargı mensubu bunun en iyi kanıtıdır.

İki binli yıllara, daha doğrusu AK PARTİ iktidarına kadar da bu, hep böyle olmuştur.

AK PARTİ askeri darbeleri bitirdi.

Böylece, her on yılda bir darbe yaparak CHP’ye yol veren silahlı gücün etkisi bitirildi.

Yüksek yargıda yuvalanmış CHP zihniyetindeki derin İttihat ve Terakki artıklarını da kazıyıp attı.

Sonuçta, CHP’nin iktidar olma yolları kapanmış oldu.

Bu defa Üstad Necip Fazıl’ın, Cemil Meriç’in ve önceleri İttihatçı olan Sait Halim Paşa’nın da çok iyi tespit ettikleri gibi dışarıdan, yani özellikle Avrupa ve Amerika tarafından yönlendirilen CHP’nin FETÖ eliyle yeniden dizayn edilerek iktidar yapılması amaçlanmış ve geleneksel ulusalcı-laik Deniz Baykal bir kaset tuzağı ile uzaklaştırılmıştır.

Amaç şudur: Özellikle 15 Temmuz 2016 ile birlikte yargıda, istihbaratta ve askeriyedeki gücü kırılan Batı ve ABD, CHP’yi dizayn ederek yeniden iktidar yapmak için Baykal’ı tasfiye etmiştir.

Ancak bunu, CHP’yi tamamen dönüştürerek yapamayacağını, yani oyu %20’lerde olan bir parti ile yapamayacağını çok iyi bildiği için, CHP’nin içinde çok daha yetenekli solcular ve akademisyenler olduğu halde Kılıçdaroğlu’nu getirmiştir.

Kılıçdaroğlu Çok Uygun Bir Aparat

Çünkü Kılıçdaroğlu mezhep ve meşrep olarak HDP ile birlikte yürüyecek en uygun kişidir.

Eğer Kılıçdaroğlu yerine CHP’nin başına bilgili, kültürlü, entelektüel veya Baykal gibi bir “Beyaz yakalı laik Türk” getirilseydi HDP’ye karşı olacak, CHP de kendi oylarıyla iktidara taşınamayacaktı.

Kılıçdaroğlu bunun için seçildi.

Kılıçdaroğlu Tunceliliydi.

Yani Dersimli bir Aleviydi.

Dersim, 1930’ların CHP’si döneminde çok ağır bir yıkım yaşamış; havadan, çoluk çocuk demeden bombalanmış, kendini bombalardan kurtarmak için mağaralara kaçan insanlar, mağaralarda boğulmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun babası, annesi, dedesi, ninesi ve akrabaları bütün bunları yaşadı.

İşte, bu travmayı iliklerine kadar yaşamış olan bir kişi seçilerek CHP’yi içeriden değiştirip, dönüştürüp HDP ile kaynaştırdı.

Araya eklenen “Sağ ve muhafazakâr sos” ise yine profesyonel batıcı Türkiye mimarlarının ve sık sık görüştükleri elçilerin çalışması sonucu sağlandı.

Böylece Kılıçdaroğlu çok uygun bir aparat olarak seçildi.

Bilgili ve kültürlü olmaması, şehirleri ülke olarak anması, Akdeniz’deki bir kentimizi başka bir bölgemizin incisi yapması, Sakarya Meydan Savaşı’nın yerini bilmemesi hiç önemli değil.

Önemli olan CHP’yi dönüştürüp, HDP ile buluşturması ve sağcılarla iyi geçiniyormuş gibi yapmasını becerip, ayrıca takiye yapabilme yeteceğine sahip olmasıdır.

Aleviliğe yakışmıyor, ama Kılıçdaroğlu’nda bunlar fazlasıyla var.

Fakat Kılıçdaroğlu’nun çok önemli bir özelliğinin daha olduğu gerçeğini atlamayalım.

Kılıçdaroğlu, Dersim’de yaşanan zulümleri içine gömmüş, bilinçaltına atarak gizlemiştir.

İşte bundan dolayı onun bastırılan gerçek kişiliği zaman zaman ortaya çıkmaktadır.

Gelin burada uzmanlardan yardım alalım.

Esasında Tasavvuf erbabı bu meseleyi enine boyuna işleyip, önemli kanaatler oluşturmuş, fakat konunun fazla uzamaması için biz yine de bu alanda çalışması olan Amerikalı Dr. Joseph Murphy, İsviçreli Psikiyatrist Carl Gustav Jung, Amerikalı Psikiyatrist Dr. Aaron T. Beck gibi üç yabancıdan kısa kısa görüşler alalım.

(Devam Edecek)

Ferman Karaçam
YouTube     : youtube.com/c/Ferman Karaçam
Twitter        : twitter.com/fermankaracam 
Instagram   : instagram.com/fermankaracam
Facebook   : facebook.com/karacamferman
E-mail         : fermankaracam@gmail.com
Web Sitesi : fermankaracam.com

 

Bu yazıya ilk yorum yapan sen ol

Haber7 Mobil Sayfa Banner'ı Kapat