Hafta sonunun tadını sanatla çıkardılar

Esenler’in sanata açılan kapısı ESEV, geçtiğimiz hafta sonu çocuklar ve yetişkin için çeşitli sanat atölyelerine ev sahipliği yaptı. Atölyelere katılan her yaştan Esenlerli, yeteneklerini sergileyerek hafta sonunun tadını doyasıya çıkardı.

Hafta sonunun tadını sanatla çıkardılar
Hafta sonunun tadını sanatla çıkardılar
GİRİŞ 23.09.2024 15:36 GÜNCELLEME 23.09.2024 15:36

7’den 77’ye herkesi sanatın farklı renkleriyle buluşturan Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV), geçtiğimiz hafta sonu çeşitli atölyeler düzenledi.

ESEV’de bu kapsamda 7-10 yaş arası çocukların kendilerini keşfetmelerini sağlamak amacıyla “Sen Kimsin?” atölyesi düzenlendi. 9-14 yaş aralığındaki çocuklar için düzenlenen pastel boya atölyesinde ise minikler renklerin büyüsüne kapılarak manzara resimleri çizdi. Pastel boyanın tekniklerini keşfeden minikler, gökyüzünün renk geçişlerinden ağaçların yeşil tonlarına kadar doğanın tüm renklerini tuvallerine taşıdı.“Karakalem ile Kız Kulesini Çiziyoruz” etkinliğinde de yeteneklerini sergileyen minikler keyifli anlar yaşadı. Miniklerin yanı sıra yetişkinler de geometrik desen atölyesinde Mimar Sinan’ın eserlerinde yer alan halkaları inceleyerek bu eşsiz sanatın inceliklerini öğrenme fırsatı buldu.

EBRU ATÖLYESİ MORAL OLDU

Öte yandan Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) bünyesinde çalışmalarını sürdüren Moral Timi, Esenler Ruh Sağlığı Merkezi’nde ebru workshopu düzenledi. Merkezde tedavi gören hastaların katılımıyla gerçekleşen atölye, renkli anlara sahne oldu. Atölye ile katılımcılar ebru sanatını öğrenmenin yanı sıra stres attı.

YENİ DÖNEM İÇİN HEYECANLIYIZ

Esenler Belediyesi Sanat Evi koordinatörü Mehmet Yıldırım, ESEV’in yeni sezona hızlı bir giriş yapacağını kaydederek “Yeni dönem için oldukça heyecanlıyız. El sanatları, gelenekli sanatlar, sahne sanatları, müzik, kişisel gelişim, akademiler ve okullarımızla yine farkımızı ortaya koyacağız. Bu hafta sonu da hem yetişkinlerimiz hem çocuklarımız için atölyeler düzenledik. Vatandaşlarımız atölyelerden oldukça memnun ayrıldı. Ayrıca ilgi duydukları ve eğitim almak istedikleri sanat dalı hakkında fikir edinmelerine de katkı sağladı” dedi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yunanistan'ı korku sardı! Türkiye'ye F-35 ısrarı lobiyi harekete geçirdi
Sözcü'den İmamoğlu'na soğuk duş: CHP'lilerin adayını ilan etti