TBMM Başkanı Kurtulmuş, Putin tarafından kabul edildi! Kritik görüşmede ne konuşuldu?

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, temaslarda bulunmak üzere geldiği Moskova'da, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ekim ayında Kazan'daki BRICS zirvesinde görüşeceklerini duyurdu.

GİRİŞ 25.09.2024 20:09 GÜNCELLEME 25.09.2024 21:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret için Rusya'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u Kremlin Sarayı'nda kabul etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret için Rusya'da bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş'u Kremlin Sarayı'nda kabul etti. Daha sonra basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

"İLİŞKİLERİN GÜÇLENMESİNE VESİLE OLMASINI DİLİYORUM"

Ziyareti sosyal medya hesabından paylaşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, "Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin'e, nazik kabulleri dolayısıyla teşekkür ediyor, ziyaretimizin Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, görüşmede, Moskova’da üç gün süren yoğun ve verimli bir program gerçekleştirdiklerini, hem Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko hem de Rusya Federal Meclisi Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile verimli görüşmeler yaptıklarını söyledi.

Ayrıca sosyal grupları görme imkanı bulduklarını ifade eden Kurtulmuş, Rusya Dışişleri Bakanlığı Diploması Akademisi'nde öğrencilerle bir araya geldiklerini; Moskova Merkez Camii’ni ziyaret ederek buradaki Müslüman toplumun temsilcileriyle görüştüklerini aktardı.

"TÜRKİYE'NİN GÖRÜŞLERİNİ ÇOK KISACA ANLATMA İMKANIMIZ OLDU"

Moskova’da çok faydalı bir görüşme trafiği gerçekleştirdiğini söyleyen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"Moskova’daki en önemli toplantılarımızdan birisi, bu sabah Federasyon Konseyi Genel Kurulunda yaptığımız toplantıdır. Orada, Türkiye’nin görüşlerini çok kısaca anlatma imkanımız oldu. Türkiye ile Rusya arasında hakikaten iki devlet liderinin fevkalade samimi, iyi niyetli dostane ilişkileriyle başlayan çok yakın bir çalışma içerisindeyiz. Bu dönemde bütün devlet kurumlarımızın da buna ayak uydurması lazım. Hiç şüphesiz parlamenter diplomasinin kurumlarının da burada çok aktif çalışması lazım. Türkiye’nin Rusya ile olan ilişkilerinde sadece ticari ilişkiler değil aynı zamanda enerji, savunma sanayi, turizm gibi alanlarda olan yaklaşımlar gibi fevkalade yakın ilişkilerin olduğu, dünyadaki temel sorun alanlarına da benzer yaklaşımlar içerisinde olduğumuzu bir kere daha görüşmelerimizde teyit ettik.

"TEK TARAFLI AMBARGOLARI DESTEKLEMİYORUZ"

Özellikle Orta Doğu’da yaşanan büyük sıkıntının, İsrail’in saldırılarının, İsrail’in sadece Filistin halkına değil bütün bölge halkına karşı başlatmış olduğu bu savaşta Rusya ile Türkiye’nin benzer görüşler içerisinde olduğunu bir kere daha teyit etmekten büyük bir memnuniyet duyduk. Ayrıca geleneksel değerler ve aile değerleri konusunda iki toplumun ne kadar birbirine yakın görüşlere sahip olduğunu gördük. Bugünkü konuşmamda da dile getirdim; Özellikle uygulanan tek taraflı ambargoları hiçbir zaman desteklemediğimizi, benimsemediğimizi; bunun aslında ambargoyu koyanların niyetlerine de hizmet etmediğini ve tamamıyla bir halkı cezalandırmak anlamına geldiğini bir kere daha teyit ettik."

PUTİN: BRICS ZİRVESİNDE KENDİSİYLE AYRI BİR TOPLANTI PLANLADIK

Rusya Devlet Başkanı Putin’in kabulünde, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matviyenko da yer aldı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Astana'da buluştuklarını hatırlattı. "Ekim ayında tekrar Kazan'da görüşeceğiz, BRICS zirvesinde kendisiyle ayrı bir toplantı planladık." diye konuştu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'nin BRICS'e üyeliği alternatif değil çeşitlilik olurTBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye'nin BRICS'e üyeliği alternatif değil çeşitlilik olur

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • bordo bereli 39 dakika önce Şikayet Et
    helal olsun size sayın başkan. maaşallah. gerçek devlet adamı.
    Cevapla
  • Levrock 2028 1 saat önce Şikayet Et
    Numan Bey cok güzel konusmus, zaten 2028 tayyip yerine aday olmasini istedigim iki kisiden biri Numan Bey, diyeri Mevlüt Cavusoglu. Ana muhalefet partisi nin lideri bu ikisinden biri olmali.
    Cevapla
  • Cezmi 1 saat önce Şikayet Et
    Ana muhalefet partisinin lideri mi ? Sen ne geveliyorsun ?
    Cevapla
  • şaban 1 saat önce Şikayet Et
    güzel konuştu meclis başkanımız sayın kurtulmuş .
    Cevapla
  • UKRAYNA 2 saat önce Şikayet Et
    Ukrayna da BRİCİS e müracaat edip, alınırsa ,hem savaş biter, hem Ukrayna gerçek yatağına oturur
    Cevapla
  • Misafir 2 saat önce Şikayet Et
    Çok Güzel Siyaset Yapıyor Erdoğan Anlayanlara Kozunu Çok Doğru Yerlerde Kullanıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Babasını, annesi ve onun sevgilisiyle öldürmüşler! Canlı yayında gözaltına alındılar
CHP'li Ediz Ün yine gündemde! Sigara kaçakçılığı sonrası pavyon eğlencesi