Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'İç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır'

BM Zirvesi için gittiği Newyork’taki Türkevi’nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır.” dedi.

GİRİŞ 26.09.2024 20:00 GÜNCELLEME 26.09.2024 20:01
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için bulunduğu ABD'den yurda döndü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika ziyareti esnasında, Türkevi'nde, aralarında Kanal 7 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Zahid Akman'ın da bulunduğu gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Yeni anayasa” ve “iç cephe” açıklaması ile ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dikkat çeken ifadeler kullandı.

İç cephenin bizi biz yapan değerler olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz aynı şeye sevinme, bunun yanında aynı şeye üzülme, aynı şiirde duygulanma, aynı marşta göğsümüzün kabarabilmesi halini hep birlikte yaşamalıyız. Bütün bunlarla beraber iç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir gazetecinin yeni anayasa ile ilgili sorduğu, “Yeni Anayasanın zorunluluk olduğunu her fırsatta ifade ediyorsunuz. İlk 4 maddenin de Cumhur İttifakı'nın kırmızı çizgisi olduğunu söylediniz. Ancak muhalefetin çeşitli gerekçelerle sürece katılmama gibi bir direnci var. Muhalefetin bu ısrarlı uzlaşma arayışınızda samimi davranacağını düşünüyor musunuz?” soruya da cevap verdi.

“BİZİM İLK 4 MADDEYLE İLGİLİ HERHANGİ BİR SORUNUMUZ YOK”

Erdoğan, konu ile ilgili şunları söyledi;

“Muhalefetin bir defa başta bu ilk 4 madde olmak üzere, bu konularda zaten herhangi bir ciddiyeti söz konusu değil. Onlar bunu sadece söylerler. Ama bu noktada iktidar ne söyler ne düşünür, böyle bir düşünceleri yok. Biz Cumhur İttifakı olarak bu konuda durduğumuz yerdeyiz, kararlıyız ve aynı kararlılıkla yolumuza devam ediyoruz. 

Türkiye'yi geleceğe, çağın gereklerine uygun, sivil, kapsayıcı, özgürlükçü yeni bir anayasa ortaya koymadan hazırlayamayız. Hiç de çekinmemeliyiz. Bakın dünya hızla değişiyor. 45-50 yıl öncesinin bakış açısıyla, üstelik darbeciler tarafından kaleme alınmış, yamalı bohçaya dönmüş bir anayasa ile bu değişime ayak uydurmak mümkün değil. Bizim çok diri, yeni bir anayasa ile geleceğe yürümemiz lazım. Konuyu ilk 4 maddeye sıkıştırmadan, “Biz nasıl bir anayasa yapmalıyız?” sorusuna odaklanmalıyız. Bizim anayasanın ilk 4 maddesiyle herhangi bir sorunumuz söz konusu değil.

“GÜÇLÜ BİR ANAYASA OLUŞTURACAĞIZ”

Bütün bunlarla beraber anayasanın satırları arasında dolaşan darbeci zihniyetle bizim problemimiz var. Ülkemizin gençlerinin geleceğini inşa edecek, onları dünya ile rekabete hazırlayacak vizyoner bir anayasaya bizim ihtiyacımız var. Biz bunu yapacağız. Zaten Cumhur İttifakı olarak Milliyetçi Hareket Partisi hazırlıklarını yaptı. Biz aynı şekilde hazırlıklarımızı yaptık. Bu hazırlıkları birbiriyle bütünleştirerek yolumuza inşallah devam edeceğiz. Güçlü bir anayasayı inşallah oluşturacağımıza inanıyorum.”

“İÇ CEPHE BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERDİR” 

30 Ağustos Zafer Bayramında yaptığı “İç cephe” konusuna da değinen Erdoğan, “İç cephe bizi biz yapan değerlerdir.” dedi.

Erdoğan, “Biz aynı şeye sevinme, bunun yanında aynı şeye üzülme, aynı şiirde duygulanma, aynı marşta göğsümüzün kabarabilmesi halini hep birlikte yaşamalıyız. Bütün bunlarla beraber iç cephe hedeflerimiz, bizim Kızıl Elmamızdır. 30 Ağustos konuşmamda ağırlıklı olarak bunun üzerinde durdum. Bizi o hedeflerden vazgeçirmeye, bizi yılgınlığa düşürmeye, bizi usandırıp umutsuzluk girdabına sürüklemeye çalışanlar, işte o iç cepheyi hedef alıyor. Biz o iç cepheyi çökerttirmeyiz. Orada çok kararlıyız. Bütün bunlarla beraber şunu bir defa demeliyiz. Zorluk mu var, aşarız. Sorun mu var, çözeriz. Sıkıntı mı var, birlikte üstesinden geliriz. Düştük mü, birbirimize tutunur yeniden kalkarız. Renklerimiz, şeklimiz farklı olabilir ama bir araya gelir en eşsiz motifi oluştururuz. İşte iç cephemizi çökertmeyi amaçlayanların odaklandığı yer bu ruh. Bu ruhu paramparça etmeye çalışıyorlar. Bir daha birbirimize tutunmayalım. Kendi kapsüllerimizde herkesten ayrı köşelerde ömür tüketip, yok olalım istiyorlar. Biz bunlara bu fırsatı da kesinlikle vermeyeceğiz. Kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

 

 

KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 14
  • Misafir 3 saat önce Şikayet Et
    İlk önce yapılması gereken yalan yanlış haber kaynaklarını kurutmaktır. Birkaç muhalefet kanalı millete kötümserlik pompalıyor. Düşünün Reis BM'de BM'yi topa tuttu, Filistini, KKTC'yi savundu, İsraili yerin dibine soktu, değerli toplantılar yaptı ama Sö.. gazetesinin sadece ve sadece yazdığı araba konvoyu yapılmış ve bu sarfiyatmış. Bu mu gazetecilik?
    Cevapla
  • Arevli 4 saat önce Şikayet Et
    Anayasa ile boşuna zaman harcama, onlarca suç işleyip dışarıda olan ve çocuk istismarı ile ilgili ceza yasalarını düzeltin. Olmayacak işler için neden zaman harcıyorsunuz?
    Cevapla
  • Ali 4 saat önce Şikayet Et
    İlk dört madde değişirse mazallah iç savaş çıkar.Çünkü içimizde çok yahudi , hiristiyan,ve ateist var
    Cevapla
  • Cenk Yakın 4 saat önce Şikayet Et
    Ülke psikolojik olarak giderek parçalanıyor öfke şiddet hile ve kin insanlar arasında hızla yayılıyor,,, acil önlem alınmaz ise iç cephe düşer,,,,
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 4 saat önce Şikayet Et
    çıksın artık şu yeni ve milli anayasa kurtulalım şu kokuşmuş dayatma yasalardan
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'de ilginç anlar! Devlet Başkanının kürsüde yaptığı hareket şaşkına çevirdi
Beşiktaş-Hapoel maçı Sırbistan'a alındı!