'Gaziantep polisi: Takipteyiz' demişti: Bakan Yerlikaya, 'Gereği yapıldı' diyerek duyurdu!

Gaziantep'te çekildiği belirtilen görüntüler üzerine Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Emniyet Müdürlüğü "takipteyiz" paylaşımında bulunmuştu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 7 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

GİRİŞ 27.09.2024 14:45 GÜNCELLEME 27.09.2024 14:49
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış

İstanbul Ümraniye'de, polis memuru Şeyda Yılmaz’ı (27) şehit eden Yunus Emre Geçti’nin (19), 26 ayrı suç kaydı olması dikkatleri sokaktaki suç profillerine çevirdi. Habertürk muhabiri Mustafa Şekeroğlu’nun özel haberine göre, suç kaydının çok olduğu bir şüphelinin de sosyal medyada yayınlanan görüntüsü şoke etti.

ELİNDE UZUN NAMLULU İLE YOLU KESTİ

Sosyal medyada yayınlanan "Pes" dedirten görüntülerde, elinde uzun namlulu ve üzerinde çelik yeleğe benzer bir yelek giydiği görülen şüphelinin, yolu keserken rahat davranışları da objektife yansıdı.

OLAY YERİ: GAZİANTEP, SUÇ KAYDI KABARIK

Tepki çeken görüntülerin Gaziantep’te çekildiği iddia edilirken, görüntüde yer alan silahlı kişinin, 57 suç kaydı bulunun B.A. olduğu belirtildi. Kabarık suç dosyasına rağmen şüphelinin sokakta rahatça dolaşması ise kaygı yarattı.

GAZİANTEP POLİSİ: TAKİPTEYİZ

Bu görüntüler üzerine Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Görüntüleri incelemeye alan ekipler, görüntüde adı geçen şüpheli ile arkadaşlarını yakalamak için harekete geçti. Çalışma başlatan Gaziantep polisi, sosyal medya hesabından şüphelilerin görüntüsünü paylaşarak "Takipteyiz" paylaşımında bulundu.

BAKAN YERLİKAYA: GEREĞİ YAPILDI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olayla ilgili şüphelilerin yakalandığını bildirdi. Yerlikaya açıklamasında şöyle dedi:

"Sosyal medyada yer alan ve Gaziantep’te sokak ortasında uzun namlulu silahlarla poz veren, halkımız arasında korku ve endişeye yol açan şahıslarla ilgili görüntüler Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce incelenmiştir.

Şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar 26 Eylül 2024 Perşembe akşam saatlerinde Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş, TEM, KOM, İstihbarat ve Devriye Ekiplerimiz koordinesinde adres sorgulama ve saha çalışmaları başlatılmıştır.

Sosyal medyada yer alan şahıslarında içinde bulunduğu 7 şüpheli yakalanmıştır. (B.A.,S.D., Y.S., A.D., A.Ç., E.A. ve H.H.K.)

Halkımızın huzurunu kaçanlarla, tehdit ve korkuya yol açanlarla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz. Aziz Milletimizin huzuruna kasteden tüm suç odaklarının nefeslerini keseceğiz. Milletimize sözümüz olsun."

Ömer Faruk Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Faruk Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 143
  • Vatandaş 43 dakika önce Şikayet Et
    Adalet sistemi kökten değişmedikçe sosyal medyaya düşen bir kaç kişinin yakalanması hiçbir şey ifade etmez.
    Cevapla
  • Arif 53 dakika önce Şikayet Et
    Serbeslik kararı veren hakimi serbest bıraktığı kişi suç işlediğinde suça ortaklıktan suçluyla beraber hakimide aynı koğuşa tıkılmadıkça ülkede adalet düzelmez.
    Cevapla
  • Misafir 54 dakika önce Şikayet Et
    Yakalandı da ne oldu.... Adli kontrol şartıyla salıverildiler mi......
    Cevapla
  • Murat 55 dakika önce Şikayet Et
    Polis bunları savcı ya da hakimlerin ayakkabısını çalmakla suçlasın, o zaman çabucak en azılı katillerden daha ağır ceza alabilirler, kolay kolay da serbest bırakılmazlar.
    Cevapla
  • Karaali 1 saat önce Şikayet Et
    57 suç kaydı bulunan birinin cezaevine girmesi için daha ne yapması bekleniyor,bence artık bu devlete boşu boşuna hakim ve savcı alıp maaş vermeye gerek yok zaten adalet diye bir kavram kalmamış,polisler yakalayıp sonra serbest bıraksınlar çünkü hâkimler ve savcılar da aynı işi yapıyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'daki ölümlerin ardından uzman isim 'Türkiye için telaşa gerek yok' diyerek duyurdu!
MSB duyurdu: 22 terörist etkisiz hale getirildi!