Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Lübnan tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, X hesabından İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarına, "Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez." sözleriyle tepki gösterdi.

GİRİŞ 28.09.2024 16:20 GÜNCELLEME 28.09.2024 17:24
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'nin ardından Lübnan'da da katliama girişen İsrail'e sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, "İsrail'in, Gazze ve Ramallah'ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan'a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık "dur" denilmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını süratle harekete geçmeye çağırıyoruz." dedi.

İsrail'in Lübnan'daki saldırılarıyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail'in, Gazze ve Ramallah'ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan'a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık "dur" denilmelidir. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını süratle harekete geçmeye çağırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah

İSRAİL, NASRALLAH'I ÖLDÜRDÜ

Gazze'de geçtiğimiz seneden bu yana katliama devam eden İsrail ordusu, Lübnan'da da saldırılarının dozunu artırdı. Son olarak dün düzenlenen saldırıda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah öldürüldü.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "LÜBNAN" AÇIKLAMASI

Bölgede tansiyon tırmanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan da açıklama geldi. İsrail'in katliamının kabul edilemeyeceğini belirten Erdoğan, Birleşmiş Milletler'e de harekete geçme çağrısı yaptı. Erdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İsrail'in, 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü soykırım, işgal ve istila politikasının yeni hedefinde Lübnan ve Lübnan halkı vardır. İsrail'in vahşi saldırıları sonucunda son bir hafta içerisinde aralarında çocukların da olduğu çok sayıda Lübnanlı katledilmiştir.

"İSRAİL'İN CİNNET SİYASETİNİ YAYMA GİRİŞİMİNE ARTIK 'DUR' DENİLMELİ"

Vicdan sahibi hiç kimse böyle bir katliamı kabul edemez, mazur ve meşru göremez. İsrail hükûmeti, katliamlarına silah ve mühimmat desteği sağlayan güçler tarafından şımartıldıkça daha da pervasızlaşmakta; tüm insanlığa, insani değerlere ve uluslararası hukuka meydan okumaktadır. İsrail'in, Gazze ve Ramallah'ta uyguladığı cinnet siyasetini Lübnan'a ve diğer bölge ülkelerine yayma girişimlerine artık "dur" denilmelidir.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E "HAREKETE GEÇİN" ÇAĞRISI

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi başta olmak üzere görevi küresel barış, istikrar ve güvenliği temin olan tüm yapıları, tüm insan hakları kuruluşlarını süratle harekete geçmeye çağırıyoruz. İslam dünyasının bu saldırılar karşısında daha kararlı bir duruş sergilemesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu zor günlerinde Lübnan halkının ve hükûmetinin yanında olmayı sürdüreceğiz. İsrail'in, Lübnan'a yönelik insanlık dışı saldırılarını bir kez daha lanetliyor; saldırılarda hayatını kaybeden tüm Lübnanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum."

KAYNAK: HABER7
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul Üniversitesi, “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Gündem, siyaset, yaşam, magazin, spor ve SEO editörlüğü yaptı. Meslek hayatına Ocak 2024’ten beri Haber7’de devam ediyor.
YORUMLAR 43
  • gökdereli 39 dakika önce Şikayet Et
    Azerbeycan kardeş dediğimiz ülke, İsraile silah sektöründe savunma anlaşması imzalıyor
    Cevapla
  • Misafir 40 dakika önce Şikayet Et
    Allah var yetmezmi ?
    Cevapla
  • ultraslaan81 43 dakika önce Şikayet Et
    bir tabur komando kudüse, bir tabur lübnana gönder maçası yiyen dokunsun bakalm. artık laf degil icraat vakti geldi
    Cevapla
  • Malazgirt...71 43 dakika önce Şikayet Et
    Bütün olaylar Ordumuzu en iyi şekilde güçlendirmeyi gösteriyor....
    Cevapla
  • Misafir 49 dakika önce Şikayet Et
    Sıra Türkiye'ye de gelecek ne zaman bunlara dur diyeceğiz çok merak ediyorum sıramızın gelmesinimi bekliyoruz yoksa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk mühendisler bir ilki başardı! Avrupa ülkesi Türkiye ile masaya oturdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e Lübnan tepkisi!