NG Araştırma sordu: 10 kişiden 4'ü stresli hissediyor

NG Araştırma'nın yaptığı anket, toplumda 4 kişiden 1'inin mutsuz olduğunu ortaya koydu. Her 10 kişiden 4'ü kendini stresli hissediyor. 3 kişiden 1'inin stres sebebi ise ekonomi. Her 10 katılımcıdan 4'ü gelecekten daha umutlu.

NG Araştırma sordu: 10 kişiden 4'ü stresli hissediyor
NG Araştırma sordu: 10 kişiden 4'ü stresli hissediyor
GİRİŞ 29.09.2024 10:07 GÜNCELLEME 29.09.2024 10:07

Mutluluk, bireylerin yaşam kalitesini ve genel memnuniyetini anlamak adına önemli bir göstergedir. NG Araştırma, katılımcılara ne kadar mutlu olduklarını sordu.

Araştırma Türkiye genelinde 11-22 Eylül 2024 tarihleri arasında 15 yaş üzeri bin 501 kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.

HER 4 KİŞİDEN 1'İ MUTSUZ

Katılımcıların %33'ü kendini ne mutlu ne de mutsuz hissediyor. Son senelerde sağlık ve ekonomik koşullarla sürekli mücadele, inişli çıkışlı bir hayatı da beraberinde getirdi. Her 3 kişiden 1'inin kendini bu şekilde ifade ediyor olması, hayatlarında hissizleştikleri bir noktaya geldiklerini gösteriyor olabilir mi?

Diğer cevap verenlerde ise %23'ü kendini mutsuz hissediyor. Mutlu hissedenlerin oranı ise %44.

STRESLİ MİYİZ? 

Stresin hayatımıza olan etkilerinden kaçınmak için birçok yol arıyoruz. Peki, gerçekten stresten kaçabiliyor muyuz? Katılımcılara günlük hayatta ne kadar stresli soruldu.

HER 10 KİŞİDEN 4'Ü KENDİNİ STRESLİ HİSSEDİYOR

Bu soruya gelen yanıtlar incelendiğinde, stresin birçok insanın hayatının bir parçası olduğu görüldü. Her 10 kişiden 4'ü kendini stresli hissederken, yaklaşık 5'i ise kısmen stresli olduğunu belirtti.

Her 10 kişiden yalnızca 1'inin stres yaşamadığını belirtmesi de oldukça düşündürücü. 

HER 3 KİŞİDEN 1'İNİN STRES SEBEBİ EKONOMİ

Her 3 kişiden 1’inin en büyük stres kaynağı ekonomik sebepler. 5 kişiden 1’inin ise gelecek kaygısı.

Stresli olduğunu belirtenlerin yaklaşık yarısı stresle başa çıkmak için birşeyler yaparken diğer yarısı oluruna bırakmış durumda.

HER 10 KİŞİDEN 4'Ü GELECEKTEN DAHA UMUTLU

Katılımcılara, şu anki durumları, gelecekten beklentileri de soruldu.

Her 10 kişiden 4'ü gelecekten daha mutlu olacağını düşünüyor. 10 kişiden 3'ü şimdiki kadar mutlu olacağını düşünürken, 3'ü ise gelecekte daha az mutlu olacağını düşünüyor.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Suriye'de, İran ve ABD arasında savaş gerilimi! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Uzmanlar Haber7’ye değerlendirdi: 'İsrail’in Nasrallah suikastinin karanlık noktaları'