İstanbul Boğazı'na lağım akıyor!

İstanbul Boğazı'na akan lağım suyu okları İSKİ Baltalamanı Atıksı Biyolojik Arıtma tesisine yöneltti.

GİRİŞ 02.10.2024 11:28 GÜNCELLEME 02.10.2024 12:19
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Baltalamanı Atıksı Biyolojik Arıtma tesisinin hemen yakınında denize lağım suyu akıyor.

Havadan çekilen görüntülerde denize akan lağım suyunun boğaza doğru sahil şeridi boyunca yayıldığı görülüyor. Vatandaşlar ise çevrede ağır kokudan şikayetçi. Boğaz'a bırakılan lağım suyunun akıntılar ile birlikte Marmara Denizi'ne ulaşıyor burada dibe çökerek canlı ekosistemini olumsuz etkiliyor. Dipte oksijen seviyesi atık sular nedeniyle azaldığını uzmanlar ifade ediyor. İSKİ tesisinin hemen yanında bulunan dere kirlilik yüzünden siyah renkte aktığı havadan çekilen görüntülerde net bir şekilde görülüyor. Bu dere boğaza akıp doğal yaşamı olumsuz etkilediği için uzmanlar araştırılıp sorumlularına ceza verilmesini istiyor.

"iSTANBUL BOĞAZI'NDA PEK ÇOK NOKTADA HALEN LAĞIM AKIYOR"

İstanbul Boğazı'na lağım aktığının altını çizen İstanbul Çevre Konseyi Başkanı Zafer Murat Çetintaş, “ İSKİ çok ciddi yatırımlar yapıyor ancak, İstanbul Boğazı'nda pek çok noktada halen lağım akıyor. Bu gördüğünüz dereye birileri lağım veriyor. Lağım suyu ağır ve yoğun olduğu için kıyılarda kalıyor ama yağmur suyu olsa direk açığa gidecek. Ben bu durumu yetkililere bildiriyorum, şikayet ediyorum. Ancak bu güne kadar gerekli önlem alınamadı. Düzelttik diyorlar bakıyorsunuz düzelmiş gözüküyor. Bir bakıyorsunuz bir gün yine aynı lağım suyu verilmeye devam ediyor. 365 gün havadan görüntü alsak en az 60 gün bu manzarayı görebiliriz. Oradaki vatandaşlar hem ağır kokudan hem de denize giden pislikten şikâyetçiler. Lağımın aktığı kıyılarda turistlik mekanlar var” dedi.

"DİPTEKİ OKSİJENİ BİTİRİYOR"

Boğaza verilen atık ve lağım suyunun oksijeni azalttığını ifade eden Çetintaş, “Atık sular akıntılar ile birlikte Marmara Denizi'nde doğru gidiyor. Daha sonra bu atıklar denize çöküyor. Bu çökme sonucu dipteki oksijeni bitiriyor. Burada orta su balıkları da engelleniyor. Çünkü orta su balıkları planktonlarla besleniyor onların bu besinleri alması engelleniyor. Çevre Bakanlığı zaman zaman bazı belediyelere yaptıkları yanlışlardan dolayı ceza kesiyor. Ben bir vatandaş olarak rica ediyorum, kanalizasyonu boğaza bırakan tesise ve o dereyi kirleten kişi veya kurumlara ceza uygulamalarını istiyorum. İstanbul Boğazı'nda en az 10 noktada havadan yapılan çekimlerle denize lağım aktığını kanıtlayabilirim” diye sözlerini tamamladı.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 109
  • Kim busik 47 dakika önce Şikayet Et
    Hemde layığıyla olmuş. Afiyet olsun istanbulluya
    Cevapla
  • Cumhurun Avukatları 51 dakika önce Şikayet Et
    Her şey çok güzel oluyor demi ! Herkes hak edildiği gibi idare edilir. Yine Yüce Rabbim ülkemizde bu nankör kesime fazlından lütfundan kereminden çok güzellikler veriyor.
    Cevapla
  • Misafir 51 dakika önce Şikayet Et
    kendilerine bunu layık görüyorlar beyle yaşasınlar
    Cevapla
  • Coşkun Alacalı 52 dakika önce Şikayet Et
    her şey dahada güzel olacak, Eko tatilden dönerse hemen halleder. 30 şubat ta dönecekmiş
    Cevapla
  • Misafir 53 dakika önce Şikayet Et
    daha fazla turist çekmek için yapılıyor helal olsun herşey güzele gidiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesi yayınlandı
Borç yapılandırmasında kritik tarihe dikkat! Kimler faydalanabilecek