Türkiye ile Irak 'göç ve gönüllü geri dönüş' konusunda işbirliği yaptı

İçişleri Bakanlığı ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanlığı arasında 'göç ve gönüllü geri dönüş' konusunda işbirliği mutabakat zaptı imzalandı. Böylece Türkiye'den gönüllü olarak Irak'a geri dönüşler sağlanacak.

GİRİŞ 02.10.2024 18:30 GÜNCELLEME 02.10.2024 18:59
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, mutabakat zaptı, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Irak Cumhuriyeti Göç ve Yerinden Edilmişler Bakanı Evan Faiq Jabro tarafından imzalandı.

İşbirliği mutabakat zaptıyla Türkiye'de bulunan Iraklı vatandaşların gönüllü olarak ülkelerine dönüşleri sağlanacak.

Göç yönetiminde daha sürdürülebilir ve güvenli bir yaklaşımın amaçlandığı mutabakat zaptı kapsamında, düzensiz ve yasa dışı göçün etkin bir şekilde engellenmesi için işbirliği yapılacak.

İmza törenine ayrıca Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Atilla Toros, Irak'ın Ankara Büyükelçisi Majid Abdulreda Hassan Al-Lachmawi ve Irak Göç İşleri Genel Müdürü Safaa Hussein Ahmed katıldı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Mutabakat zaptı kapsamında, düzensiz göçle mücadele için işbirliği yapılacak. İmzaladığımız mutabakat zaptının hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • cihangir 1 saat önce Şikayet Et
    Niye önceden gönüllü gidene dur mu deniyordu?
    Cevapla
  • Sevdalı ülkesine 1 saat önce Şikayet Et
    Allah için sayın bakanım HDP belediyeleri tarafından işine bir mesaj ile son verilen işçilere sahip çıkın...
    Cevapla
  • öneri 1 saat önce Şikayet Et
    Abdnin ıraka saldırdığında gelenler de geri gitsin.
    Cevapla
  • Çiftçiler 1 saat önce Şikayet Et
    Onur guru olan kimse ülkesini bırakıp kaçmaz Allah razı olsun Filistinliler den kacmayıp ülkelerini savunuyorlar Suriyelilerin afganların İranlıların Iraklıların Rusların Ukraynalıların daha bir sürü yabancıların Türkiye'ye gelmeleri kasıtlı okonomimizi ve huzurumuzu bozmak için geldiler hepsinin ülkelerine gönderilmesi lazım saygılarımla
    Cevapla
  • fakir 1 saat önce Şikayet Et
    Suriyelileri acil gönderin. YPG'den arındırılacak bölgelere yerleştirilsinler. Kaçak göçmenleride gönderme hızlandırın. Ayrıca 12 yıllık zorunlu eğitimde sonlandırılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dolandırıcılardan akıl almaz yöntem: Alışveriş kartıyla tuzağa düşürdüler
Son dakika: Sinan Ateş davasında karar açıklandı!