Türk halkının yüzde 89,4’üne göre, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü var!

Areda Survey'in İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği saldırının ardından Türkiye genelinde 1.100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor.

Türk halkının yüzde 89,4’üne göre, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü var!
Türk halkının yüzde 89,4’üne göre, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü var!
GİRİŞ 03.10.2024 12:00 GÜNCELLEME 03.10.2024 12:03
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Areda Survey araştırma şirketinin İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği balistik füze saldırının sabahında Türkiye genelinde 1.100 kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor!

İSRAİL'İN GÖZÜ TÜRKİYE TOPRAKLARINDA

İsrail’in Filistin’in ardından Lübnan’a kara harekâtı düzenlemesi Orta Doğu’daki savaşın boyutunu değiştirdi. BM Genel Kurulu’nda Netanyahu’nun İran’a yönelik, “Bizi vurursanız biz de sizi vururuz. İsrail'in kolu İran'da her yere uzanabilir. Bu tüm Ortadoğu için de geçerli.” ifadelerinin ardından İran, İsrail’e balistik füze saldırıları gerçekleştirdi ve bölgedeki gerilim daha da tırmandı. Tüm bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin, Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır.” sözleri yeniden gündeme geldi.

Peki, Türk halkı bu konu hakkında ne düşünüyor?

Areda Survey araştırma şirketinin, İran’ın İsrail’e gerçekleştirdiği balistik füze saldırının sabahında Türkiye genelinde 1.100 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 89,4’ü, İsrail’in Türkiye topraklarında gözü olduğunu düşünüyor. Yüzde 10,6’sı ise böyle bir durumunun olduğunu düşünmüyor.

Araştırma şirketinin, geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiği araştırmada da Türk halkına aynı soru yöneltilmiş ve bu oran yüzde 81,6 olarak kayıtlara geçmişti. Birkaç ay içerisinde oranlara yansıyan bu artış, İsrail’in Türkiye’ye saldırma ihtimali olduğu algısını da güçlendiriyor.   

Araştırmanın Metodolojisi

Türkiye genelinde 1.100 kişinin katıldığı ve 02 Ekim 2024 tarihinde yapılan araştırma, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile “Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli” kullanılarak gerçekleştirildi.

Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • Saalih 38 dakika önce Şikayet Et
    İSRAİLİN Sonunu TÜRKİYE GETİRECEK
    Cevapla
  • mstr 59 dakika önce Şikayet Et
    bir avuç yahudinin amerikayı nasıl kullandıgı göz önünde. ama bu çok önemli degil bir gecede israil temizlenebilir. onun gelmesini neden bekliyoruz anlamış degilim.biz onagidelim. birkaç bin hamaslıya karşı birşey yapamayan israil gösteri yapıyor.osmanlı şamarını yiyince otuur yerine .hatta israil diye bir devletde bırakmamak gerek dagıtıp filistini kurmak lazım.
    Cevapla
  • hhüseyin 1 saat önce Şikayet Et
    yüzde 89,4 mü? Demekki memleketin %10,6 sının kökeni bozuk
    Cevapla
  • Adem 1 saat önce Şikayet Et
    Olduk Olduk ta vatansız tarihsiz korkak yahudi gibi olmadık ya. Biz osmanlı torunlarıyız inancımızla imanımızla geleceği varsa göreceği de var demektir.
    Cevapla
  • Misafir 1 saat önce Şikayet Et
    geriye kalan 10.6 icimizdekiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Narin Güran cinayeti soruşturmasında sıcak gelişme!
Bakan Şimşek'ten ekonomi programı, enflasyon ve istihdam açıklaması!