Erdoğan'ın sözleri harekete geçirdi! İsrail'in Türkiye planı Meclis'e taşınıyor!

Başkan Erdoğan'ın “İsrail’in sonraki hedefi Türkiye” dedi. Muhalefet, bilgi istedi. Hükümet de Bakan Fidan ve Bakan Güler’in Meclis’i bilgilendirmesine karar verdi.

Erdoğan'ın sözleri harekete geçirdi! İsrail'in Türkiye planı Meclis'e taşınıyor!
Erdoğan'ın sözleri harekete geçirdi! İsrail'in Türkiye planı Meclis'e taşınıyor!
GİRİŞ 04.10.2024 07:20 GÜNCELLEME 04.10.2024 07:20
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

İsrail’in önce Gazze, ardından Lübnan ve beraberinde Suriye dâhil savaşı bölge ülkelerine yayma çabası devam ediyor. Bölgeyi ateşe atacak tehlikeli hamleler bütün hızıyla sürerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan geçtiğimiz günlerde önemli bir açıklama gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “İsrail’in bir sonraki hedefi Türkiye’dir” uyarısında bulunmuş ve bu sözler hem kamuoyu hem muhalefet kesiminde geniş şekilde yankılanmıştı.



İLK TALEP CHP’DEN

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları tazeliğini korurken CHP ve diğer muhalif partiler, hükûmetten bu konuda Meclis’e bilgi verilmesi talebinde bulundu. CHP grubu, ayrıca, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile görüşerek, oturumun kapalı olmasını istedi. Kurtulmuş’un da bu talebe olumlu yaklaştığı bildirildi.

AK PARTİ ‘KABUL’ DEDİ

Muhalefetin yaptığı bu çağrılar AK Parti kanadında da olumlu şekilde karşılık buldu. AK Parti Grup Yönetimi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler’in önümüzdeki günlerde Meclis’i bilgilendirmesi için harekete geçti. Fidan ve Güler’in “Hedef neden Türkiye?” konusunda basına kapalı olarak yapılması beklenen oturumda Meclis’e detaylı bilgiler aktaracağı ifade edildi.

İKİ BAKANA GÖREV

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, muhalefetten gelen talebi olumlu karşıladıklarını belirtti.

Bölgedeki ateşin giderek Türkiye’yi de içine alacak şekilde genişlediğine vurgu yapan Güler “Millî Savunma ve Dışişleri Bakanlarımızla görüşeceğiz. Bu aşamada neler yapabiliriz, diye... İnşallah önümüzdeki haftalarda Meclis’imizin bu konuda özel bilgilendirilmesi talepleri hususunda konuşacağız. Zaten bu konularda bir bilgilendirme olabileceğini biz söylüyorduk. Her iki bakanımızın da yurt dışı programları vardı, ona göre bir planlama yapacağız” dedi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 42
  • Türkiyeli 26 dakika önce Şikayet Et
    Eger biz israil köpegine boyun eyeceksek türk arak yasamayalim zaten israil cocugu oluruz allah muhafaza etsin
    Cevapla
  • sakaryalı 27 dakika önce Şikayet Et
    Ee bunu bildiğine göre bi hazırlığın vardır heralde demi
    Cevapla
  • Atakan 31 dakika önce Şikayet Et
    Varsada hükümet tedbirleri almalı açıklama ekonomimizi bozuyor bizi Araplarla karıştırıyorlar Biz Türküz ülkemizi bırakıp kaçmayız
    Cevapla
  • Bünyamin 38 dakika önce Şikayet Et
    Muhalefet merak ediyorum samimi ise sözümüz yok ama bilgi dışarı satmak ise çünki hazımsızlar hertürlü bilgi vermeyin chp ve hdp ye
    Cevapla
  • Murat 45 dakika önce Şikayet Et
    Kimi.bilgilendireceksin mesela?Dem parti yi mi?Siz daha icimizdekileri temizlemediniz.baskalariyla nasil savacagiz?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Livakovic duvar oldu! Fenerbahçe, puanı Tadic'le kaptı
Roketsan müjdeyi verdi: Kızılelma ve Kaan'a yeni mühimmat!