Kış öncesi kahverengi kokarca alarmı!

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine zarar veren Kahverengi Kokarca'ya karşı Giresun'un Tirebolu ilçesinde kış mücadelesi başladı.

GİRİŞ 05.10.2024 14:18 GÜNCELLEME 05.10.2024 14:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Tirebolu Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile işbirliği yaparak köylerden gelen ihbarlar doğrultusunda ilaçlama ekibi oluşturdu. İlk çalışma, ilçede Kahverengi Kokarca'nın yoğun görüldüğü Örenkaya köyünde gerçekleştirildi.

Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Havaların soğumasıyla birlikte Kahverengi Kokarca kışlık alanlara çekilmeye başladı. Biz de Ziraat Odası olarak bir ekip kurarak, bu zararlıya karşı savaş başlattık. İlk olarak köylerimizde ilaçlama çalışmalarına başladık ve etkisi 15 gün sürecek etkili bir ilaç kullanıyoruz. Bu ilaç, evlerin dışına gelen kokarcaları öldürecek” dedi.



'BERATARAF ETMEK İÇİN KARARLIYIZ'

Yaman, ilerleyen dönemde valilik, İl Tarım Müdürlüğü ve kaymakamlıkla birlikte daha geniş kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirterek, “İl genelinde koordinasyon kurulu oluşturularak zararlının yayılımının engellenmesi hedefleniyor. Ayrıca vatandaşların da zararlılarla mücadele konusunda duyarlı olmaları ve ekiplerle iş birliği yapmaları gerekiyor. İlaçlamaların, özellikle fındık üretimine zarar vermesi beklenen Kahverengi Kokarca’nın yoğun olduğu bölgelerde sürecek ve metruk binalarda da uygulanacak. Fındık bizim için vazgeçilmez, bu zararlının fındığımıza vereceği her türlü zararı bertaraf etmek için kararlıyız" diye konuştu.

Örenkaya Muhtarı Ali Kara ise "Kahverengi kokarcalar şu sıralar daha çok evlerin cam kenarlarında ve çatı altlarında kümeleniyor. Buralardan içeri girmeye çalışan kokarcalar kışı geçirmek için yer arıyor. Bilgi vermemiz üzerine Ziraat Odası ekibiyle gelerek ilaçlama çalışması başlattı" şeklinde konuştu.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Kazım 2 saat önce Şikayet Et
    Kokarcanın feromeni çiftçiye dağıtılmalı. 2 senedir ilaç fayda etmedi.
    Cevapla
  • Sado 3 saat önce Şikayet Et
    Giresun sahil noyu Ekin dikin kalmamış mahvetmiş
    Cevapla
  • Trabzon 3 saat önce Şikayet Et
    14.katta oturuyorum evimin içine kadar geliyorlar çok fazla var..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
"Özgür Filistin" diye bağıran milli futbolcumuza saldırı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'ni Somali'ye uğurladı