Gazze'den dünyaya haykırdı: 'Her şeye rağmen elhamdülillah!'

İsrail'in bombardımanı altında Gazze’de hastaneler yıkıldı, okullar bombalandı, sağlık sistemi çöktü, altyapı yerle bir edildi. Haber7’ye konuşan Gazzeli Naim Qatrawi, "Her şeye rağmen 'elhamdülillah' diyoruz" ifadesini kullandı.

GİRİŞ 08.10.2024 13:46 GÜNCELLEME 08.10.2024 14:17
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Gazze Şeridi'ndeki son durumu Haber7'ye anlatan Gazzeli Naim Qatrawi, karşı karşıya kaldıkları zorluklardan bahsederek Gazze'de hayatın korkunç bir hal aldığını kaydetti. Gazze'de günleri saydıklarını söyleyen Naim Qatrawi, perişan halde olduklarını ifade etti. Sağlık sisteminden belediye hizmetlerine ve ticarete kadar her şeyin durduğunu aktaran Qatrawi, bütün zorluklara rağmen hayata tutunduklarını belirtti.

İSRAİL HEPSİNİ YASAKLADI

Gazze’de hayat devam ettiğini fakat hiçbir ticari faaliyetin kalmadığını, İsrail’in ithalata tamamen yasak getirdiğini belirtti. Qatrawi, "Ayakkabı, elbise, temizlik ürünü, cam gibi ürünlerin hepsinin girişi yasak. Türkiye’den geliyordu bunların birçoğu. Fakat şimdi İsrail hepsini engelliyor. Şu an sadece gıda ürünlerinin girişi yapılıyor. Eğitim durgun, okullar kapalı. Üniversitelerin hepsi bombalanarak yıkıldı. Çocuklar okula gidemiyor." ifadelerini kullandı.

SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ, SULAR AKMIYOR

Siyonist İsrail'in çoğu hastaneyi bombaladığını belirten Qatrawi, sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldıklarını vurguladı ve "Hastanelerin çoğu bombalandı. Sağlık sistemi çökme aşamasında. Belediyeler çalışamıyor. İş makineleri yok, kanalizasyon bozuk, elektrik ve iletişim şebekeleri bozuldu. Sular akmıyor." dedi.

BAŞIBOZUKLUK YAŞANMAYA BAŞLADI

Gazze'de emniyet birimlerinin zayıfladığına ve hırsızlık vakalarının olduğunu değinen Qatrawi, "Polis gücü zayıfladığı için yardım tırlarının Gazze’ye girdikten sonra güvenliği tam sağlanamıyor. TIR’lar girince hırsızlık vakaları da oluyor. Dinsiz, ahlaksız, bozuk insanlar da var ne yazık ki. Filistinli diye hepsi muhterem değil. Nasıl Türkiye'de dinsizler varsa bizde de var." diye konuştu.

BÜTÜN ZORLUKLARA RAĞMEN 'ELHAMDÜLİLLAH' DİYORUZ

Soykırımın pençesindeki Gazze'de insanların günleri saydığını belirten Qatrawi, "Gazze’de insanlar sadece günleri sayıyor. Sabrediyor. Dua ediyor. Birbirine yardım ediyor.  Kendi yaramızı kendimiz tedavi ediyoruz. Ve bütün zorluklara rağmen 'elhamdülillah' diyoruz..."

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 29
  • Mehmetx 1 saat önce Şikayet Et
    Hepinizi seviyorum mümin kardeşlerim.
    Cevapla
  • Mücahit 1 saat önce Şikayet Et
    Allah yardımcınız olsun.
    Cevapla
  • RAMAZAN KARAKAYA 1 saat önce Şikayet Et
    Kangren olmuş bir uzuva pansuman yapılmaz kesilir atılır kimse akıl hastası paronayak eli kanlı katil bir komşu istemez çocuk bebek demeden masum insanları çitler arasında hapsedip aç susuz bırakıp katleden, organlarını canlı canlı gaspeden sapkın siyonist katil israiloğulları yahudi cemaati yok olmadıkça filistinli masumlar huzur bulamaz.siyonist paronayak katil israiloğ sonu hüsrandır.
    Cevapla
  • Aşağımirahmetli 2 saat önce Şikayet Et
    Allah CC yardımcınız olsun değerli Gazzeli kardeşlerimiz
    Cevapla
  • urfalı 2 saat önce Şikayet Et
    Şükürsüzlere duyurulur.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Dışişleri'nden 'Lübnan' açıklaması! Türkiye harekete geçti, yarın başlıyor...
İtalya'dan flaş Osimhen açıklaması! "Galatasaray geçici bir çözüm"