Edirnekapı canisinin telefonu incelendi! Olay daha vahim...Emniyet harekete geçti

Cani Semih Çelik'in telefonunda yapılan incelemede bir mesajlaşma uygulamasında kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman, şiddet yanlısı kişileri ifade eden ve "incel" olarak isimlendirilen kişilerle iletişimde olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 07.10.2024 11:06 GÜNCELLEME 07.10.2024 11:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul'da cuma günü kendisi gibi 19 yaşında olan 2 genç kızı canice katlettikten sonra surlardan atlayarak intihar eden Semih Çelik ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

TELEFONUNDA ORTAYA ÇIKTI

Çelik'in telefonunda yapılan incelemede bir mesajlaşma uygulaması üzerinden üyesi olduğu bir grupta "incel" olarak isimlendirilen kişilerle iletişim kurduğu ortaya çıktı.

"İNCEL" NE DEMEK?

İngilizcede "involuntary celibacy" yani "istemsiz bekar" tamlamasının kısaltılması olan "incel", kadınlara ve yaşadıkları topluma düşman olan ve şiddet yanlısı kişiler için kullanılıyor.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ

Cani Semih Çelik'in hunharca işlediği cinayetlerin ardından özellikle sosyal medya platformu Discord üzerinde bu tanıma uyan kişilerden aldığı "destekleyici" ve "övücü" destek mesajları üzerine Emniyet, 81 ilde harekete geçti.

İNTERNETTE TAKİP VE İZLEME BAŞLADI

Siber devriye ekiplerinin 7/24 usulüyle internet üzerinde yürüttüğü takip ve izleme çalışmalarında "incel" akımı başta olmak üzere cinsel ya da şiddet ve ırkçılık içerikli yayın ve paylaşım yapan hesap ve siteleri gözlem altına almaya başladığı öğrenildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Mehmet 2 saat önce Şikayet Et
    Kur'an ahlakindan uzaklasanlar sapik akımların esiri oluyor hey insanlar aklınızı ve kalbinizi dinleyin .İnsan Allah'ı anlamakla ve onu andıkça mutmain olur
    Cevapla
  • Lütfullah 2 saat önce Şikayet Et
    Erkeğin kız kızın erkek arkadaşı olmaz, varsa eşidir. Olur diyorsanız, böyle sonuçlar görmenizde normaldir
    Cevapla
  • Vatandaş ! 2 saat önce Şikayet Et
    Discord kapatılsın ! Faydası oranında Bu ülkeye faydası olmayan tüm sistemler kapatılsın !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
27 yıl Gazze'de yaşayan Hüseyni: Gazzelilerin gönlü kırık ama tek umut Türkiye
Edirnekapı canisinin telefonu incelendi! Olay daha vahim...Emniyet harekete geçti