Gıda sahtekarları ifşa oldu...Sucuk yerine kanatlı eti, kebap yerine kalp! İşte firmalar

Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapanlara ilişkin listesini her gün güncelliyor. Son yapılan testlerde sağlığı tehlikeye atacak pekmezler ve tağşiş-taklit yapılan sucuk, bal, kekik ve zeytinyağları ifşa edildi.

GİRİŞ 09.10.2024 07:42 GÜNCELLEME 09.10.2024 09:26
Bu Habere 126 Yorum Yapılmış

Herkesin ilgisini çeken sağlığı tehlikeye atan ve taklit-tağşiş yapılan ürünlere her geçen gün yenisi ekleniyor. Vatandaşların sağlıklı gıdaya erişmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı yaptığı denetimler sonrası uygunsuz olan ürünleri ifşa etmeye devam ediyor.

Son yapılan güncellemeyle birlikte birçok ürün listeye dahil edildi ve üreticileri açıklandı.

Kekik yerine yabancı maddeler, bal yerine taklit ürünler, kangal sucuk yerine kanatlı eti, Adana kebabında kalp, pekmezde ilaç etken maddesi, zeytinyağı yerine tohum yağları tespit edildi.

DENETİMLER LABORATUVAR ORTAMINDA GERÇEKLEŞİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı, denetimler sonrası örnek alınan ürünleri laboratuvarlarında test ediyor ve ürünlerin içindeki maddeleri tespit ediyor.

SAHTECİLİK HAD SAFHADA

Ürünlerde sahtecilik had safhaya ulaşmaya başladı. Et, zeytinyağı, bal, lahmacun, kebap gibi ürünlerde sıklıkla taklit ve tağşişe rastlanıyor. Fiyatından, tadından, renginden ya da kokusundan şüphelenilen gıdalardan uzak durulması sağlık açısından önem arz ediyor.

İŞTE SAĞLIĞI TEHLİKEYE DÜŞÜREK VE TAKLİT-TAĞŞİŞ YAPILMIŞ ÜRÜNLER

Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar

Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 126
  • Hakan 18 dakika önce Şikayet Et
    Yazılar görünmüyor
    Cevapla
  • İsa 18 dakika önce Şikayet Et
    Denetimde gıda domuz eti yedirenler nasıl mahkeme kararıyla isimlerini gizleyebiliyor mu.Mahkemeler milletin mi yoksa parası olanın mi yanında.Bir şirketin ismi bu yolla gizlediği sosyal medyada gündemde neden açıklama yok?
    Cevapla
  • Misafir 20 dakika önce Şikayet Et
    İfşa olmuş firmaları kapattık diye haber yapın
    Cevapla
  • ÇİKOLATA 32 dakika önce Şikayet Et
    un,katı yağ,şeker, kakao,ambalaj, 1 Gr çikolata 1 TL, basit bir çikolatanın kilosu 1 milyon, Geçende meşhur bir markanın yer fıstıklı çikolata sinin içine sığacak,3 tane fıstık parcasinida calmislar, eski araç tekerlerini mi ogutup kattılar bilmiyoruz, fikir bizden, Blediye çoplerine ihaleye girsinler, ogutup çikolata yapsınlar.
    Cevapla
  • Misafir 35 dakika önce Şikayet Et
    doğru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel kabul etti: CHP anketlerinde düşüş
İmamoğlu, 891 bin kişinin hakkına nasıl geçti? Kitapçıklar ortaya çıktı