Konya'da yeni bir akrep türü keşfedildi: Eşinin ismini verdi!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde keşfedilen yeni akrep türü literatüre kazandırıldı. Akrep türünü keşfeden bilim insanı, türe eşinin ismini verdiğini söyledi.

GİRİŞ 09.10.2024 10:46 GÜNCELLEME 09.10.2024 15:26
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersen Aydın Yağmur, gazetecilere Beyşehir Gölü Hacıakif Adası'nda yaptığı saha çalışmaları sırasında gördüğü akrebin, daha önce tanımlanmamış olduğunu düşünerek literatür taraması yaptığını söyledi.

TÜRKİYE'DE 49'A YÜKSELDİ

İncelemeler sonucunda akrebin Euscorpius cinsine ait daha önce tanımlanmamış bir tür olduğu tespit ettiğini anlatan Yağmur, bu keşifle Türkiye'de bilinen akrep türü sayısının 49'a, Euscorpius cinsine ait tür sayısının ise 17'ye yükseldiğini ifade etti.

Yağmur, yeni türün açık sarı, kırmızımsı ve kahverengi renkler taşıdığını kaydederek, "Kaideli uzun kıl sayısının en yüksek olduğu tür olarak dikkati çekiyor. Keşif, ABD'de yayımlanan Euscorpius dergisinde 19 Ağustos 2024 tarihinde bilim dünyasına duyuruldu. Çalışmalarıma verdiği destekten dolayı bu türe eşim Gülhanım Yağmur'un adını vererek Euscorpius gulhanimae olarak adlandırdım. Türün zehri insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmuyor." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 23
  • Hasan 1 saat önce Şikayet Et
    Eşinize büyük saygısızlık olmuş
    Cevapla
  • fatih 1 saat önce Şikayet Et
    arkadaş 40 yıldır balığa giderim, bunlardan binlerce gördüm,hatta değşik şekilde neler gördüm. bırakın şu hayvanlarla uğraşmayın. şimdi düşecekler peşine evrimciler,oynayıp duracaklar hayvanlarla
    Cevapla
  • Hulusi 2 saat önce Şikayet Et
    Hocam avukat bul bi tane de
    Cevapla
  • GERÇEK 2 saat önce Şikayet Et
    Yenge hanıma sordun mu bu ismi koyarken malum akrep gibisin dendiğinde hakaret sayılıyor
    Cevapla
  • İzmit 3 saat önce Şikayet Et
    Akrep Nalan dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gabar petrolde rekora doymuyor
Bakan Uraloğlu: Discord bilgileri paylaşmadığı için erişim engeli getirdik